Blog

Bolsonaro: gek, onbeschaafd en onvoorbereid

by Redactie

Ciro

Presidentskandidaat Ciro Gomes (PDT) lanceerde gisteren een heftige aanval op zijn rivaal Jair Bolsonaro, dit tijdens een vraaggesprek door de krant Correio Braziliense. Ciro zei over de extreem rechtse kandidaat dat hij ‘gek’ is, ‘onbeschaafd’, ‘onvoorbereid voor het presidentsschap’ en ‘een kanker die moet uitgeroeid worden’.

Ciro bekritiseerde de reactie van Bolsonaro (die eerder op dezelfde dag ondervraagd werd door de krant) m.b.t. belastingen. De PDT-kandidaat vindt dat er in Brazilië een progressievere belasting op erfenissen en inkomen moet komen, en dat een belastingvermindering nodig is voor de middenklasse, vooral op hun inkomens.

Gomes: “De leider in de peilingen (Bolsonaro) zegt dat hij geen belastingen gaat heffen op erfenissen, niets. Waar moet het geld dan vandaan komen? Zal de leiding van ons land toevertrouwd worden aan een onbeschaafde en onvoorbereide bruut? Democraten hebben de plicht om hem zo te omschrijven en moeten deze kanker uitroeien terwijl het nog kan”.

Hij had ook kritiek op de huidige president Michel Temer en zei dat die deel uitmaakt van een misdadige organisatie. Over senator Romero Juca (MDB): “Die zal geen deel uitmaken van mijn regering want ik wil niets te maken hebben met een dief”. En hij ging verder: “Toen ik volksvertegenwoordiger was kwam ik in het parlement, en dat werd een grote teleurstelling. Michel Temer en Eduardo Cunha stonden er destijds aan de leiding. De ene zit nu achter tralies, de andere komt nog aan de beurt”.

Foto: Wikimedia Commons

Overgenomen met toestemming van Brazilië Nieuws