Login:


Statistics

Who is online:
Registered users: Cunha, Dilma

Total members 489
Our newest member jan1988

Blog

Brazilië en extreemrechts?

by Progresso

DOOR HANNIBAL · 2 JANUARI 2019

President Bolsonaro van Brazilië lijkt me geen plezierig mens om voor de voeten te lopen, maar de campagne die de Nederlandse staatsomroep tegen hem voert is op zijn minst prematuur.

En de nieuwe definitie van extreemrechts als afkerig van corruptie en criminaliteit bevalt me al helemaal niet.

Brazilië

Al verklaart het wel overtuigend waarom de VVD in de bestrijding hiervan tegenwoordig geen speerpunt meer ziet. En een president die verklaart dat Brazilië nu bevrijd van socialisme en politieke correctheid is? De rillingen lopen de staatsomroep over de rug. Is echt echt vreemd te veronderstellen dat we hier te maken hebben met een gevalletje “Zo de waard is, vertrouwt hij zijn gasten”? Eerder deze week zag ik nog een Duitse cameraman een debat filmen, met een sweater van de Duitse Antifa aan – niemand die er verder wat van zei. Dat moet allemaal maar heel gewoon zijn.

Bij de NOS is de blik daarom al vertroebeld door het aantreden van militairen in het nieuwe Braziliaanse kabinet:

De miljoenen Brazilianen die een paar maanden geleden op Bolsonaro stemden hopen dat hij de beloofde veranderingen gaat waarmaken. De 63-jarige Bolsonaro heeft aangekondigd dat hij de corruptie en criminaliteit hard gaat aanpakken. Daarvoor heeft hij in zijn kabinet diverse militairen aangesteld.

En vanzelfsprekend is Bolsonaro ook een fan van Donald Trump, volgens de NOS de Amerikaanse aberratie pur sang – om niet te zeggen: de vleesgeworden duivel.

Veel Brazilianen maken zich ook zorgen omdat Bolsonaro, een fan van Donald Trump, tijdens zijn campagne omstreden uitspraken deed. Ze vragen zich af of hij als president zijn toon zal matigen. President Trump stuurde zijn minister van Buitenlandse Zaken Pompeo naar de ceremonie.

Welke Brazilianen maken zich dan zorgen, NOS? Niet de meerderheid die op Bolsonaro stemde, die gek werd van de uit de hand lopende criminaliteit, waar de linkse graaiers zich niet om bekommerden. Dat vinden ze bij de NOS heel gewoon, om niet te zeggen: herkenbaar. En dan gaat de NOS dus maar liegen:

Bolsonaro heeft onder meer gezegd dat iedereen zich mag bewapenen en dat hij de doodstraf weer wil invoeren.

Niet iedereen mag zich wapenen: alleen de mensen zonder strafblad. Nogal een verschil. De doodstraf is een heel onprettige aanpak van een probleem dat onbeheersbaar blijkt. Zelf blijf ik me verbazen wat we verdragen van het ongedierte dat als mens geboren is, omdat ze als mens geboren zijn. Maar bij de NOS kijkt men dan in de spiegel.

Tja.

Overgenomen met toestemming van verenoflood.