Aanmelden:


Statistieken

Wie is er online:
Geregistreerde gebruikers: Cunha, Dilma, Felix, Holambra

Aantal leden 522
Ons nieuwste lid is Simon Veldman

Blog

Brazilie Nieuws: App Poder do Voto

door Redactie



Wat een mens al niet doet om een nieuwe app te lanceren… indien nodig zelfs een opblaasbare verrekijker plaatsen in het gras voor het Braziliaanse parlement. De app moet nu eenmaal “in de kijker komen”.

De app in kwestie is desondanks gratis en kan gedownload worden voor de platformen IOS en Android. Waar gaat het allemaal over?

De burger kan via deze app de discussies in het parlement volgen, debatten over wetsvoorstellen en kennisnemen van de mening van diverse entiteiten over het onderwerp van zijn of haar keuze. Hij/zij kan via de app tot drie senatoren volgen en één volksvertegenwoordiger, en zien hoe ze stemmen. De gebruiker kan ook commentaar geven en laten weten of hij voor- ofwel tegen het voorstel is.

Volgens Mario Mello, de oprichter van “Poder do Voto” (de kracht van de stem), een stichting zonder winstoogmerken, krijgt de gebruiker na registratie, meldingen over relevante wetsvoorstellen, vooraleer dat de materie gestemd wordt in het parlement: “Je laat je eigen mening kennen omtrent het wetsvoorstel van jouw keuze, en de parlementair krijgt een relaas van het aantal pro- of contra stemmen.

Mello zegt dat de meningen van de gebruikers naar de parlementairen gestuurd worden via e-mail: “De app probeert drie problemen op te lossen: politiek geheugenverlies, begeleiding van de verkozene en het antwoord op de vraag: vertegenwoordigt hij/zij mij of niet?”



Het objectief bestaat erin om het burgerschap te stimuleren: “De app is een instrument van deelname en controle: de verrekijker vertegenwoordigt dat merk: transparantie en betrokkenheid bij de parlementaire activiteiten.”

Bron: Agência Brasil

Foto: Wilson Dias - Marcelo Camagro - Agência Brasil

Source: https://brazilienieuws.online/2019/02/12/app-poder-do-voto/