Login:


Statistics

Who is online:
Registered users: Dilma, Holambra

Total members 520
Our newest member Walter123

Blog

Brazilie Nieuws: Caixa Econômica vermindert effectief

by RedactieDe overheidsbank Caixa Econômica Federal kondigt vandaag een nieuw plan aan tot inkrimping van het personeelsbestand. Het gaat om vrijwillige ontslagen waarbij het doel bestaat om het effectief te verminderen met 1.600 mensen, neerkomend op een besparing van R$ 324 miljoen per jaar.

De aankondiging komt één dag nadat de toekomstige president Jair Bolsonaro de economist Pedro Guimarães aanduidde als de nieuwe voorzitter van de Caixa.

Sinds 2016 werd het personeelsbestand al verminderd met 12.500 jobs, waarvan 8.600 op vrijwillige basis. Wie weg wil op basis van het nieuwe vrijwillige ontslag, kan dat laten weten van 26 tot 30 november. Komen in aanmerking: gepensioneerde medewerkers of medewerkers die in aanmerking komen voor een pensioen tot de laatste dag van dit jaar; werknemers met meer dan 15 jaren dienst bij de Caixa.

In het derde trimester registreerde de bank een netto-winst van R$ 4,8 miljard, een resultaat dat 122% hoger ligt dan dezelfde periode in 2017. Gecumuleerd gedurende een jaar werd een record winst geregistreerd van 11,5 miljard reais, 83,7% meer dan in dezelfde periode van vorig jaar.

Bron

Foto: Agência Brasil

Source: https://brazilienieuws.online/2018/11/23/caixa-economica-vermindert-effectief/