Aanmelden:


Statistieken

Wie is er online:
Geregistreerde gebruikers: Cunha

Aantal leden 522
Ons nieuwste lid is Simon Veldman

Blog

Brazilie Nieuws: De kerstboodschap van Bolsonaro

door Redactie



Verkozen president Jair Bolsonaro bevestigde gisteren zijn intenties om de belangen van het Braziliaanse volk te verdedigen, en de ontwikkeling van het land. Via een tweet liet hij weten dat hij, na de officiële start van zijn mandaat een aantal genomen besluiten in diverse sectoren die niet ten goede komen aan de Brazilianen, zal omkeren.

“Ontelbare reglementen in alle sectoren die enkel maar dienen om geld te innen en die de ontwikkeling in de weg staan, zonder enige praktische return voor de burgers, zullen snel omgekeerd worden in mijn regering”, zo schreef hij.

Al vanaf de verkiezingscampagne werkt de overgangsploeg aan een vermindering van de uitgaves en aan een herstructurering van de overheidsmachine: “Minder tussenkomst van de overheid betekent betere levensvoorwaarden voor de Brazilianen”, zo verdedigt hij.

In de voorbije weken werden allerlei maatregelen goedgekeurd door de juridische-, wetgevende- en uitvoerende machten die neerkomen op een verhoging van de uitgaves en enkele van de beloftes van de verkozen president zullen bemoeilijken.

Gustavo Bebianno, de nieuwe secretaris-generaal van de president, benadrukte dat de administratie vanaf 1 januari het moeilijk zal krijgen om de staatsrekeningen in evenwicht te houden. Zelfs met die toegeving blijft Bolsonaro’s ploeg volhouden dat de prioriteit erin bestaat om de activiteiten van de overheid aan te passen aan de noden van de burgers.

Eerder maakte Bolsonaro ook zijn kerstboodschap bekend:

“Met nederigheid, iedereen verwelkomend die wil heeft om van Brazilië een beter land te maken, gaan we in de komende jaren op zoek naar het herstel van het aloude familiegevoel in onze samenleving, en naar de vrede in onze huizen. Aan iedereen een vrolijk Kerstfeest!”



Bolsonaro brengt de kerstdagen door op de basis van de marine op het eiland Marambaia, aan de zuidkust van Rio de Janeiro (nabij Barra de Guaratiba), samen met zijn familie.




De brug die Barra de Guaratiba verbindt met de zandbank (restinga) van Marambaia.

Bron: Agência Brasil

Foto's: Wikipedia Commons - Google Maps - Reproductie TV O Globo

Source: https://brazilienieuws.online/2018/12/25/de-kerstboodschap-van-bolsonaro/