Login:


Statistics

Who is online:
Registered users: Cunha, Diario, Dilma

Total members 489
Our newest member jan1988

Blog

Brazilie Nieuws: Lula krijgt YouTube kanaal

by RedactieNadat rechter Carolina Lebbos, verantwoordelijk voor de uitvoering van straffen in Curitiba, geen toestemming verleende opdat de ex-president zou kunnen geïnterviewd worden in zijn cel, besloot de arbeiderspartij een exclusief Lula kanaal te creëren bij YouTube waar nooit eerder vertoonde opnames getoond zullen worden. Die opnames werden gemaakt voor 7 april, de dag dat hij opgesloten werd. In een nota van de PT staat te lezen: “Wie denkt Lula het zwijgen te kunnen opleggen zit er naast, dat zal niet lukken”.

Het YouTube kanaal is inmiddels een feit en heeft op dit moment al meer dan 37.000 volgers. De PT streeft naar minstens 100.000 volgers, zoveel te sneller, zoveel te beter. De partij gaat in tegen het besluit van rechter Lebbos dat Lula verbiedt om video’s op te nemen, interviews en deelname aan debatten toe te staan via videoconferenties. Het verbod houdt ook in dat de ex-president niet mag deelnemen aan de komende conferentie van de partij. Lebbos oordeelt dat Lula onverkiesbaar is, een beslissing die eigenlijk toekomt aan het kiestribunaal TSE en pas vanaf 15 augustus kan worden genomen.

De PT zal argumenteren dat er wel interviews toegestaan werden aan zware criminelen als drugsdealers Fernandinho Beira Mar en Márcio dos Santos Nepomuceno, beter gekend als Marcinho VP, beiden ook achter de tralies; en dat het besluit van de rechter ongrondwettelijk is.

https://www.youtube.com/lulaoficial

Foto: Twitter

Source: https://brazilienieuws.online/2018/07/13/lula-krijgt-youtube-kanaal/