Aanmelden:


Statistieken

Wie is er online:
Geregistreerde gebruikers: Cunha, Dilma, Holambra

Aantal leden 522
Ons nieuwste lid is Simon Veldman

Blog

Brazilie Nieuws: Niet met ‘visitekaartjes’ op straat

door Redactie



Na een berg kritiek liet president Jair Bolsonaro enkele wijzigingen aanbrengen in het recente wapendecreet, door sommigen bestempeld als “een complete ramp“. De correcties werden samengevat in 2 nieuwe decreten. Volgens het Palácio do Planalto ging het enkel om “formele vergissingen”.

Meer dan 20 punten uit het originele decreet werden gewijzigd. Een van die punten gaat over de toelating om bepaalde types van wapens te dragen. In de praktijk komt het erop neer dat gewone burgers niet over de straat mogen lopen met geweren, karabijnen en jachtgeweren.

De Braziliaanse wapenfabrikant Taurus liet vorige maandag weten dat het decreet van Bolsonaro ook toelaat om een machinegeweer aan te kopen als hun model T4 (hieronder), een semiautomatisch wapen, kaliber 5,56. Het bedrijf zei tegen TV Globo dat ze het invoege treden van het decreet afwachten om de klanten te bedienen. Volgens Taurus staan 2.000 kandidaat-kopers in de file om het wapen aan te kopen: “Wij zijn voorbereid om aan hun vraag te voldoen binnen een termijn van drie dagen”, zo klonk het.



Bolsonaro verklaarde in 2017, tijdens een bezoek aan de stand van Taurus op een veiligheidstentoonstelling, dat het bewuste model beschikbaar zal worden voor bepaalde groepen: “Indien ik verkozen word, dan zullen jullie welmenende burgers over dit kunnen beschikken (een pistool in zijn hand tonend). En jullie landbouwers, als het van mij afhangt, dan zal dit beschikbaar worden voor jullie (de T4 in zijn handen nemend). Een ‘visitekaartje’ voor indringers (verwijzend naar de landloze beweging MST) moet groot genoeg zijn, uiteraard met uitsluiting van illegaal gebruik”.

Bron: Gazeta do PovoEstado de Minas

Foto: Marcos Corrêa - PR - Taurus Armas

Source: https://brazilienieuws.online/2019/05/22/niet-met-visitekaartjes-op-straat/