Login:


Statistics

Who is online:
Registered users: Canoa Quebrada, Cunha

Total members 492
Our newest member Ilia1200

Blog

Brazilie Nieuws: Vasten voor Lula

by RedactieDe arbeiderspartij PT is van plan om zaterdag 4 augustus uit te roepen als een nationale vastendag. Op die dag vindt de nationale conventie plaats van de partij waar de kandidatuur van Lula officieel bekendgemaakt wordt. De vastendag is bedoeld om solidair te zijn met de militanten die een hongerstaking gaan beginnen om de vrijheid van Lula te bekomen.

De partij is ook van plan een oproep te lanceren opdat leden en militanten van de PT eetwaren zouden uitdelen aan families in de randsteden, zeggende “dat Lula hiertoe de opdracht gaf”. De kieswetten staan niet toe dat er “stemmen gekocht worden” op deze manier, maar daar schijnt de partij zich niets van aan te trekken.

Er zullen eveneens een miljoen pamfletten uitgedeeld worden in het ganse land, dit om zo veel mogelijk militanten te kunnen verzamelen om aanwezig te zijn bij de registratie van Lula’s kandidatuur bij het TSE (foto boven), in de hoofdstad Brasília, op woensdag 15 augustus. De partij denkt minstens 30- tot 40.000 mensen te kunnen verzamelen.

Foto: Wikimedia Commons

Source: https://brazilienieuws.online/2018/07/30/vasten-voor-lula/