Aanmelden:


Statistieken

Wie is er online:
Geregistreerde gebruikers: Cunha, Dilma, Holambra

Aantal leden 522
Ons nieuwste lid is Simon Veldman

Blog

Link2Brazil TV Brazil

door Redactie



Ongeveer een maand geleden raakte bekend dat de arbeiderspartij PT ervan droomt om een eigen TV-kanaal in het leven te roepen. Tot zover kwam er nog niets in huis van "TV PeeTee". De grote leider denkt nu aan een ander project, met name een internationale staatszender.

Staatstelevisie: overheidsdienst die tot taak heeft televisieprogramma's uit te zenden en die in een autocratie tevens het standpunt van de regering verkondigt. Dit bericht gaat er niet over of Brazilië al dan niet een autocratie is, maar wel om te melden dat president Lula een internationale staatstelevisie in het leven wil roepen. Hoe hij dat in de praktijk ziet, is vooralsnog onbekend, maar hij maakte wel duidelijk dat hij het idee al opperde in zijn vorige mandaten. Nu wil hij het wel degelijk invoeren, met de steun van het sociale communicatie bureau Secom.

Lula bevestigde dat hij minister Paulo Pimenta (Secom) de opdracht gaf om een dergelijk internationaal kanaal te scheppen, om Brazilië te tonen aan de rest van de wereld.

"Ik kibbel hierover met Pimenta omdat ik vind dat een land met de afmetingen van Brazilië een eigen internationaal TV-station moet hebben", zo bevestigde hij in zijn jongste live "Conversa com o presidente".

Lula zei dat hij de wereld rond reist en nergens een bericht ziet over Brazilië op buitenlandse kanalen: "Als je iets wil vernemen over Brazilië via de televisie, dan kan dat bij TeleSur, via het kanaal van Venezuela". TeleSUR is een Zuid-Amerikaanse multi-staten zender, gefinancierd door linkse regeringen uit Latijns-Amerika.

De president zegt dat een land met de afmetingen van Brazilië zijn ganse diversiteit moet tonen. Hij citeerde hierbij de Pantanal, de stranden van het noordoosten en enkele andere bezienswaardigheden. Hij probeerde een akkoord af te sluiten met Portugal, maar dat voorstel kende ook geen vooruitgang.

"Ik denk wel dat kameraad Pimenta deze keer een speciale inspanning zal doen, en als God het toelaat, zullen we weldra over een eigen TV-kanaal beschikken om Brazilië aan de rest van de wereld te tonen. Niet om een politiek debat bij te wonen, of om het Parlement te laten zien, maar gewoon Brazilië zoals het is", zo besloot hij.

Folha de São Paulo

Foto: Reproductie Ricardo Stuckert/PR

Source: https://www.link2brazil.com/post/tv-brazil