Aanmelden:


Statistieken

Wie is er online:
Geregistreerde gebruikers: Dilma, Progresso

Aantal leden 522
Ons nieuwste lid is Simon Veldman

Blog

Link2Brazil Verdeeldheid blijft voortwoekeren

door Redactie



Fernanda Montenegro (93) is de artiestennaam van de Portugees-Braziliaanse actrice Arlete Pinheiro Esteves da Silva. Fernanda (foto) heeft een reputatie als "de grote dame van de dramaturgie", zowel bij de televisie, theater of bioscoop, en wordt hiervoor ook internationaal erkend. Zij is dus niet de eerste de beste, en als zij een publieke uitspraak doet, krijgt die ook aandacht.

Deze week zorgde de actrice ervoor dat aanhangers van ex-president zich tegen haar keerden nadat zij kritiek gaf op zijn beleid. In een interview, afgenomen door de journaliste Hildegard Angel, bij TV 247, vermeed ze om de ex-leider bij naam te noemen, maar zei wel dat "we in de voorbije vier jaren een president hadden die ons verwoestte".

De reacties kwamen onmiddellijk, via de sociale media. Bolsonaristen citeerden opnieuw de wet Rouanet om de actrice aan te vallen. Deze wet, getekend door ex-president Fernando Henrique Cardoso in 1991, heeft als doel om geld in te zamelen voor de culturele sector, bijvoorbeeld voor de realisatie van festivals, tentoonstellingen en toneelstukken, en werkt als volgt: de federale overheid staat toe dat particulieren en bedrijven een deel van het bedrag dat naar inkomstenbelasting zou gaan, hiervoor gebruiken.

"Beeld je in hoe moeilijk het was om niet meer te genieten van de steun van de regering gedurende 4 jaar en om weer aan het werk te gaan. Nu zijn jullie allemaal weer gelukkig omdat deze wanregering weer afdokt", zo schreef een van de bolsonaristen bij Instagram.

Montenegro zei ook dat Brazilië slecht verzorgd werd onder het commando van de ex-president. Een andere internetgebruiker kaatste de bal terug en schreef: "16 jaar lang werd er niet voor Brazilië gezorgd, en dan verschijnt er iemand als Bolsonaro. Nu krijgen we opnieuw te maken met de bende die Brazilië gedurende 16 jaren slecht behandelde".

De actrice, die hoog genoteerd staat bij de "Academia Brasileira de Letras" (ABL), kreeg ook lof toegezwaaid van andere internetgebruikers: "Het is daarom dat zij een van de grootste Brazilianen is, intelligent". Een andere schreef: "Zij vertelt geen leugens, het bolsonarisme is een ziekte. Die monsters zijn echter nog niet zo erg als de onverkiesbare (Bolsonaro)".

De verdeeldheid tussen de Brazilianen bereikte een dramatisch hoogtepunt in de voorbije jaren, en blijft voortwoekeren. Het zou misschien goed zijn dat verstandige mensen als de actrice de bevolking er niet meer aan herinneren, en meer focussen op de toekomst en de democratie.

Estado de Minas

Foto: Rovena Rosa/Agência Brasil

Source: https://www.link2brazil.com/post/verdeeldheid-blijft-voortwoekeren