Aanmelden:


Statistieken

Wie is er online:
Geregistreerde gebruikers: Cunha, Dilma, Progresso

Aantal leden 522
Ons nieuwste lid is Simon Veldman

Blog

Mijn Brazilië De 5 grootste steden van Brazilië

door Mijn Brazilië

De 5 grootste steden van Brazilië zijn

In dit bericht een overzicht van de 5 grootste steden van Brazilië als je het over het aantal inwoners hebt. Brazilië is een ontzettend groot land en is ongeveer 204 keer groter dan Nederland. Het land heeft 26 verschillende staten en 1 federaal district en heeft meer dan 17 steden met meer dan 1 miljoen inwoners.

Wat opvalt is dat 4 van de 5 steden dicht bij de kust liggen. De 5 grootste steden van Brazilië zijn:



5: Fortaleza (deelstaat: Ceará)

De stad Fortaleza staat op nummer 5 met ongeveer 2,6 miljoen inwoners. Fortaleza heeft een rechtstreekse vliegverbinding met Amsterdam.
Je kunt met KLM op dit moment 3 keer per week naar Fortaleza vliegen. Meer informatie vindt je hier!

Fortaleza is een interessante vakantiebestemming met zijn bijna 3000 zonuren per jaar. De stad heeft verschillende stranden, bezienswaardigheden en de omgeving biedt veel mogelijkheden om rond te reizen. De hele noordoostkust van Brazilië heeft prachtig bestemmingen. Meer informatie over Fortaleza en de omgeving vindt je hier!



4: Salvador de Bahia (deelstaat: Bahia)

Salvador de Bahia is een stad met ongeveer 3 miljoen inwoners. De stad is gesticht in 1549 en ligt in het noordoosten van Brazilië aan de kust.

Salvador de Bahia was vroeger tot 1763 de hoofdstad van Brazilië. Rio de Janeiro werd toen de nieuwe hoofdstad. Sinds 1985 staat Salvador de Bahia op de werelderfgoedlijst van Unesco en dat is ook niet zo gek. De stad heeft prachtige bezienswaardigheden waaronder veel koloniale gebouwen en een prachtige kathedraal. Recent is Erica Terpstra nog in Salvador de Bahia geweest voor opnames van Erica op reis! Klik hier voor links naar verschillende video's over Brazilië.



3: Brasilia (Federaal District)

Sinds 21 april 1960 is Brasilia de hoofdstad van Brazilië.
Brasilia had ongeveer 3 miljoen inwoners in het jaar 2017. De stad ligt midden in Brazilië en is de jongste hoofdstad van de wereld.

Brasilia is een bijzondere stad die je zeker moet bezoeken als je van architectuur houdt. Aan de centrale as van de stad staan bijzonder mooie gebouwen zoals het paleis van de President, de Kathedraal van Brasilia, het stadion van Brasilia en het gebouw van de regering. Meer informatie over de hoofdstad van Brazilië en nog meer bezienswaardigheden vindt je hier!



2: Rio de Janeiro (deelstaat: Rio de Janeiro)

Rio de Janeiro is de tweede grootste stad van Brazilië. De stad heeft ongeveer 6 miljoen inwoners en ligt aan de oostkust van Brazilië.

Rio de Janeiro was tot 1960 de hoofdstad van Brazilië. De stad is bekend vanwege het grote beeld van christus de verlosser en het bekende strand de Copacabana. Helaas heeft Rio de Janeiro ook een mindere kant. De favela's worden wel bezocht door toeristen, maar zonder begeleiding is dit zeer onverstandig. Het verschil tussen arm en rijk is in deze stad goed te zien. Er wordt veel geschreven over de veiligheid in de stad. Wij hebben gelukkig nog geen gekke dingen meegemaakt, maar ze gebeuren helaas wel. Lees hier onze tips voor een veilige Brazilië vakantie.



1: São Paulo (deelstaat: São Paulo)

São Paulo is de grootste stad van Brazilië en had in 2017 12 miljoen inwoners. De stad is gesticht op 25 januari 1554 door de Portugezen. In 1822 werd de onafhankelijkheid van Portugal verklaard in São Paulo.

São Paulo is op de wereldkaart de vijfde grootste stad van de wereld. Een van de belangrijkste en bekendste straat van São Paulo is Avenida Paulista. Deze straat doorkruist het financiële centrum en is bijna drie kilometer lang. Je vindt het historische en moderne architectuur. Winkelen en uitgaan kun je hier ook uitstekend doen. Op zondag is de straat autovrij en kun je genieten van de wandelende mensen, de straatartiesten, veel skaters en fietsers.

De kathedraal van São Paulo is ook een aanrader om eens te bezoeken!

Het bericht De 5 grootste steden van Brazilië verscheen eerst op .

Source: https://www.mijnbrazilie.nl/de-5-grootste-steden-van-brazilie/