Aanmelden:


Statistieken

Wie is er online:
Geregistreerde gebruikers: Canoa Quebrada, Cunha, Dilma, quasimodo

Aantal leden 522
Ons nieuwste lid is Simon Veldman

Blog

Mijn Brazilië EduMais: Kom jij ons vrijwilligersteam in Rio de Janeiro versterken?

door Mijn Brazilië





Hulp is nodig! Iets voor jou?

De mooiste ervaring van je leven opdoen? En bijdragen aan een betere wereld? Het kan hier in Rio de Janeiro, tweede  grootste stad van Brazilië. De Copacabana, carnaval, uitgaan, voetbal, dag en nacht leven op straat maar ook een stad met een ander gezicht, de sloppenwijken. De sloppenwijken in Rio de Janeiro worden Favela’s genoemd.

De mensen in de favela leven in armoede en worden omringd door geweld. De situatie voor deze kinderen en jongeren is droevig. Het onderwijsniveau is vaak zeer laag en het aantal uren onderwijs dat zij op de openbare scholen krijgen is maar 3 uur per dag en vaak hebben ze maar 3 of 4 keer per week school. Dat is onvoldoende om goed vervolgonderwijs of een goede baan te vinden. De favela en de kinderen hebben daarom de hulp van EduMais nodig.

Wie is EduMais?

Het team vrijwilligers van EduMais zet zich met hart & ziel in voor de kinderen en jongeren die wonen in sloppenwijken in Rio de Janeiro. Deze kinderen hebben talenten en deze talenten moeten gezien en verder ontwikkeld worden zodat ze een kans hebben op een normaal bestaan. EduMais is een NGO (non-governmental organisatie) en heeft als doel kwalitatief hoog en relevant onderwijs en educatie te bieden aan de groep jeugdigen in de sloppenwijken (favelas): Pavão-Pavãozinho & Cantagalo. Dit zijn 3 sloppenwijken die liggen tussen de rijkste wijken in Rio de Janeiro, Copacabana, Ipanema en Lagoa. Rio heeft meer dan 1000 sloppenwijken.

Onze Programma’s:

Engels, webdesign & game design lessen, ondernemerschap, solliciteren, uitwisselingsprogramma, naschoolse opvang, voetbal programma



De Engelse lessen worden gegeven door vrijwilligers die Engels als moedertaal hebben of door leraren in opleiding die Engels/Engelse literatuur studeren. Webdesign wordt door Braziliaanse en buitenlandse vrijwilligers gegeven. Er is een naschools programma waarbij kinderen in de leeftijd van 6 tot 10 jaar sociaal- en emotionele vaardigheden aangeleerd krijgen.

Dit is een belangrijk ontwikkelproces waar kinderen en jongeren fundamentele levensvaardigheden leren. Daarnaast biedt EduMais een cursus ondernemerschap aan, hoe benader ik de arbeidsmarkt en is er een voetbal programma waar aandacht is voor zowel de fysieke als de sociale en emotionele vaardigheden.



Positieve Discipline

Alle lopende programma’s hebben als hoofddoel sociale & emotionele ontwikkeling. Dit praktiseren wij door middel van de methode: Positieve Discipline. Hierdoor zullen de kinderen hun talenten ontwikkelen en beter functioneren in de toekomst.

De verschillende soorten lessen gebruiken we als tool om de kinderen enthousiast te krijgen. De keuze voor de soort lessen is gebaseerd op het vergroten van kennis die de kinderen later een voorsprong op de banenmarkt zal bieden.

Voor meer informatie: www.edumais.org

Vrijwilligerswerk

Voor wie?

EduMais zoekt enthousiaste vrijwilligers die deze kinderen willen helpen bij het ontwikkelen van hun talenten. Hiermee draag je bij aan het vergroten van de kans op een normaal bestaan van deze kinderen.

Wat zoeken wij?

Je bent het best te omschrijven als enthousiast, zelfstandige teamspeler, ondernemend en initiatiefrijk. Liefst heb je ervaring in het werken met kansarme kinderen. Daarnaast zijn wij altijd op zoek naar mensen die op het gebied van office management en fundraising kunnen ondersteunen. Je hebt een open leerhouding, staat open voor avontuur, bent zelfverzekerd, wil iets terug geven aan de maatschappij, en wilt bijdragen aan een betere wereld. Je houd van een uitdaging en staat open voor het werken in een arm risicogebied.

Je hebt affiniteit met de doelgroep en hebt een achtergrond die aansluit bij EduMais:

  • Onderwijs / Pedagogiek gerelateerd
  • Sport gerelateerd
  • Art Therapie
  • Management gerelateerd
  • Communicatie gerelateerd
  • Engels gerelateerd

Wat biedt EduMais aan jou?

Allereerst word je onderdeel van de EduMais Familie. Een gezellig team die passie heeft voor de kinderen & voor de stad. Je zult in uitdagende omgeving veel werkervaring en verantwoordelijkheid krijgen. Je zult in een bruisende wereldstad wonen & werken; krijgt training in de methode Positieve Discipline.

Voorwaardelijk



Het is belangrijk dat je:

• je eigen ticket kunt financieren

• eigen onderdak zult moet regelen

• basisniveau Portugees spreekt

We kunnen je natuurlijk helpen met het vinden van goed onderdak maar kunnen geen kamers aanbieden. Basisniveau Portugees is vereist als je werkt met onze kinderen.

Jouw veiligheid

EduMais is gevestigd in een sloppenwijk/Favela. De reden dat wij deze kinderen onze hulp bieden komt doordat ze in armoede en in conflictsituaties leven. Dit heeft een grote invloed op hun ontwikkeling. Door te werken in dit gebied zal ook jij de armoede zien en de conflicten ervaren. Hierbij moet je denken aan een vervuilde wijk en incidenten tussen de politie en drugsbendes waarbij er geschoten wordt. EduMais zal jou, voor vertrek, goed inlichten over hoe om te gaan en te handelen in situaties die voorkomen want jouw veiligheid staat voor ons voorop.

Interesse?

Heb je interesse gekregen? Neem dan contact op met EduMais: info@edumais.org

of ga naar ...

Het bericht EduMais: Kom jij ons vrijwilligersteam in Rio de Janeiro versterken? verscheen eerst op Mijn Brazilië.

Bron: https://www.mijnbrazilie.nl/edumais-kom-jij-ons-vrijwilligersteam-in-rio-de-janeiro-versterken/