Aanmelden:


Statistieken

Wie is er online:
Geregistreerde gebruikers: Cunha, Dilma

Aantal leden 522
Ons nieuwste lid is Simon Veldman

Blog

Mijn Brazilië Jericoacoara in Brazilië is een aanrader!

door Mijn Brazilië

Waar ligt Jericoacoara?

Het vissersdorpje Jericoacoara ligt op ongeveer 300 km ten noorden van Fortaleza. Mocht je Jericoacoara willen bezoeken dan zou dit vanaf Fortaleza uitstekend kunnen. Jericoacoara ligt in de deelstaat Ceará en is eigenlijk een hele grote zandbak. Dat klinkt misschien wat raar, maar als je richting Jericoacoara reist dan komt er een moment dat er geen verharde wegen meer zijn. Je zult de laatste kilometers over zandwegen en duinen moeten rijden om er te komen. Laat je hierdoor niet afschrikken, want het is een leuke ervaring en er zijn genoeg mogelijkheden om dit veilig te doen.



Aan het einde van dit verhaal zullen wij informatie geven over de mogelijkheden die er zijn om naar Jericoacoara te reizen. Eerst willen we graag vertellen wat er allemaal te doen is en waarom Jericoacoara een aanrader is.

Prachtige zonsondergang

Tegen de avond trekt iedereen naar het strand. Veel mensen klimmen op een hoge duin (Por do Sol) of gaan lekker zitten op het strand. Je kunt er ook voor kiezen om op een terras te gaan zitten. Vanaf al deze plekken wordt je getrakteerd op een prachtige zonsondergang. Vergeet dus niet je camera of fototoestel mee te nemen!



Kite-surfen

Langs de noordelijke Braziliaanse kust staat vaak een strakke wind. Geweldig voor kite-surfers en surfers. Mocht je dit nog nooit gedaan hebben dan kun je ook lessen nemen om het te leren.



Als je geluk hebt dan kun je tijdens het kijken naar de zonsondergang ook genieten van mensen die aan het kite-surfen zijn. De combinatie van een lage zon en in de verte de kite-surfers zijn bijzonder mooi om te zien.



Ben je altijd vroeg wakker?

Je kunt natuurlijk ook een keer, met één van de vissers, de zee op gaan in de ochtend. Op de foto zie je allerlei boten in verschillende kleuren. Deze boten zijn van de lokale vissers en als het water vroeg in de ochtend hoog staat dan gaan ze de zee op om vis te vangen voor alle restaurants en bewoners op het eiland. Je kunt één van de vissers benaderen en tegen een kleine vergoeding kun je dan mee de zee op om vis te vangen. Je hoeft niet te helpen, maar dat mag natuurlijk wel! Goede vangst!

Buggy-tour

Als je eenmaal in Jericoacoara bent zal het je opgevallen zijn dat je heel veel buggy's en vierwielaangedreven auto's voorbij ziet rijden. Dit is natuurlijk niet zo vreemd aangezien er alleen maar zandwegen zijn. Veelal zijn het touroperators die toeristen en lokale bewoners op en neer rijden van en naar Jericoacoara.

Echter kun je zelf ook een buggy huren en samen met een begeleider een tour maken. Houdt er wel rekening mee dat het vaak lange tochten zijn en het misschien een beter idee is om lekker achterop te gaan zitten zodat je kunt genieten van de mooie omgeving. Het verraderlijke van zandduinen is dat je vaak niet goed kunt inschatten of je er nu wel of niet kunt rijden. Ga je samen met een begeleider dan kan die jou precies vertellen waar je wel en niet kan rijden.



Deze tours kun je boeken als je bijvoorbeeld een wandeling maakt door het centrum. Er zijn verschillende aanbieders te vinden die verschillende tochten aanbieden. Met een vlotte babbel kun je soms ook nog wel wat extra korting krijgen, maar dit hangt vaak af van de drukte. Onderstaande foto's geven je een impressie van wat je allemaal kunt zien onderweg.











Ja, ik wil ook naar Jericoacoara

Na het lezen van de mogelijkheden wil je natuurlijk graag naar Jericoacoara. De kans is vrij groot dat je vanaf Fortaleza richting Jericoacoara gaat reizen. KLM vliegt nu al bijna een half jaar een aantal keren per week naar Fortaleza en zou dus een goed startpunt kunnen zijn. Er zijn verschillende mogelijkheden om vanaf Fortaleza naar Jericoacoara te reizen.

Je kunt direct op het vliegveld een tour boeken en dan wordt je met een bus of auto naar Fortaleza gereden.

Online boeken is ook een mogelijkheid. De website Jeriferias.com biedt verschillende opties aan. Bovenin kun je de taal eventueel wijzigen. Mocht je deze niet willen dan kun je eventueel via Google, met zoekwoord transfer Jericoacoara, andere aanbieders vinden.



Je kunt natuurlijk ook een auto huren en er zelf heenrijden. In verband met veiligheid willen wij je afraden om s'avonds of in het donker te gaan rijden. De wegen zijn niet altijd geweldig en de veiligheid is ook dan ook minder. Neem een hotel en ga s'ochtends lekker op tijd die kant op. Dan arriveer je halverwege de dag en is de kans op problemen een stuk kleiner.

Vanwege de vele zandwegen zou je kunnen overwegen om een vierwielaangedreven auto te huren. Echter is het met een gewone auto ook te doen, maar dan zouden wij je wel adviseren om een begeleider er bij te nemen. Deze mensen kom je tegen als je bijna bij de zandwegen bent. Laat alleen iemand mee rijden die zich kan legitimeren en bedrijfskleding aan heeft.

Wil je zelf niet rijden, maar wil je dat iemand voor jou de auto rijdt? Controleer dan of diegene een rijbewijs heeft en een verzekering. De auto verzekering die je zelf afsluit dekt vaak geen vreemde bestuurders tenzij je deze van te voren hebt opgegeven.

Heeft diegene de papieren niet of vertrouw je de zaak niet? Rij dan rustig een stukje verder. Er zijn genoeg anderen te vinden en dan probeer je het gewoon opnieuw. De kosten zijn ongeveer tussen de 60-80 reais. Als je op de heenweg tevreden bent over de chauffeur/begeleider dan kun je zijn nummer vragen en dan heb je de terugweg ook alvast geregeld.



Jericoacoara tip!

Tot slot nog een laatste tip: Neem wat contant geld mee. Jericoacoara heeft GEEN pinautomaat. Je kunt op de meeste plekken wel betalen met je pas, maar een beetje contact geld is altijd wel handig. Er is een automaat buiten Jericoacoara, maar die werkt niet altijd goed op buitenlandse passen. Mocht je toch contant geld nodig zijn dan zou je bij een supermarkt extra geld op kunnen nemen, maar dan betaal je wel 10% extra en dat is met de wisselkoers, bankkosten en de 10% voor de winkel natuurlijk erg duur!



Laat het ons weten!

Wij hopen dat je het net zo naar je zin hebt in Jericoacoara als wij dat gehad hebben. Laat het ons weten via een reactie of sociale media. Veel plezier en we zien jullie reisverhalen tegemoet!

Het bericht Jericoacoara in Brazilië is een aanrader! verscheen eerst op Mijn Brazilië.

Bron: https://www.mijnbrazilie.nl/jericoacoara-in-brazilie-is-een-aanrader/