Aanmelden:


Statistieken

Wie is er online:
Geregistreerde gebruikers: Cunha, Dilma, Holambra, Progresso

Aantal leden 522
Ons nieuwste lid is Simon Veldman

Blog

Mijn Brazilië Startpakket Fortaleza Brazilië met Tui.nl vanaf 463 euro

door Mijn Brazilië

Startpakket Fortaleza Brazilië

Een startpakket Fortaleza Brazilië die je kunt kopen bij Tui.nl is een leuke manier om in 9 dagen een stukje Brazilië te leren kennen.

Vanaf 463 euro per persoon heb je al een vliegticket en twee nachten hotel. Als je bedenkt dat normaal alleen een vliegticket als snel 500 euro per persoon kost is dit dus een redelijke prijs te noemen. De eerste twee dagen zijn geregeld, maar dan? Lees hier ons idee!

Voorgestelde route en planning

Dag 1: Amsterdam - Fortaleza (7.458 km)
Dag 2: Fortaleza
Dag 3: Fortaleza - Barra Grande (444 km)
Dag 4: Barra Grande
Dag 5: Barra Grande - Jericoacoara (184 km)
Dag 6: Jericoacoara
Dag 7: Jericoacoara - Cumbuco (273 km)
Dag 8: Cumbuco
Dag 9: Cumbuco - Fortaleza (28 km)
Dag 9: Fortaleza - Amsterdam (7.458 km)

Dag 1: Amsterdam - Fortaleza

Je vliegt vanaf Amsterdam Schiphol naar Fortaleza. Dit is 7.458 kilometer en je vliegt er ongeveer 9 uur over. Bij aankomst in Fortaleza op het vliegveld is er een transfer naar je hotel. De eerste overnachting en tweede overnachting in Fortaleza zit bij het startpakket Fortaleza in. Kijk voor meer informatie op de site van Tui.nl.

Dag 2: Fortaleza

Fortaleza ligt aan de noordoostkust van Brazilië en heeft ongeveer 3000 zonuren per jaar. De tweede dag kun je goed gebruiken om Fortaleza een beetje te leren kennen. Lees alles over Fortaleza en zijn bezienswaardigheden hier! Je kunt gemakkelijk met een Uber alles bezoeken.

Dag 3: Fortaleza - Barra Grande

Leuke dag vandaag. Je gaat een auto huren om vanaf Fortaleza naar Barra Grande te rijden. Dit is ongeveer 444 kilometer rijden. Het advies is om redelijk vroeg te vertrekken zodat je zeker weet dat je voor het donker er bent. Alles over auto rijden in Brazilië lees je hier! Het is een prachtige route langs de kust. Je komt veel leuke kleine plaatsjes tegen en als je ergens wilt lunchen dan raden wij je aan om te gaan eten in het plaatsje Acaraú bij Churrascaria Delivery's Grill. Dit is ongeveer op de helft van je route.



Dag 4: Barra Grande

Barra Grande ligt in het noorden van Brazilië in de Braziliaanse deelstaat Piauí. Barra Grande is niet heel groot en wij vinden het een groot voordeel dat er niet heel veel toeristen zijn. Wij troffen vooral veel Brazilianen die gek zijn op kitesurfen. Overnachten kun je goed doen bij pousada Paraíso Da Barra.

Dag 5: Barra Grande - Jericoacoara

Vanaf Barra Grande naar Jericoacoara is een leuke tocht. Het ongeveer 190 kilometer rijden. Als je richting Jericoacoara reist dan komt er een moment dat er geen verharde wegen meer zijn. Je zult de laatste kilometers over zandwegen en duinen moeten rijden om er te komen. Laat je hierdoor niet afschrikken, want het is een leuke ervaring en er zijn genoeg mogelijkheden om dit veilig te doen. Lees voordat je deze dag gaat reizen eerst ons verhaal over Jericoacoara zodat je goed voorbereid die kant op kan.

Dag 6: Jericoacoara

Een leuke dag in Jericoacoara is s'ochtends starten met een buggy-tour tot halverwege de middag. Daarna lekker naar het strand om de legendarische zonsondergang te zien. S'avonds zijn er genoeg leuke terrasjes om lekker wat te drinken en in het centrum genoeg restaurantjes en barretjes waar je tot de late uurtjes lekker kunt genieten van de temperatuur, de omgeving, een lekkere caipirinha en een fijn Braziliaans muziekje.

Dag 7: Jericoacoara - Cumbuco

Vanaf Jericoacoara rijdt je naar Cumbuco en dat is ongeveer 254 kilometer. Op alle dagen adviseren wij om vroeg te vertrekken als je een stukje moet rijden. Cumbuco is een leuk vissersdorp in Brazilië aan de noordoostkust. Cumbuco ligt in de Braziliaanse deelstaat Ceára op ongeveer 50 kilometer  ten noorden van de grote stad Fortaleza.

Dag 8: Cumbuco

Cumbuco heeft, net als meerdere mooie plekken in het noorden aan de Braziliaanse kust, een heerlijke wind om te kitesurfen. In combinatie met bijna altijd mooi weer en mooie stranden een heerlijke plek om te zijn. Overdag is het heerlijk op het strand en tegen de avond kun je gezellig eten en drinken in het centrum. Geniet daar van live-muziek, eetkraampjes en de vele terrasjes.

Dag 9: Cumbuco - Fortaleza - Amsterdam

Het is even afhankelijk van de tijd wanneer je vliegtuig op de laatste dag vertrekt, maar Cumbuco is niet zo heel ver vanaf het vliegveld van Fortaleza. De auto kun je terug brengen en dan heb je direct ook weer een transfer naar het vliegveld te pakken.

Dag 10 of 11

Laat ons van mijnbrazilie.nl weten hoe je geweldige reis is geweest! Wij horen en zien het graag. Voor vragen en/of opmerkingen/ideeën neem contact met ons op via de contactpagina.



Kijk voor de meest actuele prijzen en voorwaarden op de site van Tui.nl. Wij schrijven niet in opdracht van Tui.nl. Wij bieden alleen ideeën en mogelijkheden op basis van onze eigen ervaringen. Wij zijn altijd bereidt om mee te denken en staan open voor eventuele vragen.

Het bericht Startpakket Fortaleza Brazilië met Tui.nl vanaf 463 euro verscheen eerst op .

Source: https://www.mijnbrazilie.nl/startpakket-fortaleza-brazilie-met-tui-nl-vanaf-463-euro/