Registratie huwelijk in Brasilien

Forumregels
LEES: Huisregels Forum

Plaats een reactie


Deze vraag is er om automatische registraties door spambots te voorkomen.
Smilies
:D :) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen:

BBCode staat AAN
[img] staat AAN
[flash] staat UIT
[url] staat AAN
Smilies staan AAN

Voorafgaande berichten
   

Weergave uitklappen Voorafgaande berichten: Registratie huwelijk in Brasilien

Re: Registratie huwelijk in Brasilien

door Progresso » do sep 28, 2017 14:47

Harrie schreef: Zijn naar de officieel registratie huwelijk in Brasilien ook verplichting tegenover de staat Brasilien en hoe zit het met rechten in Brasilien?
T.o.v. de Braziliaanse staat heb je zover ik weet weinig verplichtingen. Afhankelijk van in welk land je oorspronkelijk getrouwd was heeft je vrouw waarschijnlijk ook een andere achternaam aangenomen, namelijk die van de mannelijke huwelijkspartner. Dat kan wel eens verwarring geven bij cartorios.

T.o.v. jullie erfgenamen verandert er potentieel wel heel veel. De vraag is welk erfrecht van welk land gaat gelden in geval van overlijden en of eventuele testamenten worden erkend. De Braziliaanse wet kent meerdere vormen van huwelijk, welke je van te voren moet aangeven. Die vormen van huwelijk komen niet een op een overeen met de Nederlandse huwelijken ((gemeenschap van goederen, huwelijks voorwaarden etc) of de Duitse vormen (Güterrecht via Ehevertrag). Hetzelfde geldt bij scheiding. Ook daar kan het behoorlijk misgaan.
Harrie schreef:Mijn vrouw komt uit Brasilien en in uit Nederland, wij wonen in Duitsland en willen een tweede woning en bedrijf opbouwen in Brasilien.
Die tweede woning is geen enkel probleem. Maar als ik het goed lees wil je een bedrijf opbouwen vanuit Duitsland in Brazilie. Ik heb dat jaren geleden ook gedaan, maar dan vanuit Zwitserland waar ik woonde, in de voorbereidende fase als privepersoon en toen het wat serieuzer werd via een Nederlandse Holding BV. Uiteindelijk ontkom je er niet aan om een Braziliaanse entiteit op te richten, maar dat lukt je eigenlijk alleen maar als je hier ook woont.

Je zult dus ergens een keus moeten maken. Het grote probleem om een bedrijf te starten in Brazilie is dat je gelijk in het diepe wordt gegooid. Je kunt niet zoals in Nederland of Duitsland eventjes naar de KvK om je bedrijf te openen, de volgende dag aan de slag, een BTW nummer aanvragen en "de markt op" en het een tijdje te proberen. Lukt het niet dan is het een e-mailtje naar de belastingdienst en de KvK en je bedrijf is weer weg.

Re: Registratie huwelijk in Brasilien

door mtilburg » wo sep 27, 2017 20:24

In het Nederlands heet het Brazilie, in het Braziliaans Brasil. Handig om te weten misschien?

Na een huwelijk zou je in principe recht hebben op een permanente verblijfsvergunning, mocht ja daar willen gaan wonen. Werken is dan ook mogelijk (als er banen zijn natuurlijk) en verder gelden bijna alle rechten en verplichtingen van alle andere Brazilianen. Afgezien van het recht op verkiezing, sat hebben buitenlanders niet, en werken bij de overheid mag ook niet.

Registratie huwelijk in Brasilien

door Harrie » ma aug 07, 2017 14:33

Hallo, wie kan mij helpen met de volgende informatie. Zijn naar de officieel registratie huwelijk in Brasilien ook verplichting tegenover de staat Brasilien en hoe zit het met rechten in Brasilien? Mijn vrouw komt uit Brasilien en in uit Nederland, wij wonen in Duitsland en willen een tweede woning en bedrijf opbouwen in Brasilien. Hiervoor zoeken wij hulp, wat kan, wat moet.

Groeten, Harrie

Omhoog