Hulp gevraagd bij banenjacht!

Onderwerpen over Brazilië
Forumregels
LEES: Huisregels Forum
Gebruikersavatar
Christiaan
Berichten: 5
Lid geworden op: zo feb 09, 2014 21:26

Hulp gevraagd bij banenjacht!

Bericht door Christiaan » zo feb 09, 2014 21:57

Beste allemaal,

Toen ik in 2011 afstudeerde aan de TU Delft als BSc Architect en MSc Design&Construction Manager, wilde ik graag projectontwikkelaar worden. Als gevolg van de crisis zijn veel projectontwikkelaars in Nederland in zwaar weer terecht gekomen en ben ik bij een vastgoedconsultant aan de slag gegaan. Ik heb echter al langere tijd een droom, en ik heb besloten om daar werk van te gaan maken:

Het lijkt mij erg leuk om in Brazilië huizen (evt. i.c.m. ander vastgoed) te ontwikkelen en daarmee tevens een positieve bijdrage te kunnen leveren aan de verdere ontwikkeling van het land. Mijn specialisatie ligt in het ontwikkelen en herontwikkelen van (bestaande) gebouwen en gebieden. Ik heb een basiscursus Braziliaans-Portugees gevolgd aan de Universiteit Leiden en beschik over een CV en sollicitatiebrief in het Portugees.

In mijn online zoektochten vond ik het erg lastig om de juiste vertaling te vinden voor een projectontwikkelaar (woningbouw). Een 'desenvolvedor' wordt toch vaak aan ICT projecten gelinkt, etc. Daarnaast ondervind ik erg veel moeite om met partijen in contact te komen. Wie vind het leuk om mij een aantal tips/oplossingen te bieden?

Felix
Berichten: 666
Lid geworden op: vr mar 02, 2007 00:00

Re: Hulp gevraagd bij banenjacht!

Bericht door Felix » ma feb 10, 2014 11:28

Welke meerwaarde t.o.v. de Braziliaanse professionals denk je mee te brengen?

Gebruikersavatar
Christiaan
Berichten: 5
Lid geworden op: zo feb 09, 2014 21:26

Re: Hulp gevraagd bij banenjacht!

Bericht door Christiaan » ma feb 10, 2014 12:57

Hoi Felix,
Dank voor jouw scherpe vraag. Ik zie twee invalshoeken voor jouw vraag:
1. Je vraag is niet relevant. Ongeacht het feit of ik een meerwaarde t.o.v. andere professionals breng of niet, ik wil daar graag aan de slag.
2. Het antwoord op jouw vraag is de sleutel naar een baan. Bij deze het antwoord:
- In algemene zin is er een tekort aan professionals binnen mijn sector.
- Op korte termijn zal mijn meerwaarde op veel onderdelen minder zijn, ik spreek de taal nog maar half en ben slecht bekend met lokale wet- en regelgeving.
- Op de middellange termijn kan ik zeer waardevol worden. Naast een enorme drive om iets te bereiken, ben ik zowel technisch als financieel geschoold. Ik kan dus zowel met een architect, een aannemer als een investeerder/risicodrager tot in detail projecten bespreken. Ik spreek meerdere talen (goed voor internationale investeerders) en ben goed bekend met binnenstedelijke projecten en oplossingen (bestaande bouw, verkeersoplossingen, social housing, etc.). Tot slot ben ik een product van de Hollandse/Delftse school, hierdoor zal ik altijd op een 'ruimere' manier naar lokale problematiek (kunnen) kijken.

Ik hoop dat dit het antwoord is waar jij naar zocht!

Gebruikersavatar
mtilburg
Berichten: 1400
Lid geworden op: do mar 01, 2007 13:00
Locatie: Petropolis RJ

Re: Hulp gevraagd bij banenjacht!

Bericht door mtilburg » ma feb 10, 2014 21:36

Beste Christiaan.

Felix stelde de vraag, naar ik vermoed, omdat het antwoord op die vraag de sleutel is tot het verkrijgen van een visum. En een visum is nodig, zoals je misschien weet, om in Brazilie legaal aan het werk te mogen resp te verblijven. Het is geen Europees land, dus dat mag niet zomaar, je moet aan bepaalde voorwaarden voldoen. Deze worden beschreven in de zogenoemde resoluçoes normativo´s (RN) die je vindt op:

http://portal.mte.gov.br/trab_estrang/r ... ativas.htm

(deze info is er ALLEEN in het Portugees)

Het verkrijgen van een verblijfsvergunning voor Brazilie op basis van WERK is tamelijk moeilijk. Als je even rondkijkt op deze en andere over Brazilie handelende sites (b.v. gringoes.com) is er geen andere conclusie te trekken dan: ze zitten niet echt te wachten op een pas van universiteit of hogeschool rollend persoon die geen enkele binding met Brazilie heeft. Ze willen WEL mensen die heel veel in de mars hebben op hun vakgebied, want dat geeft ze een push voorwaarts.
Mocht je dus als architect Niemeijer naar de kroon steken, dan ben je vast welkom.

Daarnaast nodig ik je uit de sectie over investeren op deze site te lezen. Ik denk niet dat je daaruit de indruk kan krijgen dat er een tekort is aan professionals op het gebied van ontwikkelen van (grootschalige) projecten.

Begin met het leren van Portugees. Een paar buitenlandse talen (zoals Engels) is meegenomen voor als je werkt met andere buitenlanders, maar Portugees is essentieel.

Progresso
Site Admin
Site Admin
Berichten: 505
Lid geworden op: do mar 17, 2011 20:15

Re: Hulp gevraagd bij banenjacht!

Bericht door Progresso » ma feb 10, 2014 23:15

Iets in deze geest:

http://www.alphaville.com.br/portal/ins ... alphaville . Via de Trabalhe conosco kom je op de groepssite uit waar een behoorlijk aantal banen staan.

Die zijn inderdaad nog op zoek naar een paar goede architecten/engineers.

Echt makkelijk is het niet, en dan met name om een werkvergunning te kunnen krijgen. Onderschat dit niet.

Verder heb je een aantal uitstekende universiteiten die veel goede concurrenten van je afleveren. Die hebben natuurlijk ook nog eens een voorsprong doordat ze de taal goed spreken, meestal een goed relatienetwerk hebben, de regels en normen kennen, de volstrekt andere klimatologische omstandigheden en natuurlijk de bouwmaterialen.

Wat is overigens de reden dat je specifiek naar Brazilie wil? In bijvoorbeeld Duitsland kunnen ze architecten/bouwkundigen niet aanslepen.

Gebruikersavatar
Christiaan
Berichten: 5
Lid geworden op: zo feb 09, 2014 21:26

Re: Hulp gevraagd bij banenjacht!

Bericht door Christiaan » ma feb 10, 2014 23:53

Allen, dank voor de antwoorden. En de vele tegenvragen ;-) Ik zal proberen kort te antwoorden:
- Ik wil niet als architect/engineer/bouwkundige aan de slag, maar als projectontwikkelaar. Dit houdt in dat het bedrijf het initiatief neemt om een locatie te kopen, een bijbehorend plan ontwikkelen, financiering regelen, de vergunningen en aanbesteding doen, realisatie begeleiden en vervolgens te verkopen aan bewoners of beleggers (ik zoek btw nog steeds naar de vertaling voor dit type werk).
- Het verhaal rond de resoluçoes normativo´s klinkt alsof de beoordeling erg subjectief is. Als ik de stukken lees krijg ik echter het idee dat het hebben van werk wel als één van de belangrijkste criteria wordt gezien. Nu waarschuwen jullie voor onderschatting. Hoe lossen de multinationals in Brazilië dit op? Welke tips zijn er in deze om de benodigde werkvergunning te verkrijgen? Wat zijn jullie praktijkervaringen?
- Ik ben druk bezig met Portugees, ik kon mijzelf goed verstaanbaar maken daar in Oktober, en lees nu 'A volta ao mundo em 80 dias' van Julio Verne. Vloeiend gaat het nog niet, maar uiteindelijk moet ik het laatste beetje in Brazilië zelf leren denk ik?
- Dank voor de tip van Alphaville! Ik heb een lijst van ca. 20 grote woningontwikkelaars in Brazilië gemaakt, direct in contact komen is echter erg moeilijk. Zijn hier tips over? Do's en don'ts? Bellen? Emailen? Op bezoek?
- De reden voor Brazilië: De markt is zeer dynamisch en kansrijk, ik vind de mensen fantastisch, de taal mooi, het weer 10x beter dan in Nederland en mijn (Nederlandse) verloofde lijkt het ook leuk. Verreweg het belangrijkste vind ik dat je écht een maatschappelijke meerwaarde kunt leveren. Je kunt mensen iets bieden dat ze nu nog niet hebben. Ik zou graag participeren in projecten waar social housing een onderdeel van uitmaakt.

Gebruikersavatar
mtilburg
Berichten: 1400
Lid geworden op: do mar 01, 2007 13:00
Locatie: Petropolis RJ

Re: Hulp gevraagd bij banenjacht!

Bericht door mtilburg » di feb 11, 2014 00:50

Het spijt me, maar ik blijf toch zitten met de indruk dat je het over een tropisch paradijs hebt, waar de mensen vriendelijk glimlachend de goedgeefse vreemdeling verwelkomen om zich te laven aan zijn kennis en rijke gaven.

Je meent in een uurtje de kleine 100 RN´s doorgelezen te hebben en zodanig begrepen, dat je daar het oordeel van subjectiviteit op kunt plakken. Dat is wel snel, maar ik vrees toch dat je gemist hebt dat de immigratieraad een overheidsinstantie is die onder de MTE valt (Ministerie van Werk en Werkgelegenheid). Inderdaad, surprise surprise, dat heeft met werk te maken.

Ik kan je uit eigen ervaring melden, dat die fantastische en vriendelijke mensen wel eens wat minder vriendelijk kunnen worden als jij het werk van ze afpakt dat zij zouden willen doen.
De meeste van die RN´s gaan er over, dat Brazilie graag mensen verwelkomt die in staat zijn banen te SCHEPPEN. Of, eventueel, bij uitzondering, mensen op een plek waarvoor echt geen Braziliaan kan worden gevonden, dan wel mensen van hoog aanzien.

Hoe lossen de multinationals dat op? Heel simpel, meestal. De werknemers zijn in overgrote meerderheid Brazilianen, alleen het allerhoogste kader niet. Expats zijn gewoonlijk vreselijk duur voor een bedrijf, afgezien van veeleisend en lastig.

Ook eigen ervaring: als je geen visum hebt, moet je wel heel veel mazzel hebben een werkgever te vinden die het de (veel extra) moeite waard vindt om jou aan te nemen en het moeizame proces van goedkeuring bij de MTE op te starten.
Een eigen bedrijf, dat is meestal de weg voor buitenlanders. Zie onder investeringsvisum.

"De markt is dynamisch en kansrijk" klinkt als een mantra uit dezelfde diepdruk kleurenfolder. Het betekent helaas weinig. Veel mensen zijn er op kapotgegaan. Bezint eer gij begint, hoort het motto te zijn, en onderzoek eerst maar of die markt echt wel zo gewillig is (had je de sectie over investeren al gezien?)

De opmerking over de maatschappelijke meerwaarde is prima. Maar het kan zich tegen je keren. Je moet een harde huid hebben, in een land met veel corruptie, waar vele miljoenen worden weggegooid in zinloze voetbalstadions, maar veel minder in het opruimen van de vele favela´s. Social housing noem je, verdiep je in het "MInha Casa, Minha Vida" (MCMV) programma, dat loutert misschien.

Progresso
Site Admin
Site Admin
Berichten: 505
Lid geworden op: do mar 17, 2011 20:15

Re: Hulp gevraagd bij banenjacht!

Bericht door Progresso » di feb 11, 2014 00:53

Volgens mij is de meest voor de hand liggende vertaling engenheiro urbana e ambiental of desenvolvedor urbano, maar ik kan er helemaal naast zitten.
Christiaan schreef:Welke tips zijn er in deze om de benodigde werkvergunning te verkrijgen? Wat zijn jullie praktijkervaringen?
De snelste en meest praktische manier: trouwen, eventueel een meisje een maandelijkse toelage betalen. Klinkt een beetje rot, maar iedereen wint hierbij. Wel even goed regelen, dus niet dat je na een scheiding opeens de helft van je verdiensten en vermogen kwijt bent. Voor R$800 per maand ben je rond.
Christiaan schreef:- Dank voor de tip van Alphaville! Ik heb een lijst van ca. 20 grote woningontwikkelaars in Brazilië gemaakt, direct in contact komen is echter erg moeilijk. Zijn hier tips over? Do's en don'ts? Bellen? Emailen? Op bezoek?


De beste manier is het bezoeken van een van de vele beurzen. Daar de eerste contacten knopen. Hier 3 maanden blijven en je agenda helemaal vol zetten met afspraken en keihard netwerken. Je moet ergens een kruiwagen zien te vinden. Dat kan soms uit heel onverwachte hoek komen. E-mailen gaat niet werken. Facebook daarentegen weer wel. Telefoneren is gewoon heel lastig, enerzijds omdat je taalvaardigheden dat niet toelaten (het lukt mij na tig jaar nog steeds niet om een echt heel goed zakelijk gesprek te voeren via de telefoon, maar dat kan natuurlijk ook aan mij liggen).
Christiaan schreef:mijn (Nederlandse) verloofde lijkt het ook leuk.

Maar die gaat dus geen verblijfsverguning krijgen.
Christiaan schreef:Ik zou graag participeren in projecten waar social housing een onderdeel van uitmaakt.
Neem eens vrijblijvend contact op met Ruban Selvanayagam. Die kan je in detail uitleggen hoe dit soort projecten in elkaar steken.
Christiaan schreef:Verreweg het belangrijkste vind ik dat je écht een maatschappelijke meerwaarde kunt leveren.
Mmmm, kijk uit. De wereld van vastgoed hangt hier aan elkaar van politici, grootgrondbezitters, makelaars, provisiejagers, banken, advocaten en ander louche volk. Ik snap wat je zegt, maar of je het ook kan waarmaken in Brazilie is de vraag. Waarschijnlijk ligt de dagelijkse realiteit mijlenver van jouw maatschappelijke meerwaarde.

Gebruikersavatar
mtilburg
Berichten: 1400
Lid geworden op: do mar 01, 2007 13:00
Locatie: Petropolis RJ

Re: Hulp gevraagd bij banenjacht!

Bericht door mtilburg » di feb 11, 2014 01:36

Progresso schreef:
Christiaan schreef:Welke tips zijn er in deze om de benodigde werkvergunning te verkrijgen? Wat zijn jullie praktijkervaringen?
De snelste en meest praktische manier: trouwen, eventueel een meisje een maandelijkse toelage betalen. Klinkt een beetje rot, maar iedereen wint hierbij. Wel even goed regelen, dus niet dat je na een scheiding opeens de helft van je verdiensten en vermogen kwijt bent. Voor R$800 per maand ben je rond.
Tja, de aap uit de mouw. Zo wordt er dus gedacht door bepaalde mensen. Kan onze advocaat van dienst aangeven in hoeverre dit strafbaar is?

Progresso
Site Admin
Site Admin
Berichten: 505
Lid geworden op: do mar 17, 2011 20:15

Re: Hulp gevraagd bij banenjacht!

Bericht door Progresso » di feb 11, 2014 02:50

Ik geef gewoon een tip welke ik meermaals in de praktijk heb gezien.

Volgens mij is er ook niets strafbaars aan. Een casamento is volgens mij gewoon een contract tussen twee mensen waar civielrechtelijk met name het een en ander over vermogenstitels van beide personen veranderd. Met de huidige wetgeving in Brazilië kun je dit netjes afvangen door onder het juiste regime te trouwen. Het scheiden is tegenwoordig in tien minuten gedaan bij het lokale cartório. Je hebt verder voor elkaar te zorgen. De vrouw doet dat en de man doet dat ook in dit geval. Dan wil de politica federal nog weleens langs komen om te controleren op een schijnhuwelijk. Geen idee wat een schijnhuwelijk is, maar blijkbaar moet je als je getrouwd bent bij elkaar wonen. Dat staat dan wel weer niet in de wet. Dat is maar goed ook, want ook in mijn getrouwde leven heb zowel ik als mijn vrouw wegens ons werk vele maanden beiden in andere landen gewoond. Daarmee zouden wij brave burgers dan fors de wet hebben overtreden.

Wat mij betreft is een huwelijk gewoon een civielrechtelijk contract tussen twee volwassen mensen met het grote voordeel dat je er een verblijfsvergunning mee krijgt.

Lijkt me niks mis mee, maar ik ben benieuwd wat de huisjurist er van vindt.

[ Post made via Mobile Device ] Afbeelding

Gebruikersavatar
mtilburg
Berichten: 1400
Lid geworden op: do mar 01, 2007 13:00
Locatie: Petropolis RJ

Re: Hulp gevraagd bij banenjacht!

Bericht door mtilburg » di feb 11, 2014 03:10

Progresso schreef: Geen idee wat een schijnhuwelijk is
Dat bleek. Maar als je iemand betaalt om dat zogenaamde huwelijk naar buiten uit te dragen als een huwelijk dat echt is, voor zo lang als dat nodig is voor het verkrijgen van dat visum, dan is er toch heel duidelijk sprake van een schijnhuwelijk. Maar misschien weet je niet wat een huwelijk is, dat kan ook.

In ieder geval, dat wou ik dan even gezegd hebben, sorry voor het ongemak, vind ik het niet thuishoren op een serieus forum.
Mensen dienen zich soms aan regels te houden. Wetten en dat soort dingen zijn niet gemaakt om overtreden te worden al het even niet goed uitkomt. Je bent, hoop ik tenminste, opgevoed met een dosis moreel bewustzijn en gedragsregels. Het gestelde botst hevig met de mijne.

Wat ik ook gezegd wil hebben, het heeft daar maar zijdelings mee te maken, is dat deze week zich het zoveelste geval voordeed van agressief verbaal geweld met als gevolg dat bepaalde postjes werden weggehaald.
Dit dankzij het feit, dat JIJ, mijnheer progresso, met evenveel verbaal geweld de effectieve moderatie de nek hebt omgedraaid.

Ga je eigen rotzooi maar opruimen, dank

Progresso
Site Admin
Site Admin
Berichten: 505
Lid geworden op: do mar 17, 2011 20:15

Re: Hulp gevraagd bij banenjacht!

Bericht door Progresso » di feb 11, 2014 03:59

Dus volgens jouw bestaan er huwelijken die echt zijn en huwelijken die nep zijn. Het is dus nep als het er om gaat om een verblijfsvergunning.

Wel, ik ben getrouwd om het hele simpele feit dat mijn vrouw niet bij mij kon wonen en ik niet bij haar. Dat is best wel vervelend als je van elkaar houdt. Het enige wat ik kon doen is naar Brazilië te verhuizen, maar ook hier moest ik toch eerst trouwen en dan kreeg ik pas een verblijfsvergunning. Bij ons gaat het geld op een grote hoop, maar uit mijn ouderlijk huis kan ik nog herinneren dat de huisvrouwen huishoudgeld kregen van hun man. Als ik dus hypothetisch R$ 800 per maand zou geven aan mijn vrouw als huishoudgeld zou ik in jouw redenering aan alle voorwaarden voor een schijnhuwelijk voldoen.

Nu zul je zeggen , ja maar jullie houden van elkaar dus dan is het een echt huwelijk. Dit staat echter niet als voorwaarde in de wet. Wat er echter wel in de wet staat is dat een huwelijk recht geeft op een permanência.

Volgens mij is er zowel moreel als juridisch helemaal niets mis mee als je met iemand trouwt, voor die persoon financieel zorgt en als gevolg van dat contract een permanência verkrijgt. Na een goed jaar scheiden en klaar.

[ Post made via Mobile Device ] Afbeelding

Gebruikersavatar
Christiaan
Berichten: 5
Lid geworden op: zo feb 09, 2014 21:26

Re: Hulp gevraagd bij banenjacht!

Bericht door Christiaan » di feb 11, 2014 09:50

Allen, dank voor de antwoorden op de vragen. M.b.t. het huwelijk wil ik jullie verzoeken de discussie ergens anders voort te zetten. Ik ben verloofd en ga niet trouwen met een local, omdat ik het niet mag, wil, etc. Dank voor de suggestie. Ik zoek graag andere wegen. Er zullen vast mensen zijn die ooit een visum hebben gekregen zonder te trouwen?

Wat is het expertise van Ruban Selvanayagam? Spreekt hij Nederlands? Wie mag ik aangeven dat ik zijn contactgegevens van heb?

Felix
Berichten: 666
Lid geworden op: vr mar 02, 2007 00:00

Re: Hulp gevraagd bij banenjacht!

Bericht door Felix » di feb 11, 2014 11:49

Progresso, jij ziet misschien niet wat een schijnhuwelijk is maar de Polícia Federal heeft er wel duidelijke ideeën over.

Christiaan,
De vertaling is Arquiteto e Urbanista.
Als je het over een internationaal project hebt zal een buitenlands bedrijf lokale mensen inhuren om de nodige vergunningen te krijgen en de lokale verkoop te verzorgen. Ik denk echt niet dat je daarin maar enige kans maakt. Je kent jezelf een meerwaarde toe die je gewoon niet hebt.

Voor de bestemmingsplannen en vergunnigen krijg je te maken met arquitetos/urbanistas van de gemeenten en in enkel gevallen tevens met IPHAN (monumentenzorg). In sommige gevallen hebben de arquitetos/urbanistas een studiebeurs gehad bij het Nederlandse Institute for Housing and Urban Development Studies (IHS) - http://www.ihs.nl/ . Misschien kan het IHS je van informatie voorzien.

Voor de rest kan ik je alleen maar aanbevelen om het dichter bij huis in de EU te zoeken, Las Palmas heeft bv. ook een leuk klimaat en je mag je er vestigen. Een opkomende markt voor toerisme zijn denk ik zeker ook de Kaapverdische Eilanden, misschien de moeite waard om eens te kijken hoe het daar in elkaar steekt.

Gebruikersavatar
sven
Berichten: 545
Lid geworden op: di mar 27, 2007 23:00
Contacteer:

Re: Hulp gevraagd bij banenjacht!

Bericht door sven » di feb 11, 2014 12:43

De barde realiteit, wat anderen je proberen te zeggen is dat je je droom wel kan vergeten. Ondanks je Delftse scholing zit niemand hier op je te wachten (eigenlijk wel, maar dat doet niet ter zaken).

Het vinden van een baan op basis van een In het Portugees opgestelde solititatie brief, vergeet het maar. Je ingenieurs diploma is het papier waarop het is gedrukt niet waard tenzij het hier door een federale universiteit is erkend. Daar heb je dus in beginsel niks aan. Je Portugees is ook al niet vloeiend. Daardoor gaan er ook nog een aantal puntjes af. Verder bezit je ook al geen verblijfsvergunning, weer wat puntjes minder.

Je wil ook al niet trouwen. Je bent verloofd en zal dus waarschijnlijk je toekomstige vrouw mee willen nemen. Geen probleem als dat een huis bloempje is, want werken op een verblijfs vergunning gekoppeld aan die van jou mag ze niet.

In Brazilie doet het er in eerste instantie niet to WAT je weet, maar WIE je kent. Werk ervaring in Nederland doet niet ter zake. Zolang je niemand kent binnen een van die 20 bedrijven is al het geld wat je uitgeeft aan postzegels weggegooid geld.

Multinationals die een buitenlandse directeur willen aanstellen in Brazilie dienen daartoe 6 ton BRL te investeren, alvorens een werkvergunning wordt verstrekt.

Je beste mogelijkheid: trouw met je verloofde, zorg dat ze zwanger wordt en zorg dat het kind hier geboren word. Dan kan je aan het werk als leraar Engels bij een van doe 20 bedrijven op je lijstje, en als je dan uiteindelijk iemand kent die wat is binnen een vand die bedrijven maak je kans aangenomen te worden als project manager.

Brazilianen werken meestal als sinds hun 2e jaar aan de universiteit in eenbedrijf waar ze later aan de slag denken te gaan. Je competentie is je altijd een paar steppen voor.

Misschien is mijn antwoord niet datgene wat je precies zoekt, het is echter wel in overeenstemming met de Braziliaanse werkelijkheid.

Ik heb in de afgelopen 20 jaar een hele hoop mensen met een droom naar brazilie zien komen. De meeste zitten al weer lekker in nederland. Slechts een enkeling lukt het hier om te slagen.

[ Post made via Mobile Device ] Afbeelding

Progresso
Site Admin
Site Admin
Berichten: 505
Lid geworden op: do mar 17, 2011 20:15

Re: Hulp gevraagd bij banenjacht!

Bericht door Progresso » di feb 11, 2014 15:18

Christiaan schreef: Wat is het expertise van Ruban Selvanayagam? Spreekt hij Nederlands? Wie mag ik aangeven dat ik zijn contactgegevens van heb?
Kijk even op zijn websites en Linked groep. Ik ken de beste man verder niet erg goed, maar ik heb in het verleden een interessant door hem geschreven whitepaper gelezen waar hij op duidelijke wijze de mythe van de sociale woningbouw (Minha Casa, Minha Vida) doorprikt. Daarnaast heeft hij wel een originele oplossingen gevonden voor een aantal van die problemen. Je mag zelf beoordelen wat je ervan vindt.

Die discussie over het trouwen of een kindje maken om een verblijfsvergunning te krijgen zullen we wel in een apart draadje openen.

Verder denk ik dat iedereen op dit forum eigenlijk heel duidelijk tegen je zegt dat je met een mission impossible bezig bent. Niemand misgunt het je, maar de praktijk is nu eenmaal dat er in 2013 in heel Brazilie minder dan 200 werkvergunningen voor Nederlanders zijn afgegeven. Het merendeel daarvan aan mensen die in de offshore industrie aan de slag zijn.

Gebruikersavatar
sven
Berichten: 545
Lid geworden op: di mar 27, 2007 23:00
Contacteer:

Re: Hulp gevraagd bij banenjacht!

Bericht door sven » di feb 11, 2014 16:19

Ja, inderdaad, als je nou in de offshore zou werken, of geoloog zou zijn, dan zouden de kansen een stuk groter zijn.

Ik misgun hem helemaal niets, maar weet uit 20 jaar ervaring dat hij ongeveer 1% kans heeft op slagen.

Dat wil niet zeggen dat hij niet achter zijn droom aan moet gaan, maar dat hij er serieus rekening mee moet houden dat het uiteindelijk op niks uitloopt.

Gebruikersavatar
Christiaan
Berichten: 5
Lid geworden op: zo feb 09, 2014 21:26

Re: Hulp gevraagd bij banenjacht!

Bericht door Christiaan » di feb 11, 2014 18:48

Uit jullie reacties begrijp ik dat het lastig is, maar tegelijkertijd ook dat er kleine openingen zijn. Als ik het goed begrijp is netwerk veruit het belangrijkste dat je hier kan helpen. Heeft iemand hier binnen zijn netwerk mogelijk contacten? (dank Progresso voor Ruban)

Gebruikersavatar
mtilburg
Berichten: 1400
Lid geworden op: do mar 01, 2007 13:00
Locatie: Petropolis RJ

Re: Hulp gevraagd bij banenjacht!

Bericht door mtilburg » wo feb 12, 2014 01:35

Nog een paar kleine, misschien belangrijke aanvullingen.

Brazilie is een erg groot land, met een grote diversiteit op allerlei gebied. Je hebt niet aangegeven in welk deel, dan wel deelstaat, je op het oog hebt. Nou weet ik uit ervaring dat waar de Nederlander "Brazilie" zegt meestal het Noord-Oosten wordt bedoeld, laten we zeggen Fortaleza en Natal.
Dit is niet alleen het dichtst bij Nederland (al is het nog steeds heel ver) maar ook, misschien wel daarom, het meest toeristisch en daardoor gepromoot en uitgebaat door diverse (buitenlandse) projectontwikkelaars.
Gezien het feit dat veel van die projecten geheel of gedeeltelijk mislukt zijn (zie de postings op het investerings-gedeelte) zou ik je aanraden daar verre van te blijven, althans voorlopig.

Ook elders lijkt de grote hausse in nieuwe investeringen/projecten even wat getemporiseerd. Maar er wordt nog wel degelijk gebouwd en gepland. En mocht je daar een aandeel in willen hebben: het zuid-oosten, met name Rio, Sao Paulo en wat verder naar het zuiden Florianopolis en Curitiba bieden denk ik meer kansen. Dat is en blijft (voorlopig iig) het economisch centrum. En daar zijn denkelijk ook de grootste stedebouwkundige uitdagingen.

Verder zat ik nog even na te denken over de visumproblematiek. Normaal gesproken lijkt het me een lastig traject, met valkuilen en beren op de weg, maar een investeringsvisum is mogelijk een uitweg voor je. Als ik het wel heb is het RN 84. Helaas kan je op die manier geen visum krijgen door zzp´er te worden, want je richt dan een Ltda op met minimaal 1 andere socio. Om je vriendin mee te krijgen zal je denkelijk moeten trouwen, maar let op: niet in gemeenschap van goederen als ze partner in het bedrijf moet worden :)

Maar het is natuurlijk een groot risico. Bij de huidige koers is het ca 50 mil euro die je moet lenen (in Nederland) of anderszins beschikbaar moet hebben. De kans dat je die kwijtraakt is niet nul.
En gedurende de tijd dat je geen winst maakt, zal je geld beschikbaar moeten hebben om te leven. Dat kan erg tegenvallen, als je moet huren in Rio.

leo.2014

contacten in brazilie gezocht

Bericht door leo.2014 » zo aug 24, 2014 12:59

IK BEN OP ZOEK NAAR CONTACTEN IN BRAZILIE
IVM OPZETTEN NETWERK UNIEK IN BRAZILIE.

VOOR MEER INFO: leo2014@hotmail.com

Plaats reactie