Orange Tulip Scholarship Brazil

Alles wat je maar kwijt wil over Brazilië.
Post Reply
User avatar
Progresso
Articles: 34
Posts: 2121
Joined: Wed Mar 07, 2012 01:56
Location: Fortim
Contact:

Orange Tulip Scholarship Brazil

Post by Progresso » Sat Oct 27, 2018 22:06

Nadenken over studeren voor een Masters Degree of MBA in Nederland? OTS Brazil helpt je om deze droom mogelijk te maken! Het Orange Tulip Scholarship Brazil-programma is speciaal gericht op Braziliaanse studenten met academische excellentie. Alle beurzen zijn voor cursussen in het Engels.

Het aantal Braziliaanse studenten dat Nederland als bestemming kiest, is de afgelopen jaren enorm gegroeid. In dit kader is Orange Tulip Scholarship Brazil in 2012 door Nuffic Neso Brazil opgericht, met name voor Braziliaanse topstudenten en met uitstekende academische prestaties.

Image

Orange Tulip Scholarship Brazil bestaat uit beurzen (geheel of gedeeltelijk) over het studiegeld en dekt in sommige gevallen andere kosten ( bijv. Visumkosten en verzekering ). Het programma omvat volledige baccalaureaat, senior jaar van afstuderen, MBA en volledige master in verschillende studiegebieden. Alle beurzen zijn voor cursussen die volledig zijn onderwezen in het Engels en van internationaal erkende kwaliteit .

Orange Tulip Sholarship - OTS Brazil 2019
+70 beurzen alleen voor Brazilianen
+30 deelnemende instituten
Niveaus van studie: Undergraduate, Postgraduate (MBA and Master's), Pre-bachelor, Final Year
Cursussen op het gebied van: Kunst, Biologische Wetenschappen en Gezondheid, Exact, technologische en Human
Voordelen van maximaal 50.000 euro aan annuïteiten + kostensteun
Registratie: houd rekening met de deadline die is vastgesteld door de universiteit waarvoor u solliciteert en voltooi het toelatingsproces voor Orange Tulip Scholarship binnen de door de instelling vastgestelde deadline
Maak kennis met de volledige lijst van deelnemende universiteiten


https://www.nesobrazil.org/bolsas-de-es ... cholarshipFelix
Articles: 0
Posts: 1274
Joined: Tue Mar 08, 2016 14:08

Re: Orange Tulip Scholarship Brazil

Post by Felix » Sun Oct 28, 2018 02:10

Welke bron financieert deze beurzen? In het verleden kwam het voor dat de Netherlands Fellowships (NFP) beurzen uit ontwikkelingsgeld betaald werden en moesten dienen voor de ontwikkeling van de plaatsen waar de studenten vandaan kwamen. Op het einde van dit systeem echter, vroeg men de beste studenten om in Nederland te blijven want NL wilde graag aan kennisimport doen! Er werd dus met ontwikkelingsgeld geprobeerd kennis uit die landen te roven. Naar mijn mening was dit oneigenlijk. Wat ook oneigenlijk was in dit systeem was de enorme inspraak die de Nederlandse (commerciële) universiteiten in dit hele gebeuren hadden.

Een bijkomend probleem was, (of het dat nog is weet ik niet) de erkenning van de Nederlandse diploma's in Brazilië. Zo zijn mij gevallen bekend van studenten die hun masters in NL behaalden daarna, vanwege de enorme moeilijkheden, alsnog een Braziliaanse master haalden om de titel hier officieel te hebben.

Stuitend was ook het onbegrip van de Nederlandse universiteiten en instellingen om de studenten met de nodige papieren voor de erkenning van hun diploma's hier te helpen. De Braziliaanse eisen, en die zijn nogal breed - bv. aantal uren van elk vak, de inhoud enz. enz., werden in NL weggewuifd. Dat deden ze in NL niet en de Brazilianen moesten zich maar aanpassen en: "fuck de Brazilaanse student dan maar".Post Reply