Meedoen: Vragenlijst kennis van Nederlandse uitdrukkingen en over de Nederlandse woordenschat

Alles wat je maar kwijt wil over Brazilië.
Post Reply
User avatar
Progresso
Articles: 34
Posts: 2138
Joined: Wed Mar 07, 2012 01:56
Location: Fortim
Contact:

Meedoen: Vragenlijst kennis van Nederlandse uitdrukkingen en over de Nederlandse woordenschat

Post by Progresso » Mon Dec 17, 2018 16:40

Beste geëmigreerde Nederlanders en Vlamingen,

jullie hebben al eerder meegedaan aan een of beide enquêtes die we eerder hebben uitgezonden: over taalgebruik en over culturele gewoontes in het buitenland. Nu hebben we nu twee nieuwe vragenlijsten opgesteld, over kennis van Nederlandse uitdrukkingen en over de Nederlandse woordenschat, en we zouden het heel erg fijn vinden als jullie opnieuw zouden willen meedoen.

De uitdrukkingentest duurt ongeveer 20 minuten en is hier te vinden: https://radboudletteren.eu.qualtrics.co ... pZY8Bpko05. Er wordt gevraagd naar de bekendheid en betekenis van een uitdrukking (en de juiste antwoorden worden daarna gegeven).

De woordenschattest duurt ongeveer 10 minuten en is hier te vinden: https://www.meertens.knaw.nl/surveys/in ... 72/lang-nl.

Natuurlijk is het niet verplicht om beide testen in één keer te doen, op verschillende momenten aan de vragenlijsten deelnemen is ook mogelijk. Na afloop van de uitdrukkingentest bestaat bovendien de mogelijkheid om een kort testje (maximaal 5 minuten) te doen waarin u bestaande Nederlandse woorden van niet-bestaande Nederlandse woorden moet onderscheiden. Aan het eind volgt het percentage juiste antwoorden, dus maak de test even helemaal af.

Veel plezier én veel dank voor jullie deelname! En als jullie de vragenlijsten willen delen met andere potentiële deelnemers, dan waarderen we dat bijzonder.

Met vriendelijke groeten, namens het projectteam Vertrokken Nederlands,Nicoline van der SijsPost Reply