Brazilie Nieuws: Antisociale media

Plaats hier nieuwsberichten over Brazilie!
Post Reply
User avatar
Redactie
Articles: 1035
Posts: 1415
Joined: Tue Nov 14, 2017 16:18
Contact:

Brazilie Nieuws: Antisociale media

Post by Redactie » Wed Jan 01, 2020 15:30

Brazilie Nieuws: Antisociale media
by Redactie


Image
Het eerste bericht van dit nieuwe jaar sluit aan op de lezersbrief die geplaatst werd tussen Kerst en Nieuwjaar. Die boodschap werd in vele woorden verpakt maar kwam op hetzelfde neer: over politiek praten met Brazilianen betekent op eieren lopen. Vlak voor Kerstmis verscheen de uitslag van een nieuwe Datafolha peiling in de Braziliaanse dagbladen. De peiling, besteld door de krant...

Read moreborsjea
Articles: 0
Posts: 833
Joined: Tue Jan 20, 2015 19:25
Location: Praia Grande - SP

Re: Brazilie Nieuws: Antisociale media

Post by borsjea » Wed Jan 01, 2020 20:12

Het verbaasd mij dat de politieke discusies nog steeds zo doorgaan, waar de ene het verlies nog steeds niet te boven is wrijft de andere het er weer in.
De familie Whatsappgroep kent 3 fanatieke Bolso aanhangers, de rest heeft weinig binding met de politiek PTisten zijn er niet. Geposte filmpjes waar ik de indruk heb dat ze politiek gekleurd zijn kijk ik niet.

Ben lid van een faceboekgroep waar een aantal lieden er op uit zijn de negatieve punten van de nieuwe regering te posten, positieve zaken als dalende werkeloosheid, dalende criminaliteit, stijgende inkomsten ondernemers etc komen niet aan het bod. Het blijven ontkennen dat de grote leider schuldig is. Alles wat tegen deze grote leider is is corrupt of partijdig. De buitenlandse media die het Braziliaanse volk nog steeds beledigt door de grote leider als politieke gevangenen te bestempelen ondanks de vele veroordelingen en noch grotere lijst met verdachtmakingen alles lijkt er op gericht met een doel het met behulp van alle mogelijke middelen kapot proberen te maken van de procedures.User avatar
Martinho
Articles: 0
Posts: 479
Joined: Tue Oct 24, 2017 23:19

Re: Brazilie Nieuws: Antisociale media

Post by Martinho » Thu Jan 02, 2020 05:20

Een van onze Braziliaanse vrienden is een fanatiek PTer, het zijn reuze aardige mensen verder hoor, maar ik geloof niet dat ze binnenkort weer eens bij ons komen logeren.
Andere vrienden zijn Bolsonaro, maar gelukkig niet al te fanatiek. Maar ook die zijn denkelijk even minder welkom bij ons thuis. Je weet maar nooit, een politieke discussie kan zomaar flink uit de hand lopen.

Op de FB heb ik een aantal mensen geblokkeerd. Het zijn vrijwel altijd van een bepaald type, laten we zeggen de "boze burger", de "gele hesjes", de moslimhaters en socialistenvreters. Dat type mensen is zo voldrongen van hun eigen gelijk dat alles wat je zegt gewoon ontkend wordt, en meestal minder vriendelijk. Dus heb ik besloten, uit zelfbescherming, om "discussie" met deze lieden te vermijden tot het uiterste. De Braziliebashers laat ik voorlopig nog even, die ken ik al langer want die zijn er zolang er fora over Brazilie zijn. Maar verder zijn de groepen vaak te leuk om ze te verlaten.

Mijn indruk is dat het afneemt, dat rumoer en geschreeuw. Of ik hoop het....Post Reply