Page 1 of 1

Brazilie Nieuws: Ondenkbaar, ongelooflijk!

Posted: Sat May 23, 2020 15:21
by Redactie
Brazilie Nieuws: Ondenkbaar, ongelooflijk!
by Redactie


Image
De opname van de ministeriële vergadering van 22 april die leidde tot het ontslag van minister Sérgio Moro (Justitie), werd gisteren vrijgegeven door decaan/rechter van het hooggerechtshof Celso de Mello, stip om 17u lokale tijd zoals hij vooraf had aangekondigd. Enkele uitspraken werden weerhouden, met name waarin gesproken werd over andere landen. Het is een publiek geheim dat dit voornamelijk...

Read more

Re: Brazilie Nieuws: Ondenkbaar, ongelooflijk!

Posted: Sat May 23, 2020 16:46
by Baiano
Janaina Paschoal (gedeputeerd afgevaardigde in São Paulo, destijds een van de auteurs van het impeachmentverzoek tegen Dilma Rousseff), niet bepaald een fan van Bolsonaro, schreef na het zien van de video: "Deze video opname zorgt voor de 'herverkiezing' van Bolsonaro. Minister van Milieu Ricardo Salles, sprak in dezelfde bewoordingen. De Bolsonaro fans krijgen een erectie wanneer ze hun leider, volgens hen een "mythe", tekeer zien gaan, vloekend & scheldend.

Waar hebben we dat eerder gezien...

Re: Brazilie Nieuws: Ondenkbaar, ongelooflijk!

Posted: Sat May 23, 2020 17:18
by Felix
Ik dacht dat eerlijk gezegd ook. De achterban van deze gevaarlijke gek geilt op dit soort uitspraken en gedrag.

Wat mij opvalt is dat de Nederlandse media bijna geen enkele aandacht besteedden aan de herhaaldelijke oproep tijdens van de president tijdens de vergadering dat ELKE Braziliaan bewapend moest worden. Dat zou volgens hem een dictatuur voorkomen maar zou mensen ook in staat stellen om deelstaats - of gemeentelijke beperkingen vanwege het coronavirus te gemoet te treden.

Ook gaf men in NL geen enkele aandacht aan de uitspraak van de zogenaamde milieuminister ricardo salles, die zei dat er nu door de pers zoveel aandacht geschonken wordt aan het coronavirus van de gelegenheid geprofiteerd moet worden om stiekum en onopvallend een hele hoop voor het milieu nadelige maatregelen door te voeren.

In binnen- en buitenland is er nauwelijks aandacht voor het feit dat er nog nooit zoveel Amazonewoud ontbost werd als op dit exacte moment!

Behalve door gezondheidsminister Nelson Teich (inmiddels al ontslagen) werd er tijdens de vergadering geen enkele aandacht aan de duizenden slachtoffers van de pandemie besteed, behalve dan dat de president iedereen weer aan het werk wilde hebben. Geen enkele blijk van zorg of medeleven.

Re: Brazilie Nieuws: Ondenkbaar, ongelooflijk!

Posted: Sun May 24, 2020 09:53
by joaninha
Felix, misschien lazen ze jouw bericht.

https://nos.nl/l/2334859

Re: Brazilie Nieuws: Ondenkbaar, ongelooflijk!

Posted: Sun May 24, 2020 12:16
by quasimodo
Ik had het ook al gezien. Het is ook maar net welke media je bekijkt. Bovendien lijkt het net of er alleen maar corona nieuws is. In het begin alleen China. Vervolgens bijna elke dag een groot stuk over Italië. Toen een tijdje alleen maar nieuws over Nederlandse corona of over medicijnen er tegen. Italië werd helemaal niet meer benoemd. Ik heb een maat in Rome wonen dus daar maar af en toe informatie gevraagd. Nu het hier wat beter gaat komt er weer meer buitenlands nieuws in de media. En opvallend veel over Brazilië en allemaal negatief. Normaal hebben we hier helemaal niet zoveel nieuws uit Brazilië. Alleen meestal Amazone drugsgeweld of Carnaval. Nu ook vaak politiek dankzij Bolsonaro waarbij we dan ook meteen een stukje van Brazilië te zien krijgen d.m.v. straatinterviews.

Re: Brazilie Nieuws: Ondenkbaar, ongelooflijk!

Posted: Sun May 24, 2020 15:57
by joaninha
Van de week was er op NPO/MAX nog een mooie reportage over Nederlandse immigranten in Brazilië. Holambra en Castrolanda.