Brazilie Nieuws: Good morning Vietnam

Plaats hier nieuwsberichten over Brazilie!
Post Reply
User avatar
Redactie
Articles: 1307
Posts: 1690
Joined: Tue Nov 14, 2017 16:18
Contact:

Brazilie Nieuws: Good morning Vietnam

Post by Redactie » Wed Jul 15, 2020 14:11

Brazilie Nieuws: Good morning Vietnam
by Redactie


Image
Er bestaat een groeiende perceptie, binnen en buiten de Braziliaanse strijdkrachten, dat het leger in een modderpoel terechtkwam, zo schrijft de krant Estadão. Een niet nader genoemde militair zei tegen de journalisten van de website O Antagonista: “Dit is onze Vietnam”.

Door de druk die uitgeoefend wordt op president Bolsonaro nadat het ministerie van Gezondheid al twee maanden geleid...

Read moreFelix
Articles: 0
Posts: 1886
Joined: Tue Mar 08, 2016 14:08

Re: Brazilie Nieuws: Good morning Vietnam

Post by Felix » Wed Jul 15, 2020 17:50

De uitspraak van minister Gilmar Mendes, zeggende “dat het leger betrokken is in een genocide”, verwijst naar de sanitaire crisis van covid-19, mikkend op de 20 militairen die strategische postjes bekleden op het ministerie van Gezondheid, waarvan 14 nog altijd in actieve dienst bij het leger.
De uitspraak over genocide verwijst ook zeker naar de Indiaanse volkeren die in deze crisis aan hun lot worden overgelaten, bolsonaro heeft zelfs een veto uitgesproken tegen maatregelen van het parlement om deze groepen te beschermen. De sterfte door coronavirus is erg hoog onder de indianen en velen zijn van mening dat dit bolsonaro, die vindt dat indianen onbeschaafd zijn en maar moeten integreren, heel goed van pas komt.Post Reply