Page 1 of 1

Mijn Brazilië Tips voor het reizen met Uber in Brazilië

Posted: Sun Dec 16, 2018 18:31
by Mijn Brazilië
Mijn Brazilië Tips voor het reizen met Uber in Brazilië
door Mijn Brazilië

Wat is een Uber?
Een Uber is goed te vergelijken met een taxi. Het brengt je van A naar B en...

Lees meer

Re: Mijn Brazilië Tips voor het reizen met Uber in Brazilië

Posted: Sun Dec 16, 2018 19:25
by borsjea
Naast Uber heb je ook afhankelijk van de plaats 99taxi en Cabify.
Maak wekelijks gebruik van Uber of 99taxi, vaak naar locatie´s waar het parkeren duur is.
Merk dat hier Uber voor de korte afstanden iets goedkoper is dan 99taxi op de iets langere afstanden is 99taxi vaak goedkoper.
Cabify is in mijn omgeving niet beschikbaar. Beschikbaarheid vd voertuigen beinvloeden de ritprijs het loont om de ritprijs bij beiden op te vragen.

Re: Mijn Brazilië Tips voor het reizen met Uber in Brazilië

Posted: Sun Dec 16, 2018 21:05
by Progresso
Taxi's in Fortaleza zijn belachelijk duur. Er rijden er 4000 rond, althans als de chauffeurs niet onder een boom zitten om dpmino te spelen. Uber is werkelijk een uitkomst.

Chauffeur en passagier kunnen elkaar na afloop beoordelen. Als je een hoge beoordeling hebt komen de chauffeurs maar al te graag. Mijn vrouw heeft een wat lagere beoordeling. Gevolg is dat ik altijd een Uberx krijg en mijn vrouw het altijd moet doen met eem aftandse Classic. Ik heb nu al een paar keer uitgelegd hoe dat beoordelingssysteem werkt, maar blijkbaar is dat moeilijk te begrijpen.

Voor ons geen tweede auto. Liever rs400 per maand aan Uber betalen, lekker een flesje wijn oid kunnen drinken, geen parkeer en benzinekosten. Mooie uitvinding.

Re: Mijn Brazilië Tips voor het reizen met Uber in Brazilië

Posted: Mon Dec 17, 2018 02:18
by JoopLiefaard
Een tijdje geleden zijn we een paar dagen naar SÃo Paulo geweest. Een concert van Loreena McKennitt gecombineerd met familiebezoek. De bedoeling was met onze eigen auto te gaan, zoals we altijd doen. Maar de auto was in de garage voor een reparatie en we hebben daarop gekozen met de bus te reizen en in de stad Über te gebruiken. Dat was een goede keuze. Ik heb niet zoveel moeite met het chaotische verkeer in São Paulo maar met Über is ons toch wel goed bevallen. Iets om gedachten te houden bij een volgend bezoek.

Re: Mijn Brazilië Tips voor het reizen met Uber in Brazilië

Posted: Tue Dec 18, 2018 03:48
by joaninha
Eind april ga ik weer naar Fortaleza. Ik ben van plan om dan ook Uber te gaan proberen. Het enige dat me vorige keer daarvan weerhouden heeft was een Braziliaanse simkaart. Want zonder je telefoon met de app begin je niets met Uber. Volgende keer dus maar even via mijn vriendin een simkaartje met internet regelen. Want met mijn Nederlandse simkaart is dat verschrikkelijk duur. Ik ben benieuwd hoe Uber in Fortaleza functioneert. Op de app via wifi zag ik wel de prijzen en die waren inderdaad goedkoop.