Brazilie Nieuws: De kogels van Paulo Guedes

Plaats hier nieuwsberichten over Brazilie!
Post Reply
User avatar
Redactie
Articles: 652
Posts: 968
Joined: Tue Nov 14, 2017 16:18
Contact:

Brazilie Nieuws: De kogels van Paulo Guedes

Post by Redactie » Thu Jan 03, 2019 16:58

Brazilie Nieuws: De kogels van Paulo Guedes
door Redactie


Image
Paulo Guedes, de nieuwe minister van economie, beloofde gisteren bij de overdracht van het ambt door zijn voorganger, een ‘waterval’ van maatregelen in de komende dagen: “Het zal niet ontbreken aan nieuwsberichten’, zo liet hij weten. Guedes zei dat er in de eerste dertig dagen van de regering maatregelen zullen genomen worden die niets wijzigen aan de grondwet.
...
Lees meerUser avatar
Baiano
Articles: 0
Posts: 193
Joined: Tue Mar 20, 2018 22:48

Re: Brazilie Nieuws: De kogels van Paulo Guedes

Post by Baiano » Fri Jan 04, 2019 00:05

Het zal me echt benieuwen of deze kogels hun doel zullen treffen...User avatar
Progresso
Articles: 34
Posts: 2121
Joined: Wed Mar 07, 2012 01:56
Location: Fortim
Contact:

Re: Brazilie Nieuws: De kogels van Paulo Guedes

Post by Progresso » Fri Jan 04, 2019 00:09

De voorgestelde progressiviteit bij de inkomstenbelasting lijkt mij weer positief. Vreemd genoeg heb ik nog geen positieve reactie uit linkse hoek waargenomen.René
Articles: 0
Posts: 840
Joined: Thu Mar 06, 2008 03:19
Location: Fortaleza, Brazilie
Contact:

Re: Brazilie Nieuws: De kogels van Paulo Guedes

Post by René » Fri Jan 04, 2019 03:50

@Pro; "De voorgestelde progressiviteit bij de inkomstenbelasting lijkt mij weer positief". Ik kan dat in deze tekst niet terug vinden, waar heeft hij dat gezegd? Want das een links/socialististsche manier van belating hefffen.René
Articles: 0
Posts: 840
Joined: Thu Mar 06, 2008 03:19
Location: Fortaleza, Brazilie
Contact:

Re: Brazilie Nieuws: De kogels van Paulo Guedes

Post by René » Fri Jan 04, 2019 03:56

“De eerste en grootste uitgaves zijn die van de sociale zekerheid en de pensioenen, momenteel een fabriek van ongelijkheden. De wetgevers krijgen de hoogste pensioenen, de gerechtelijke macht eveneens; de gewone bevolking krijgt de laagste pensioenen. Het gaat hier om onze eerste en onze grootste uitdaging. Indien wij slagen om deze uitdaging te overwinnen, dan kijken we over twee of drie maanden aan tegen een groeiperiode van tien jaren”

Dat zou mooi zijn als hem dat lukt... te mooi... want dan heb je het ook over R$6 miljard aan pesnsioen uitkeren aan dochters van overleden soldaten... die meisjes die nog nooit iets hebben bijgedragen...User avatar
Baiano
Articles: 0
Posts: 193
Joined: Tue Mar 20, 2018 22:48

Re: Brazilie Nieuws: De kogels van Paulo Guedes

Post by Baiano » Mon Jan 07, 2019 16:50

FortalezaHouses.com wrote:
Fri Jan 04, 2019 03:56
Dat zou mooi zijn als hem dat lukt... te mooi... want dan heb je het ook over R$6 miljard aan pesnsioen uitkeren aan dochters van overleden soldaten... die meisjes die nog nooit iets hebben bijgedragen...
Bolsonaro kondigde aan dat er opnieuw een kam door de pensioenen zal gehaald worden, net als voorheen al gebeurde (onder de regering Temer) waarbij ruim de helft van de uitkeringen voor invaliditeit werden geschrapt, omdat de 'peritos' (experten) van de INSS oordeelden dat de begunstigden best in staat waren om te werken. In totaal verloren 651.000 begunstigden hun maandelijkse uitkering en werd er 13,8 miljoen R$ bespaard.

Deze keer gaat het o.m. over de overlijdenspensioenen, met name zij die een pensioen krijgen omdat ze samenwoonden met een overledene waarmee ze niet gehuwd waren, al dan niet met een samenlevingscontract. Zij zullen die samenleving op een of andere manier opnieuw moeten bewijzen, op het gevaar af hun uitkering te verliezen. Bovendien zullen ze hun economische afhankelijkheid moeten aantonen. Dat zal ook gelden voor nieuwe toekenningen omdat de regering vindt dat samenwonen gestaafd door getuigen aanleiding kan geven tot fraudes.

Verder komt er een controle op rurale pensioenen en op de 'auxilio-reclusão'* uitkeringen (een uitkering aan de families van opgesloten criminelen).

De 'peritos' van de INSS krijgen een bonus uitbetaald van R$ 57,50 (ong. 14 euro) voor iedere begunstigde die betrapt wordt op een onregelmatigheid.

Met deze nieuwe controle hoopt de regering meer dan 9 miljard (reais) per jaar te besparen, ong. 4,2% van het totale tekort van de sociale zekerheid dat oploopt tot 220 miljard.

Geen woord echter tot nog toe over de overlijdenspensioenen voor echtgenotes en kinderen van overleden militairen.

* Auxílio Reclusão https://brazilienieuws.online/2017/08/1 ... ao-blijft/

Het is niet de gevangene zelf die recht heeft op de uitkering, maar wel zijn vrouw en/of minderjarige kinderen, mits er voldaan wordt aan enkele voorwaarden. De wet dateert uit de jaren negentig en werd destijds ingevoerd om de familie van criminelen te beschermen en helpen te overleven tijdens de uitvoering van de straf. De uitkering kan enkel toegekend worden nadat bewezen wordt dat de opgeslotene vooraf bijdroeg aan de sociale zekerheid, als zelfstandige of als werknemer. Bovendien bestaat er een plafond: het inkomen van de man/vrouw in kwestie voor zijn/haar verblijf in de gevangenis mag niet hoger liggen dan R$ 1.212,64 (vandaag ongeveer 325 euro). Dit wil niet zeggen dat de familie dat bedrag ontvangt. De berekening gebeurt op het gemiddelde inkomen van de opgeslotene en het resultaat is meestal lager dan een minimumloon.

Het is dus niet zo dat criminaliteit in Brazilië beloond wordt met een maandelijkse uitkering zoals door sommigen gesteld. Het is wel een sociale maatregel die de familie van de crimineel opvangt, een familie die net zo goed het slachtoffer is van het foute gedrag van de betrokkene.Post Reply