Willem de Bouwer

Alles over Fortaleza en ruime omgeving
Post Reply
User avatar
dorus
Satehut-specialist
Articles: 0
Posts: 1691
Joined: Mon Sep 17, 2007 16:40
Location: Oisterwijk

Willem de Bouwer

Post by dorus » Fri Jun 29, 2018 01:50

Ik kreeg vandaag een mail dat Willem de Bouwer is overleden. Hij was al geruime tijd ziek. Willem ging graag de confrontatie aan. Ik leerde hem kennen toen ik voor de tweede keer in Fortaleza kwam, in 2002, een man met overredingskracht, en op dat vlak ging het ook wel eens fout,,, Ik kan me niet als vriend wegzetten hier, maar ik kom nu al 17 jaar in Fortaleza en hij heeft de gemoederen daar behoorlijk bezig gehouden ! Ik wil mijn condolances geven aan de familie en vrienden. De Bouwer is niet meer,,,,,,te jong gestorven !


Sinds 2001

User avatar
dorus
Satehut-specialist
Articles: 0
Posts: 1691
Joined: Mon Sep 17, 2007 16:40
Location: Oisterwijk

Re: Willem de Bouwer

Post by dorus » Sun Jul 08, 2018 05:06

Schijnbaar voelt zich niemand geroepen om iets te zeggen over Willem, ik begrijp dat en tegelijkertijd is het wel een beetja triest.


Sinds 2001

Bert
Articles: 0
Posts: 551
Joined: Tue Apr 29, 2008 18:57
Location: Fortaleza

Re: Willem de Bouwer

Post by Bert » Sun Jul 08, 2018 11:55

Ik ken hem niet persoonlijk maar hij schijnt vele mensen opgelicht te hebben met waardeloze terreintjes. Zulke mensen zijn we liever kwijt dan rijk....User avatar
rap
Wijnkenner
Articles: 0
Posts: 824
Joined: Sun Mar 04, 2007 04:48
Contact:

Re: Willem de Bouwer

Post by rap » Mon Jul 09, 2018 22:57

Je hebt gelijk Bert, de man heeft mij ook 6000 euro gekost. 2 business tickets FOR-AMS aan hem betaald ,om dat hij dat met 30% korting bij een Italiaans reisbureau kon kopen en toen ik wou inchecken kon ik nog een keer betalen het geld had die in zijn eigen zak gestoken.
Oplichten was zijn beroep. Niets aan verloren!!!!


Life is beautiful

Bert
Articles: 0
Posts: 551
Joined: Tue Apr 29, 2008 18:57
Location: Fortaleza

Re: Willem de Bouwer

Post by Bert » Wed Jul 11, 2018 02:36

dorus wrote:
Sun Jul 08, 2018 05:06
Schijnbaar voelt zich niemand geroepen om iets te zeggen over Willem, ik begrijp dat en tegelijkertijd is het wel een beetja triest.
Ze zeggen altijd; "over de dooien niets dan goeds." Blijkbaar is er weinig goeds te melden over de beste man, want werkelijk niemand reageert.René
Articles: 0
Posts: 840
Joined: Thu Mar 06, 2008 03:19
Location: Fortaleza, Brazilie
Contact:

Re: Willem de Bouwer

Post by René » Fri Jul 13, 2018 08:12

@Rap; hij kocht de tickets met gestolen creditcards, maar regelmatig werd de creditcard als gestolen opgegeven, en waren de gekochte tickets bij het inchecken in de computer al als frauduleus geregistreerd... sta je dan, en wordt je verdacht van creditcard fraude om dat je er van uit ging dat Willem/bob de ouwer/Fronczek´s verhaal klopte...
En 6000 euro is voor idereen 6000 euro. Rap heeft er geen boterham minder om gevreten, maar er zijn meerdere mensen geweest die door een verlies van 6000 euro serieus in de problemen kwamen.
Of tienduizenden reais verloren omdat de aan de door willem gebouwde huizen vaak meerdere vergunningen ontbraken waardoor het OG niet op naam gezet kon worden.... en daarom als koper opdraaide voor alle kosten van de verschillende vergunningen...

En een paar die zelfs meer dan 100,000den reais in zgn goedgekeurde bouwprojecten stopte... kleine appartementjes voor de onderkant van de bevolking met een fantastich rendement.... nooit een steen gelegd... alle centjes kwijt.

Als iets te mooi lijkt om waar te zijn, is het normaal gesproken niet waar....

De willem die ik heeeel zijdelings heb leren kennen, en de vele slachtoffers van zijn oplichtingspraktijken die ik regelmatig tegenkwam of via via hoorde klagen, is in mijn opinie een rasoplichter, dief, crimineel van het laagste soort... maar dat is mijn opinie gebaseert op verhalen van mensen die ik betrouwbaar acht. Maar het is natuurlijk altijd mogelijk dat ik verkeerd ben voorgelicht.

Ik heb hem slechts een keer gesproken op een terrasje waar hij verhalen vertelde over het bouwen van huizen. Omdat ik toendertijd al een paar huizen en een fabriek had gebouwd, probeerde ik hem te wijzen op een paar punten waar hij voor uit moest kijken of beter kon doen. Viel blijkbaar niet in goede aarde... waarschijnlijk verstoorde ik het beeld van expert dat hij probeerde te verkopen aan de andere mensen die aan de tafel zaten. Wie ik wel niet dacht dat ik was, en dat ik hem niets hoefde te vertellen want hij was overal van op de hoogte.
Heb beleefd m´n glas leeg gedronken en behalve een hallo nooit meer een woord gewisseld met dit sujet.

Ik geloof niet dat er iemand is die hem mist... Emotioneel mist bedoel ik... er zijn waarschijnlijk meerdere mensen die balen dat ie kassiewijle is omdat betekent dat ze naar hun geld kunnen fluiten.

Maar... over de doden niets dan goeds. Dus bij deze;
"niets"Post Reply