43% van de Brazilianen steunt tijdelijke militaire coup

Worden het de militairen, een fragiel vrouwtje, een homofobe Christen of een heilige
FortalezaHouses.com
Artikels: 0
Berichten: 553
Lid geworden op: do mar 06, 2008 03:19
Locatie: Fortaleza, Brazilie
Contacteer:

Re: 43% van de Brazilianen steunt tijdelijke militaire coup

Bericht door FortalezaHouses.com » za dec 02, 2017 09:11

43%.... laten we het gemakshalve even afronden op 50%.... 50% is voor een militair ingrijpen, volgens een onderzoek. Helaas zijn de parameters, vragen, en demografie van de geinterviewde personen onbekend. Dus dit resultaat is voorlopig niets waard.

Ik kan veel extremere uitspraken doen, gebasseert op mijn marktonderzoeken (veel minder participanten, maar veel duidelijkere resultaten); 99% is tegen een nieuwe militaire regering/dictatuur... 1% is voor; deze 1% bestaat uit idioten... zelfs het leger maakt geen deel uit van die 1%.

99% van de bevolking wil de corrupte maffia/regering in Brazilie afzetten.... Omdat de Federale Politie met nieuwe door temer aangewezen baasje, Segovia, en het Ministerie van Justitie, met mevrouw Dodge als baasje, de plaatsvervanger van Janot..... met niet alleen de andere kant op kijken, maar gewoon zetbaasjes zijn van Temer en zijn bende.

Dus militair ingrijpen; nee... de FP en Ministerie van Justitie zou de hele bende moeten oppakken (op regeringsniveao ongeveer 1000 personen)

Dus militair ingrijpen; ja... de Regering, politici, PF, MvJ, tot zelfs de hoge raad toe, is zo corrupt als de pest... allemaal arresteren.... en tegelijkertijd jonge vertegenwoordigers van de oude of nieuwe partijen de kans geven om het land te besturen...Martinho
Artikels: 0
Berichten: 24
Lid geworden op: di okt 24, 2017 23:19

Re: 43% van de Brazilianen steunt tijdelijke militaire coup

Bericht door Martinho » vr dec 22, 2017 18:03

Ik begrijp na 3x lezen nog steeds niet wat een TIJDELIJKE coup is. Of waar dat eventueel goed voor zou zijn.

Bij nader inzien (ik was het er destijds mee oneens) was het wegsturen van Dilma WEL een coup. Maar dat Dilma het nou zo vreselijk goed heeft gedaan kan ik nou ook weer niet vinden. Tenslotte was zij eerder bij Petrobras toen daar zo vreselijk veel geld werd verduisterd. En dat de economie onder haar bewind zo goed ging kan niemand met droge ogen beweren. Wat dat betreft doet Temer het wel beter, Brazilie komt tenminste uit de economische crisis schijnt het. Maar wat het aanpakken van corruptie betreft... nee. En dus is er geen sprake van herstel van het vertrouwen in de politiek.

Een coup, door wie dan ook, kan ook volkomen verkeerd uitpakken. De nieuwe machthebber(s) kan van alles moois beweren, maar zoals we allen weten: macht corrumpeert. Zie Lula, die begon met het bestrijden van corruptie een speerpunt van zijn beleid te noemen, maar er tenslotte zelf aan meedeed als de beschuldigingen waar zijn.

Mensen die zich de militaire dictatuur herinneren (en die zijn er zat, maar helaas niet genoeg want Brazilianen krijgen nou eenmaal slecht onderwijs, ook in geschiedenis) zullen dat absoluut niet terug willen. Dus militairen komen niet gauw in aanmerking om wat uit te spoken op politiek gebied, en als ze het wel doen zouden ze eens onderzocht moeten worden door de veiligheidsdienst.
Maar ALS, dat hebben we nog een kroonprins in de aanbieding, zou ik zeggen.

Kees Marges
Artikels: 0
Berichten: 1
Lid geworden op: wo jan 10, 2018 12:23

Re: 43% van de Brazilianen steunt tijdelijke militaire coup

Bericht door Kees Marges » wo jan 10, 2018 19:35

Tjonge, Ik dacht bij de aanmeldingsvoorwaarden gelezen te hebben dat politiek bedrijven niet thuis hoort op dit forum. Zeker verkeerd begrepen, als ik eerdere teksten hier lees.

Gebruikersavatar
Progresso
Artikels: 14
Berichten: 1340
Lid geworden op: wo mar 07, 2012 01:56

Re: 43% van de Brazilianen steunt tijdelijke militaire coup

Bericht door Progresso » do jan 11, 2018 01:05

Ik heb voor de zekerheid ook nog even de aanmeldingsvoorwaarden gelezen, maar kon niet iets lezen over politiek bedrijven. Zit je op het juiste forum of verwar je Braziliëforum met Facebook.

Zolang je een beetje normaal doet tegen je mede forumleden zal het allemaal wel meevallen.

Felix
Artikels: 0
Berichten: 341
Lid geworden op: di mar 08, 2016 14:08

Re: 43% van de Brazilianen steunt tijdelijke militaire coup

Bericht door Felix » do jan 11, 2018 13:19

Mensen die zich de militaire dictatuur herinneren (en die zijn er zat, maar helaas niet genoeg want Brazilianen krijgen nou eenmaal slecht onderwijs, ook in geschiedenis) zullen dat absoluut niet terug willen.
Veel mensen die zich de militaire regeringen herinneren hanteren niet de uitdrukking militaire 'dictatuur' ze spreken liever van militaire 'regering'. Echt velen van hen zijn voor een terugkeer van de militairen.

Martinho
Artikels: 0
Berichten: 24
Lid geworden op: di okt 24, 2017 23:19

Re: 43% van de Brazilianen steunt tijdelijke militaire coup

Bericht door Martinho » do jan 11, 2018 19:35

Dan zullen dat wel mensen zijn die het prachtig vonden dat de militairen het roer in handen hadden, zich verder niet inlieten met politiek (of niet met mensenrechten of iets dergelijks) of er gewoon voordeel van hadden. Die bestaan, inderdaad.
Maar de mensen die IK ken, willen geen militairen terug in enige politieke functie. Dat ligt ongetwijfeld aan de omgeving e.d.

Maar zelfs als je dat allemaal niet meetlet, en/of veronderstelt dat militairen niet altijd slechte bestuurders zijn, dan nog is het een uitermate slecht idee. Politiek bedrijven en hopen dat je de volkswil volgt (parlementaire democratie, je weet wel) kan niet gecombineerd worden met een geweer in je poten. Dat is namelijk precies andersom: de volkswil manipuleren met dreiging met geweld.

Of met een grote bek. Dat is wat populisten doen. Veel Braziliaanse politici lijken me behoorlijk populistisch ingesteld.

Plaats reactie