Tips voor reizen in Brazilië met kleine kinderen

Alles wat je maar kwijt wil over Brazilië.
Post Reply
crnib
Articles: 0
Posts: 1
Joined: Tue Jun 04, 2019 17:02

Tips voor reizen in Brazilië met kleine kinderen

Post by crnib » Wed Jun 05, 2019 13:14

Hoi,

Wij zijn van plan om volgend jaar in de meivakantie naar Brazilië te gaan samen met kleine kinderen (leeftijd 4 jaar). Wat zijn eigenlijk de beste plekken die ook geschikt zijn voor kleine kinderen?User avatar
Martinho
Articles: 0
Posts: 377
Joined: Tue Oct 24, 2017 23:19

Re: Tips voor reizen in Brazilië met kleine kinderen

Post by Martinho » Fri Jun 07, 2019 21:26

Ik denk dat je zelf wel kan bedenken waar kinderen het liefst zijn, vooral als het warm is.

Daar zitten dan een aantal praktische problemen aan: de zee kan gevaarlijk zijn (stromingen, haaien) en als de kinderen (nog) niet kunnen zwemmen moet je er bovenop zitten dat ze in het ondiepe blijven.
Verder kan je eigenlijk ook niet te lang blijven. De straling is veel hoger in Brazilie dan in Nederland dus EN je moet blijven smeren EN je kan niet langer dan ca 1 uur in de zon blijven. De volwassenen vinden terrasjes in de schaduw vast wel leuk maar de kinderen kan je geen ijsjes blijven geven. Kijk wat dat betreft ook uit met ziektes: allen maar fabrieksijs dus.

De reis zelf kan ook bezwaarlijk zijn. Ga je ergens naar het NO dan is de pure vliegtijd een uur of 9, maar het kan ook veel langer zijn (naar Rio is het 12 uur) exclusief overstappen enz. Dat is een hel voor kinderen meestal. En voor de medereizigers :(
Waarom niet dichterbij? Dat scheelt ook weer in de CO2 voetafdruk. En veel goedkoper ook nog.User avatar
Progresso
Articles: 34
Posts: 2121
Joined: Wed Mar 07, 2012 01:56
Location: Fortim
Contact:

Re: Tips voor reizen in Brazilië met kleine kinderen

Post by Progresso » Sat Jun 08, 2019 14:29

Ik zou lekker een auto en een strandhuis in de omgeving Fortaleza huren. Van daaruit lekker een paar keer dagtripjes maken. De goede strandtenten hebben uitgebreide faciliteiten voor kinderen met speeltuin, zwembad en oppas.

Een dagje waterparadijs Beachpark, een weekendje naar de bergen in Guaramiranga, een dagje een buggytour etc.

Brazilië is erg kindvriendelijk. In de avond gewoon je kinderen mee nemen naar het restaurant. Geen mens die zich er aan stoort en ook de meeste restaurants, zeker de goede hebben een speelplaats met kinderopvang.

Het is 9 uur vliegen met KLM. Zorg voor een goede reisverzekering en de juiste vaccinaties. Zorg dat je een paar woorden Portugees kent. Geen mens sreekt namelijk Engels of Spaans, maar men is altijd bereid om je te helpen.

Laat je op het vliegveld even ophalen door een bekende en betrouwbare taxichauffeur. Mocht je zover zijn met je plannen dan geef ik wel even zijn contactgegevens.Post Reply