onderdelen Subaru Forester

Berichten die niet passen in de andere onderwerpen
Gebruikersavatar
bartvanrijt
Berichten: 19
Lid geworden op: wo nov 03, 2010 20:41
Locatie: Heeze, Nederland | Luque, Paraguay
Contacteer:

onderdelen Subaru Forester

Bericht door bartvanrijt » vr jun 29, 2012 13:56

Ik ben reizende per auto van Guatemala tot Uruguay en momenteel Suriname aanbeland en na 10.000 km van slechte wegen en hitte zijn de achterwiel lagers en schokdempers (groene zelfnivellerende) van mijn Subaru Forester Turbo 1999 aan vervanging toe ...

In Guyana/Suriname/Frans Guyana zijn er geen onderdelen of reparatie ter plaatse beschikbaar. De onderdelen zouden uit Japan moeten komen hetgeen ten minste vier weken zal duren. Maar mijn reis zal doorgaan, hierbij mijn oproep of iemand zou kunnen om te helpen: Heeft Brazilië deze onderdelen? Of kan ik ze per DHL naar Brazilië verzenden (import gedoe? Belastingen) Of misschien zijn er bedrijven die ze kunnen repareren?

Binnen een paar dagen kom ik Brazilië binnen via Oiapoque/AP > Macapá/Santana/AP > Belem/PA > Fortaleza/CE > .... afdalende tot Uruguay

Bedankt & Groeten,
Bart

Gebruikersavatar
sven
Berichten: 545
Lid geworden op: di mar 27, 2007 23:00
Contacteer:

Re: onderdelen Subaru Forester

Bericht door sven » vr jun 29, 2012 16:30

Ik denk dat je beter die zaken in Suriname kan regelen dan In Brazilie. Ik vermoed dat dat een hoop problemen met de douane kan gaan opleveren.

Gebruikersavatar
bartvanrijt
Berichten: 19
Lid geworden op: wo nov 03, 2010 20:41
Locatie: Heeze, Nederland | Luque, Paraguay
Contacteer:

Re: onderdelen Subaru Forester

Bericht door bartvanrijt » vr jun 29, 2012 19:47

Suriname is vanwege tijd geen optie, moet ik verder hier wachten dit is niets voor mij, tevens gaat mijn reisschema dan behoorlijk in de waar.

Morgen zak ik reeds verder af, hoogstwaarschijnlijk ben ik zondag al in Oiapoque/AP en misschien woensdag in Belem/PA mits ik maandag een boot/ferry kan nemen ...

In Chili hebben ze de onderdelen zeker, kan ik vanuit hier wel probleemloos verzenden?

Bedankt & Groeten,
Bart

Gebruikersavatar
borsjea
Berichten: 474
Lid geworden op: do jan 01, 1970 01:00
Locatie: São Paulo / Praia Grande

Re: onderdelen Subaru Forester

Bericht door borsjea » vr jun 29, 2012 21:16

Had je deze site al gevonden? http://www.subaru.com.br/forester.php

Gebruikersavatar
bartvanrijt
Berichten: 19
Lid geworden op: wo nov 03, 2010 20:41
Locatie: Heeze, Nederland | Luque, Paraguay
Contacteer:

Re: onderdelen Subaru Forester

Bericht door bartvanrijt » zo jul 15, 2012 22:05

Ben inmiddels weer 'en route' maar het was een hele klus...:

Het laten invliegen was ondoenlijk vanwege de onduidelijke invoer procedures (in het ergste geval 100% invoerheffing of zelfs blokkade/weigering). In Brazilië wordt Subaru gevoerd aldus naar een dealer gegaan nou dat was lol.

Inmiddels was het linker achterwiellager volledig gort en het wiel hing met de rem aan de auto (resultaat remmen vielen weg). Tjsa, wat wil je nog duizenden km doorrijden op bar slechte wegen zoekende naar een oplossing.

Ik was dus bij een Subaru dealer in Fortaleza en de onderdelen in Sao Paulo (belangrijkste stad in Brazilie). Wiellagers 10% duurder maar de veren 300%... ok dat was nog niet het probleem.

Het zou minstens 15 dagen gaan duren voordat de onderdelen vanuit Sao Paulo in Fortaleza zouden arriveren. Conversatie tussen de grote baas aldaar en mijzelf: Verstuur ze aub per luchtvracht en ik betaal de kosten: NIET mogelijk. OK zei ik dan neem ik zelf vanavond het vliegtuig om ze op te halen: NEE niet mogelijk. Dan betaal ik een werknemer om ze op te halen: OOK niet mogelijk. Waarom? Ik zou de onderdelen kunnen verwisselen voor inferieure... dus ik originele in Fortaleza betalen, naar Sao Paulo gaan om ze op te halen en ze dan verkwanselen ik begreep de gedachtegang van deze man werkelijk waar niet meer...

Ongelofelijk die man hield vast aan de gebruikelijke werkwijze wat betreft toezending van onderdelen aldus mijn auto daar weggehaald en een merkloze garage gegaan. Die hebben mijn achterste schokbrekers later hervullen (ipv gas met olie), andere nieuwe achterveren gezocht (hoger en stijver) en nieuwe wiellagers gemonteerd. Na hen 4 dagen zelfstandig laten ploeteren ben ik er 3 dagen volledig bij gebleven, anders gebeurt er vrijwel niets ongelofelijk je moet echt hun "handjes vasthouden".

Totaalkosten ca.EUR1000. Subaru was 3 keer duurder geweest en had minstens 2 weken langer op zich laten wachten!

P.S.: Aangezien mijn reis bijna teneinde loopt is de is de auto trouwens te koop, zie http://link.marktplaats.nl/578061841 Op Nl kenteken: voordeel geen flitspaalbonnen, nadeel: gelijk aan je tijdelijk visum tezamen het land verlaten en binnengaan voor nieuwe periode ;-)

Plaats reactie