ING verkleint belang in SulAmérica verder

Onderwerpen over investeringen in Brazilië
Plaats reactie
Progresso
Site Admin
Site Admin
Berichten: 505
Lid geworden op: do mar 17, 2011 20:15

ING verkleint belang in SulAmérica verder

Bericht door Progresso » di nov 19, 2013 01:19

Bron: Z24
ING verkoopt een belang van 11,3 procent in de Braziliaanse verzekeraar SulAmérica aan Swiss Re. Dat meldde het financiële concern maandagavond.

De totale opbrengst van de verkoop is ongeveer 185 miljoen euro. ING houdt hier naar verwachting een boekwinst van 100 miljoen euro aan over. Die winst hangt deels samen met een herwaardering van het belang in SulAmérica dat in bezit van ING blijft. De opbrengst wordt door ING gebruikt om schulden af te lossen.
Na het debacle ABN/AMRO in Brazilie vertrekt nu ook ING uit Brazilie. Doordat de Nederlandse belastingbetaler de systeembank/verzekeraar ING moest redden stelde Brussel als voorwaarde dat de verzekeringstak moest worden verkocht. Gelukkig komt ING er in Brazilie met een blauw oog weg en maken ze nog een leuke boekwinst.

De volgende bank waar je gewoon op kunt wachten dat die ook Brazilie gaan verlaten is de Braziliaanse tak van Rabobank. Om te overleven zal Rabobank zich heel snel terugtrekken op de markten waar ze geld verdienen en waar ze goed in zijn.

Plaats reactie