Zout in hamburgers verschilt dag en nacht.

Praat hier over alles wat NIETS met Fortaleza te maken heeft.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
muntje
Artikels: 0
Berichten: 810
Lid geworden op: za mar 10, 2007 18:57
Locatie: Zwijndrecht ( NL)

Zout in hamburgers verschilt dag en nacht.

Bericht door muntje » do jul 30, 2009 21:07

Zout in hamburgers verschilt dag en nacht.

Ook Burger King strooit nog wel eens kwistiger met de zoutpot in het ene land dan in het andere land.

Een dubbele cheeseburger met bacon van Burger King bevat in Brazilië bijvoorbeeld 3,2 gram zout, terwijl een soortgelijke hamburger in Groot-Brittannië 2,1 gram zout bevat.

Een dubbele Whopper bevat in Brazilië ook 3,2 gram zout, terwijl zo'n zelfde burger in Nederland 'maar' 2,4 gram zout bevat. De minst zoute Whopper is te vinden in Italië: 2 gram per portie.

bron: http://www.meatandmeal.nl/nieuws/vlees- ... nacht.html



Gebruikersavatar
dorus
Satehut-specialist
Artikels: 0
Berichten: 1738
Lid geworden op: ma sep 17, 2007 16:40
Locatie: Oisterwijk

Bericht door dorus » do jul 30, 2009 22:27

Zo zout heb ik het nog nooit gegeten !!


Sinds 2001

Gebruikersavatar
rap
Wijnkenner
Artikels: 0
Berichten: 829
Lid geworden op: zo mar 04, 2007 04:48
Contacteer:

Bericht door rap » vr jul 31, 2009 05:02

In Brazilie willen ze gewoon veel zout op het eten.
Bij Sal e Brasa liggen de zoutkorrels op het vlees.
In Nederland gooien we kruiden op het vlees hier alleen maar zout en véél zout.



Gebruikersavatar
Salseros
Artikels: 0
Berichten: 2959
Lid geworden op: za feb 24, 2007 01:00
Locatie: Dordrecht / Fortaleza

Bericht door Salseros » vr jul 31, 2009 08:40

Tja, ik hoor iedereen maar zeggen dat het vlees allemaal zo lekker is in Brazilie, terwijl de smaak wordt bepaald door het zout, peper en de vele sauzen.


New Generation Italo Disco Community: www.nextgenerationitalo.boards.net

Wade
Artikels: 0
Berichten: 1017
Lid geworden op: za mei 05, 2007 23:16
Locatie: Bélgica

Bericht door Wade » vr jul 31, 2009 18:50

Sorry, jongens je kan veel kritiek geven op de eentonigheid in de Braziliaanse keuken (of de Cearenzische althans), en na 3 weken rijst en bonen vreten ben ik het daar gedeeltelijk mee eens, maar wat het smaakvol bereiden van vlees betreft zijn ze daar toch specialisten.
Op gebied van barbequen zijn Europeanen amateurs vergeleken met hen.

Misschien is dat misschien wel de charme, Rap, dat ze een mooi stukje vlees zijn waardigheid laten en er enkel wat zout op strooien. Misschien is dat pure lekkerder dan wat ze hier doen; het laten weg weken in een marinadebad tot je enkel nog de kruiden proeft. EN het vervolgens roetzwart laten branden op de grill!

Gelukkig dat we nog bier kunnen brouwen 8) !!! (ten zuiden van Nederland althans)



Vien
Artikels: 0
Berichten: 13
Lid geworden op: zo mei 31, 2009 18:07

Bericht door Vien » vr jul 31, 2009 23:43

die patat bij de mac in brazillie is helemaal niet te eten net alsof je puur zout zit te eten



Plaats reactie