Zout in hamburgers verschilt dag en nacht.
Ook Burger King strooit nog wel eens kwistiger met de zoutpot in het ene land dan in het andere land.
Een dubbele cheeseburger met bacon van Burger King bevat in Brazilië bijvoorbeeld 3,2 gram zout, terwijl een soortgelijke hamburger in Groot-Brittannië 2,1 gram zout bevat.
Een dubbele Whopper bevat in Brazilië ook 3,2 gram zout, terwijl zo'n zelfde burger in Nederland 'maar' 2,4 gram zout bevat. De minst zoute Whopper is te vinden in Italië: 2 gram per portie.
bron: http://www.meatandmeal.nl/nieuws/vlees- ... nacht.html
Zout in hamburgers verschilt dag en nacht.
- Salseros
- Artikels: 0
- Berichten: 2959
- Lid geworden op: za feb 24, 2007 01:00
- Locatie: Dordrecht / Fortaleza
Tja, ik hoor iedereen maar zeggen dat het vlees allemaal zo lekker is in Brazilie, terwijl de smaak wordt bepaald door het zout, peper en de vele sauzen.
New Generation Italo Disco Community: www.nextgenerationitalo.boards.net
Sorry, jongens je kan veel kritiek geven op de eentonigheid in de Braziliaanse keuken (of de Cearenzische althans), en na 3 weken rijst en bonen vreten ben ik het daar gedeeltelijk mee eens, maar wat het smaakvol bereiden van vlees betreft zijn ze daar toch specialisten.
Op gebied van barbequen zijn Europeanen amateurs vergeleken met hen.
Misschien is dat misschien wel de charme, Rap, dat ze een mooi stukje vlees zijn waardigheid laten en er enkel wat zout op strooien. Misschien is dat pure lekkerder dan wat ze hier doen; het laten weg weken in een marinadebad tot je enkel nog de kruiden proeft. EN het vervolgens roetzwart laten branden op de grill!
Gelukkig dat we nog bier kunnen brouwen 8) !!! (ten zuiden van Nederland althans)
Op gebied van barbequen zijn Europeanen amateurs vergeleken met hen.
Misschien is dat misschien wel de charme, Rap, dat ze een mooi stukje vlees zijn waardigheid laten en er enkel wat zout op strooien. Misschien is dat pure lekkerder dan wat ze hier doen; het laten weg weken in een marinadebad tot je enkel nog de kruiden proeft. EN het vervolgens roetzwart laten branden op de grill!
Gelukkig dat we nog bier kunnen brouwen 8) !!! (ten zuiden van Nederland althans)