Vrijwilligers gezocht

Lees hier belangrijke informatie betreffende dit forum.
Gebruikersavatar
Progresso
Artikels: 24
Berichten: 1459
Lid geworden op: wo mar 07, 2012 01:56

Vrijwilligers gezocht

Bericht door Progresso » do dec 21, 2017 00:30

Het forum groeit langzaam maar gestaag. Er komen zo langzamerhand wat nieuwe leden bij, er wordt weer gepost en vooral de blogbijdragen worden veelvuldig gelezen. Eind van de week zal ik een kleine update geven wat de volgende plannen zijn met het forum.

Om de groei op te vangen en het forum nog interessanter te maken zijn we op zoek naar vrijwilligers. Heb je interesse, stuur een mail, Private mail of laat een reactie hier achter.
  • Nieuwe Forumbeheerders:
Taken: Het beheren, opzetten en uitbouwen van een of meerdere forums, bijvoorbeeld Fortalezacorner. Ook zitten we te denken aan nieuwe subforums, bijvoorbeeld een toeristen/reisforum, een nieuw forum (Rio?) of heel gedurfd een forum voor de Engelstaligen.

Voor Fortalezacorner hebben we nu bijvoorbeeld iemand die testen en reviews gaat schrijven over restaurants, bars, motels, pousadas en hotels in en rondom Fortaleza. Zeg maar een soort AD-oliebollentest, net zo min onafhankelijk, maar volgens ons wel leuk voor degenen die hier voor het eerst komen. Goed idee, Bert)
  • Extra moderators
Taken: Goedkeuren eerste bericht nieuwe leden, spam verwijderen, voorkomen van schendingen copyrights en merkrechten, verplaatsen van verkeerd geplaatste posts.
  • Ontwerp beeldmerk

Taken: Het bouwen van een consistent beeldmerk voor het Brazilieforum, welke gebruikt kan worden op Diaspora, Twitter, Linkedin, Facebook en Paper.li.
Taken: Rechercheren en schrijven van onderwerpen voor de Kennisbank. Veel materiaal is aanwezig (dank Ned/Bra Kamer van Koophandel, BuZa Nederland, Ambassade Brazilië) en hoeft alleen maar vertaald te worden of uitsluitend te worden geplaatst. Daarnaast missen we nog een hoop materiaal, bijvoorbeeld over recht (scheiding, trouwen, erven), onroerend kopen (koop, huur, etc) en nog wel een paar onderwerpen. Belangrijk is dat de informatie klopt en dat je je een minimaal aantal artikelen (bijvoorbeeld 10) kunt schrijven.
  • Nieuwscurator
Taken: Het nieuws staat nu op het forumsectie, er is een paper.li versie, en er is een Nieuwssectie. Verder wordt er nog wel eens wat nieuws vanaf het forum via Facebook gedumpt. Kortom, dit is een puinhoop. De idee is om de professionele versie van Paper.li te gaan gebruiken en deze te integreren met de forumsoftware. Met Paper.li krijgen de leden een dagelijkse update van het Braziliaanse nieuws in het Nederlands, via mail, via het forum, via RSS of via Social media.
  • Social media
Taken: De sociale media gebruiken om Brazilieforum te promoten. In principe hebben we al iemand hier voor die zich gaat richten op Facebook, maar wellicht zijn er anderen ook geinteresseerd.
  • Webdeveloper
Taken: Iemand die zo af en toe wat kleine HTML/CSS/phpBB dingetjes kan doen op het forum.Plaats reactie