Opletten op reis voor jonge hoertjes en foute souvenirs.

Alles wat je maar kwijt wil over Brazilië.
Gebruikersavatar
Veger & Blik
Artikels: 0
Berichten: 729
Lid geworden op: di mar 06, 2007 23:48

Opletten op reis voor jonge hoertjes en foute souvenirs.

Bericht door Veger & Blik » vr jul 01, 2011 17:57

http://www.hln.be/hln/nl/1901/reisnieuw ... nirs.dhtml

Opletten op reis voor jonge hoertjes en foute souvenirs

Met de vakantie in aantocht worden toeristen weer extra gewaarschuwd voor jonge prostituees die ze op vakantie kunnen tegenkomen en het meenemen van onder meer ivoren olifantjes, laarzen van slangenleer en zeldzame schelpen. Volgens de lobbyclub Girls Rights Watch en het Wereld Natuur Fonds (WNF) gaan de meeste toeristen overigens onbewust in de fout.

Een actie van de Nederlandse lobbyclub waarschuwt argeloze jonge vakantiegangers voor kindersekstoerisme. Morgen staat er een knalroze koffer op de luchthaven Schiphol. Daaruit steken de benen van een pop die een minderjarige prostituee moet voorstellen. De club deelt labels uit aan jongeren, waarop staat dat ze niet onwetend de koffer in moeten duiken. Volgens coördinator Marijs van Hoek is er te weinig aandacht voor dit soort gevallen.

Toeristen laten zich verleiden door een lokaal meisje, dat (meestal gedwongen) achteraf geld vraagt voor verleende diensten. Het gaat volgens Van Hoek om duizenden jonge toeristen die in deze val trappen.

Het Wereld Natuur Fonds heeft sinds enige tijd grote billboards hangen op Schiphol, die toeristen moeten waarschuwen voor foute souvenirs. "Leuk, dat aangespoelde koraal, maar het mag niet in je koffer zitten". "Bij twijfel moet je die vaak dure spullen, zoals leren laarzen, mogelijk uit ivoor gesneden olifantjes of schelpen gewoon niet meenemen", aldus een woordvoerder. (kve)

01/07/11 16u19

:-)

V&B



Plaats reactie