Brazilianen zuiveren water met schalen van kokosnoot.

Alles wat je maar kwijt wil over Brazilië.
Gebruikersavatar
Veger & Blik
Artikels: 0
Berichten: 729
Lid geworden op: di mar 06, 2007 23:48

Brazilianen zuiveren water met schalen van kokosnoot.

Bericht door Veger & Blik » di jul 12, 2011 17:45

http://www.hln.be/hln/nl/2657/Ecotips/a ... noot.dhtml

Brazilianen zuiveren water met schalen van kokosnoot.

Een filter van kokosschalen, bamboe en zand is in staat afvalwater te zuiveren. Dat zeggen Braziliaanse wetenschappers, die de methode op punt hebben gesteld. Ze willen het experiment nu op grote schaal toepassen.
De onderzoekers van de Universiteit van Campinas zeggen dat het om een goedkoop alternatief voor waterzuiveringsinstallaties gaat, ideaal voor kleine eenheden.

"De techniek is eenvoudig", zegt Luana Mattos, verantwoordelijke van het onderzoeksproject. "We gebruiken een reactor van roestvrij staal. Daarin gieten we het afvalwater, dat wordt tegengehouden door een vlechtwerk van bamboe. Het water wordt vervolgens gezuiverd wanneer het door een filter van kokosschalen en zand gaat. De efficiëntie in het verwijderen van onzuivere delen loopt op tot 70 procent."

Het gezuiverde water bevat 82 procent nitraat en andere nutriënten, waardoor het geschikt is voor bemesting."De methode kan worden toegepast in gemeenschappen in het noordoosten van Brazilië", zegt Mattos. "Daar hebben ze kokosnoot in overvloed. We zijn nu van plan proeven op grote schaal te doen." (ips/adb)

12/07/11 15u59

:-)

V&B



Plaats reactie