Ophef na lingerie-reclame topmodel

Alles wat je maar kwijt wil over Brazilië.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Salseros
Artikels: 0
Berichten: 2959
Lid geworden op: za feb 24, 2007 01:00
Locatie: Dordrecht / Fortaleza

Ophef na lingerie-reclame topmodel

Bericht door Salseros » do sep 29, 2011 22:45

Het ministerie van Vrouwenzaken in Brazilië heeft het Braziliaanse topmodel Gisele Bündchen op de korrel genomen.

Het ministerie wil een verbod op een lingeriereclame waarin Bündchen speelt omdat die dweept met de schoonheid van wel erg slanke vrouwen. De reclame is vrouwonvriendelijk, luidt het argument van de regering.

Zo laat Bündchen zien dat je het best als schaarsgeklede vamp je echtgenoot kunt vertellen dat je de limiet van je creditcard hebt bereikt. Of hoe je, alweer, schade hebt veroorzaakt aan de auto.

Bündchen blijkt in het echt ook geen moeite te hebben met het in de strijd gooien van haar vrouwelijke charmes. Zo schrijven Amerikaanse media dat ze afgelopen weekend onder een boete voor te hard rijden uitkwam, met dank aan haar verschijning.

Ze reed ruim 20 kilometer per uur te hard. Bündchen kwam er vanaf met een waarschuwing.

De zoon van de agent die haar wilde bekeuren zou op Twitter hebben geschreven dat het topmodel in ruil de bon had voorzien van een speciale handtekening, namelijk een afdruk van haar lippen.

Bron: Klik Hier!


New Generation Italo Disco Community: www.nextgenerationitalo.boards.net

Gebruikersavatar
Veger & Blik
Artikels: 0
Berichten: 729
Lid geworden op: di mar 06, 2007 23:48

Is dit lingeriespotje met Gisele Bündchen seksistisch?

Bericht door Veger & Blik » vr okt 14, 2011 20:23

http://www.hln.be/hln/nl/944/Celebritie ... isch.dhtml

Is dit lingeriespotje met Gisele Bündchen seksistisch?

Niet volgens commissie - overheid vindt van wel.



In Brazilië wordt er al wekenlang ruzie gemaakt over een lingeriespotje met topmodel Gisele Bündchen. Het ministerie van vrouwenzaken wil niet dat de reclame op televisie getoond wordt omdat het "seksistische stereotypes" zou aanwakkeren. Maar de reclamecommissie heeft vandaag beslist dat de spot aanvaardbaar is.
In de spot vertelt een in lingerie geklede Bündchen dat de Braziliaanse dames hun charmes moeten gebruiken als zij hun man slecht nieuws brengen. Ze geeft in de spot het goede voorbeeld en richt zich tot haar man. Ze vertelt hem dat zij hun auto kapot gereden heeft, de limiet van hun kredietkaart heeft overschreden en dat haar moeder bij hen komt wonen. De nachtmerries van elke man dus.

Maar niet alleen vrouwen hadden geklaagd over de spot. Ook mannen waren boos over het spotje omdat het suggereert dat zij zo naïef zijn dat zij in de lepe trucjes van hun vrouwen trappen.

De Braziliaanse regering gaat in beroep tegen het fiat van de reclamecommissie. Een jaar geleden kreeg Paris Hilton het ook al aan de stok met datzelfde ministerie omdat ze reclame maakte voor bier. Wordt vervolgd... (adb)
14/10/11 05u30

:-)

V&B



Plaats reactie