Brazilie uit het nieuws

Alles wat je maar kwijt wil over Brazilië.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
quasimodo
Artikels: 0
Berichten: 4952
Lid geworden op: vr jun 08, 2012 23:17
Locatie: Erp

Brazilie uit het nieuws

Bericht door quasimodo » ma okt 22, 2012 17:08

Negen van de tien Braziliaanse kranten zijn niet meer via Google Nieuws te raadplegen. De Nationale Vereniging van Dagbladen (ANJ) riep haar leden op de dienst te boycotten omdat de zoekmachinegigant weigert de kranten te betalen voor het gebruik van hun headlines.

.

Google Nieuws is onderdeel van de Google zoekmachine en stelt de gebruiker in staat nieuwsberichten op trefwoord te zoeken. Kranten, tijdschriften, persbureaus, blogs, radio- en televisiezenders kunnen zelf bepalen of ze al dan niet in de resultatenlijst van Google Nieuws willen verschijnen.

De ANJ vindt dat Google de kranten moet betalen, omdat de site gebruikmaakt van de redactionele inhoud. 'Google Nieuws haalt commercieel profijt uit onze kwaliteitsinhoud en is niet bereid te discussiëren over vergoeding hiervoor', zei ANJ-voorzitter Carlos Fernando Lindenberg in een interview met Knight Center for Journalism in the Americas. 'Wij hebben geconcludeerd dat Google Nieuws niet tot meer bezoekers leidt. Integendeel. Google toont de eerste regels van onze verhalen aan de internetters en hierdoor wordt de kans kleiner dat zij het volledige verhaal gaan lezen op onze site.'

Bron & gehele bericht: Klik Hier!



Gebruikersavatar
quasimodo
Artikels: 0
Berichten: 4952
Lid geworden op: vr jun 08, 2012 23:17
Locatie: Erp

Re: Brazilie uit het nieuws

Bericht door quasimodo » di okt 23, 2012 16:57

Braziliaanse kranten hebben gezamenlijk Google News geboycot. Ook door andere landen wordt er geklaagd over de nieuwsdienst van Google, ondanks het vele bezoek dat het oplevert. Wat hebben uitgevers tegen Google News, en is het verstandig om het te boycotten? .

Google News doorzoekt nieuwsbronnen en presenteert de koppen, de eerste zinnen en soms een kleine afbeelding van een nieuwsstuk, en linkt direct door naar de betreffende artikelen. Google News oogt op het eerste gezicht als een succesverhaal: 'We sturen uitgevers iedere maand meer dan 1 miljard bezoeken via Google News. Via de andere Google-diensten als zoeken krijgen de uitgevers nog een aanvullende 3 miljard bezoeken', zegt woordvoerder Mark Jansen van Google Benelux. Google News is goed voor honderdduizenden bezoeken per maand op de sites van de Persgroep.

Google News telt op dit moment artikelen van meer dan 50.000 nieuwsbronnen in 72 edities (in verschillende landen en talen). Volgens Jansen krijgt Google dagelijks verzoeken van nieuwsblogs en -sites om opgenomen te worden in Google News, want het is zeer belangrijke bron van bezoekers voor websites - en nog steeds groeiende.

Bron & gehele bericht: Klik Hier!




Plaats reactie