Windmolenfabrikant Vestas kiest voor Ceará

Alles over Fortaleza en ruime omgeving
Plaats reactie

borsjea
Artikels: 0
Berichten: 4093
Lid geworden op: di jan 20, 2015 19:25
Locatie: Curitiba - PR

Re: Windmolenfabrikant Vestas kiest voor Ceará

Bericht door borsjea » wo okt 17, 2018 22:45

En maar hopen dat Brazilië in wind en ook zone energie wil investeren, wat minder afhankelijk worden van de waterkracht energie.
Regelmatig maken we het mee dat het nivo van de stuwmeren laag begint te worden en er andere centrales moeten worden ingeschakeld wat ons dan weer een energia bandeira laranja of vermelho oplevert.
Overheid zou de importheffingen op zonnecellen moeten afschaffen of zelf deze grootschalig gaan produceren, het is triest dat 40 jaar geleden het middelandse zee gebied al vol stond en hier tot op heden nauwelijks wat te vinden. In het dorp hebben we een ecocondominium windmolen van het formaat wat we vroeger bij iedere boerderij zagen staan om water op te pompen en een zonnecel die het goed zou doen bij de ouderwetse ANWB praatpaal. Denk dat men met de opgewekte energie net de accu´s van de noodverlichting kunnen opladen.



Progresso
Artikels: 54
Berichten: 7211
Lid geworden op: wo mar 07, 2012 01:56
Contacteer:

Re: Windmolenfabrikant Vestas kiest voor Ceará

Bericht door Progresso » do okt 18, 2018 02:33

Jair Bolsonaro (PSL)
Segundo a proposta de governo do candidato do PSL, Jair Bolsonaro, haverá um incentivo para tornar a região Nordeste “a base de uma nova matriz energética limpa, renovável e democrática.” O candidato pretende expandir toda a cadeia produtiva relacionada às fontes de energia renováveis, fazer parcerias com universidades locais para o desenvolvimento de tecnologias e atrair a instalação de outras indústrias intensivas no uso de energia. O plano de governo também indica que a geração de energia através de termelétricas à gás natural será expandida de forma integrada as fontes de energia fotovoltaica e eólica.

Lijkt mij wel een goed plan, maar dan ben ik zeker een fascist.



joaninha
Artikels: 0
Berichten: 493
Lid geworden op: ma sep 25, 2017 20:48

Re: Windmolenfabrikant Vestas kiest voor Ceará

Bericht door joaninha » do okt 18, 2018 12:44

Goedkope zonnestroom zal voor een revolutie gaan zorgen. Niet alleen goedkope elektriciteit maar ook drinkwater kan onbeperkt en goedkoop geproduceerd worden voor slechts 0,53 € per m3. Op de manier zoals ze het in Israel doen. Brazilië kan vrij snel geheel op vernieuwbare energie draaien omdat het land ook al over grote hoeveelheden hydroenergie beschikt. Die combinatie is ideaal. Overdag als de zonnepanelen volop stroom leveren kunnen de waterkrachtcentrales naar minimale produktie en bijschakelen op pieken en snachts stroom leveren als de zonnepanelen niets opleveren. Maar voor het zover is, moet er nog heel wat aan het elektriciteitsnet worden gedaan.

https://wetenschap.infonu.nl/onderzoek/ ... halen.html



borsjea
Artikels: 0
Berichten: 4093
Lid geworden op: di jan 20, 2015 19:25
Locatie: Curitiba - PR

Re: Windmolenfabrikant Vestas kiest voor Ceará

Bericht door borsjea » vr okt 19, 2018 03:09

Opslag van zonne/windenergie is een dure zaak maar ik combinatie van waterkracht mooi te combineren, energie die over is kan worden gebruikt om water weer omhoog te pompen het stuwmeer weer in.



Progresso
Artikels: 54
Berichten: 7211
Lid geworden op: wo mar 07, 2012 01:56
Contacteer:

Re: Windmolenfabrikant Vestas kiest voor Ceará

Bericht door Progresso » vr okt 19, 2018 16:17

Overigens gaat ook Haddad voor zonne- en windenergie.

Voor de staalfabrieken in Pecem kun je overigens nog veel goedkoper water ontzouten. dat hoeft namelijk geen drinkwater te worden.

Wat in Israel kan, kan hier natuurlijk ook. Tussen Fortaleza, Sobral en Pecem ligt een enorm braakliggend gebied. Als je daar avocado's of ander dure landbouwproducten gaat kweken dan heb je natuurlijk een hoop werkgelegenheid en een mooi exportproduct.

Ik heb me altijd afgevraagd waarom Brazilië zo extreem conservatief is met zonne- en windenergie. Veel van de nadelen die je Nederland heb je hier gewoon niet. Je hebt werkelijk altijd wind en ook de zon schijnt nagenoeg het hele jaar. Je hebt hier (Noord-Oosten) geen winterseizoen zoals in Nederland. Zeker omdat je ook nog eens de mogelijkheid hebt om geografisch goed te spreiden heb je gewoon een betrowubare energiebron, die juist op de momenten dat je het hardst nodig hebt produceert. Het is extreem voorspelbaar en voor die paar dagen zonder wind en zon heb je nu al genoeg achtervang.

Hetzelfde geldt voor electrische autos en autobussen . Waar olieland Noorwegen al een enorme vloot heeft, moet Brazilië nog beginnen. Die batterijen in die autos gaan 10 jaar mee, daarna zijn ze nog minimaal 10 jaar te gerbuiken als energieopslag.

Als Brazilie overstapt op de elctrificaties van haar bussen en autos houden ze ook nog eens meer olie over voor de export.

Echt heel ingewikkeld is het allemaal niet.



Felix
Artikels: 0
Berichten: 4632
Lid geworden op: di mar 08, 2016 14:08

Re: Windmolenfabrikant Vestas kiest voor Ceará

Bericht door Felix » vr okt 19, 2018 22:01

Tussen Fortaleza, Sobral en Pecem ligt een enorm braakliggend gebied. Als je daar avocado's of ander dure landbouwproducten gaat kweken dan heb je natuurlijk een hoop werkgelegenheid en een mooi exportproduct.
Het schijnt niet altijd zomaar te gaan. Soms komt er na een tijd irrigatie zout naar boven hetgeen de grond onbruikbaar maakt. Dat is al in ons eigen noordoosten op sommige plekken gebeurd, maar ook in Egypte. Je kunt dan wel cocospalmen gaan planten maar dat zal de wereldcocosnotenprijs naar beneden halen en tot werkeloosheid leiden.
Uit 1955:


Interessant is dan weer wel dat er onderzoeken zijn die kijken of je planten niet aan zout water kunt aanpassen zodat ze bv. het zout in de bladeren uitstoten. In de mangrove groeien de bomen tenslotte midden in het zoute water.



joaninha
Artikels: 0
Berichten: 493
Lid geworden op: ma sep 25, 2017 20:48

Re: Windmolenfabrikant Vestas kiest voor Ceará

Bericht door joaninha » zo okt 21, 2018 11:03

In Israël passen ze dit toe. Daar is brakkig zout grondwater. Ze verbouwen daar een zoete aardappel die tegen dit brakke water kan. Ook in Egypte wordt dit ras nu verbouwd.



Plaats reactie