Brazilie Nieuws: De knoop van Celso de Mello

Alles wat je maar kwijt wil over Brazilië.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Redactie
Artikels: 2008
Berichten: 2256
Lid geworden op: di nov 14, 2017 16:18
Contacteer:

Brazilie Nieuws: De knoop van Celso de Mello

Bericht door Redactie » za okt 12, 2019 15:22

Brazilie Nieuws: De knoop van Celso de Mello
by Redactie


Afbeelding
Minister Gilmar Mendes, een van de elf leden van het hoogste gerechtshof STF, verklaarde tijdens een interview door BBC Brasil dat een eventuele verklaring van ongeldigheid van het oordeel in de zaak van het triplex appartement in Guarujá, waardoor ex-president Lula in de cel belandde, de klok zou kunnen terugdraaien tot de fase voor het aanvaarden van de beschuldigingen door het openbaar...

Read more



Gebruikersavatar
Baiano
Artikels: 0
Berichten: 530
Lid geworden op: di mar 20, 2018 22:48

Re: Brazilie Nieuws: De knoop van Celso de Mello

Bericht door Baiano » za okt 12, 2019 20:50

Het gaat weer eens over de PT, over Lula. Zijn fans zijn het niet gewoon beu, maar kotsbeu. Toch denk ik dat het nodig is om de zaken onder ogen te zien zoals ze zijn. Afgezien van de veroordelingen die men probeert ongeldig te verklaren, is het toch even nodig om te herinneren dat het onder zijn beheer was dat de partij zich transformeerde tot een machine om smeergeld te verwerken, en dat maakte van Brazilië een heuse kleptocratie die nogal wat Brazilianen met het schaamterood op de kaken achterliet. Het was ook dankzij Lula dat Dilma erin slaagde om het land in de diepste recessie te storten van zijn geschiedenis. En nu overwegen de exellenties in toga om de vuile was van dit heerschap te doen zodat hij opnieuw kan beginnen. Er bestaat een typische Braziliaanse uitdrukking om dit soort toestanden te omschrijven: "Não tem jeito".

Ik zal wellicht weer naar mijn kop krijgen van enkele fanatici, maar goed, dat nemen we erbij. Misschien doen ze er goed aan om eerst even het onderstaande artikel door te nemen om goed te begrijpen wie op dit moment de macht (en het geld) in handen heeft bij de partij, en dat die machthebbers in de eerste plaats aan zichzelf denken, en niet aan de bevolking.

Is Bolsonaro dan beter? Natuurlijk niet, verre van, integendeel. En dat speelt in hun voordeel. Zoveel temeer stommiteiten Bolso uithaalt (en daar is hij bijzonder goed in), zoveel temeer kansen zij maken op een terugkeer. En 'that's what matters' nietwaar. Uiteindelijk zijn de Brazilianen altijd het slachtoffer, wie er ook op dit moment de huurder is van het Palácio de Planalto.

https://istoe.com.br/ela-manda-no-pt/



Felix
Artikels: 0
Berichten: 4632
Lid geworden op: di mar 08, 2016 14:08

Re: Brazilie Nieuws: De knoop van Celso de Mello

Bericht door Felix » za okt 12, 2019 22:16

Is Bolsonaro dan beter? Natuurlijk niet, verre van, integendeel. En dat speelt in hun voordeel.
Wat zowel bolsonaro als zijn ptmaten - erg in de kaart speelt is dat er zich geen sterke en vernieuwende alternatieven melden.
Wat de rechtspraak betreft raak ik er steeds meer van overtuigd dat het hoogste gerechtshof is geïnfiltreerd door vertegenwoordigers van de misdaad.



borsjea
Artikels: 0
Berichten: 4093
Lid geworden op: di jan 20, 2015 19:25
Locatie: Curitiba - PR

Re: Brazilie Nieuws: De knoop van Celso de Mello

Bericht door borsjea » zo okt 13, 2019 02:16

@Baiano prima verwoord, denk dat het grootste deel van het volk Lula na zijn vrijlating niet als onschuldige zal zien, duidelijk is wie geld heeft kan alles kopen ook zijn vrijheid, vrijheid verkregen door een misdaad het hacken van telefoon op zoek naar procedure fouten waar de vraag nog is of de gepubliceerde berichten echt zijn. Bij de aanhouding van Lula dacht men dat het land wel in opstand kwam, in tegendeel Lula werd op weg alleen maar uitgejouwd het volk vierde feest dat hij was aangehouden. De vrijlaten en ongetwijfeld dan weer een verheerlijking van de partij zal nog verder ten kosten gaan van de aanhang van de partij, wellicht dat nu het volk in opstand komt, het tijdperk PT is voorbij, het volk krijgt steeds meer informatie hoe hun vertegenwoordigers zich zelf hebben verrijkt met buitensporige beloningen en andere zaken. Partijen die aangeven dat zijn afstand willen nemen van dit soort zaken zullen het volk aantrekken.



Plaats reactie