vakantiehuis in Ceara

Alles wat je maar kwijt wil over Brazilië.
Plaats reactie
Wade
Artikels: 0
Berichten: 1016
Lid geworden op: za mei 05, 2007 23:16
Locatie: Bélgica

vakantiehuis in Ceara

Bericht door Wade » wo apr 08, 2009 18:43

Het is een jaarlijkse traditie geworden dat we, wanneer mijn vrouw en ik op vakantie zijn in Fortaleza, een paar dagen er samen op uit trekken met haar ouders en haar broer en zus en hun partners. Gezellig de hele familie een keer samen, weg van de drukte van Fortaleza, met zijn allen naar het strand, barbequen, jetskiën... noem maar op.

De voorbije twee maal hebben we een vakantiehuisje afgehuurd bij Beach Flat Canoa, een soort pousada die eigendom is van een Duitser maar i.p.v. allemaal individuele hotelkamers is het een mooie tuin met zwembad waarin 7 bungalows staan die elk 3 slaapkamers tellen. Elk huisje heeft zijn eigen terras met BBQ e.d. Wij zijn hier zeer tevreden over en gaan zeker nog wel een keer terug! Maar uiteraard willen we nog wel eens wat anders zien dan altijd maar Canoa Quebrada.
Cumbuco bv. of Jericoacoara (maar zeker geen verdere afstand t.o.v. Fortaleza dan dat). Porto das Dunas interesseert me minder omdat je dan even goed in Fortaleza kunt blijven en 's avonds valt daar ook niks te beleven op gebied van terrasjes enzo.

Ik had in eerste instantie iets interessant gezien; met name een volledige villa die je kan afhuren aan Lagoa da Banana, waar het heel mooi is en vlakbij Cumbuco gelegen. Alles is aanwezig, tot privé zwembad toe... Maar ik vind de prijs van R$ 450 per dag wel vrij hoog (alhoewel het mij bij het huren van 4 individuele hotelkamers allicht nog duurder zou uitkomen, maar toch moeten er wel goedkopere optie te vinden zijn...) en bovendien heb ik onlangs een mindere ervaring gehad met de eigenaars. Ik had een appartement (Altavista) gehuurd via dezelfde website: http://www.villacumbuco.com en de service was niet goed en het appartement zelf was ronduit smerig.

Heeft iemand suggesties voor een leuk vakantiehuis voor een man of 8?



Paul
Artikels: 0
Berichten: 423
Lid geworden op: vr dec 07, 2007 19:36
Locatie: Tilburg

Bericht door Paul » wo apr 08, 2009 19:10

Ik neem aan dat je de eigenaar Jaaq van Vliet zelf niet gesproken hebt, dat is nml een rustige vriendelijke man, maar zeker medewerkers van zo'n tussenkantoortje dat dat voor hem beheert?



Wade
Artikels: 0
Berichten: 1016
Lid geworden op: za mei 05, 2007 23:16
Locatie: Bélgica

Bericht door Wade » wo apr 08, 2009 19:41

Paul schreef:Ik neem aan dat je de eigenaar Jaaq van Vliet zelf niet gesproken hebt, dat is nml een rustige vriendelijke man, maar zeker medewerkers van zo'n tussenkantoortje dat dat voor hem beheert?
Ter plekke heb ik enkel Brazilianen gezien, en het contact via e-mail om te reserveren ging via verschillende mensen; een Nederlander, een Engelsman/Amerikaan en een Braziliaanse. Dat leidde ook wel niet tot een vlotte communicatie en je moest soms 3x dezelfde vraag doormailen eer je antwoord kreeg.
Neen, wat het appartement betreft wordt het volgende keer allicht opnieuw René van Doorn. Daar ben ik met een tevreden gevoel weg gegaan.



Paul
Artikels: 0
Berichten: 423
Lid geworden op: vr dec 07, 2007 19:36
Locatie: Tilburg

Bericht door Paul » wo apr 08, 2009 20:37

Vreemd dat je dan sowieso al niet terug ging naar hem maar wellicht zat ie net vol voor die periode!



Gebruikersavatar
maxx
Artikels: 0
Berichten: 605
Lid geworden op: vr jun 08, 2007 10:10

Bericht door maxx » wo apr 08, 2009 21:22

wade een tip in jericoacoara is misschien pousada capitao thomaz die is schitterend gelegen aan het strand alle kamers grenzen aan elkaar in een mooie tuin en er zijn twee suites met een groot ligbad met jets en een aparte grote inloop douche een aparte grote zithoek,een kingsize bed die liggen pal op het strand als je de deur opentrekt sta je bij wijze van spreken al met één voet op het strand, met 8 mensen neem ik aan dat je vier kamers nodig hebt dan kan je de 2 suites nemen en 2 kamers net het hoekje om bij de suites of je kan in de tuin 4 kamers naast mekaar nemen de prijzen zijn er ok en als je buiten het seizoen er naar toe gaat kan je onderhandelen over de prijs ik heb verleden jaar nog een suite voor 120rs gekregen. er is ook een website van even googelen



Wade
Artikels: 0
Berichten: 1016
Lid geworden op: za mei 05, 2007 23:16
Locatie: Bélgica

Bericht door Wade » wo apr 08, 2009 22:01

Paul schreef:Vreemd dat je dan sowieso al niet terug ging naar hem maar wellicht zat ie net vol voor die periode!
Tja, je kent het... we proberen alles graag eens uit en je bent altijd op zoek naar die ideale prijs-kwaliteitscombinatie. Maar zo blijkt, soms is het gewoon de moeite waard om iets meer te betalen maar dan wel een top appartement te hebben (zoals die Firenze van René bv.)

Mijn vrouw is zowieso een moeilijke. In Porto de Iracema bijvoorbeeld wil ze absoluut al niet verblijven omdat ze denkt dat de mensen haar dan als een hoer aanzien. Ik trek mij daar absoluut geen bal van aan maar zij wel. En volgens mij wordt ieder (normaal) meisje dat daar in Fortaleza hand in hand loopt met een gringo door een (groot) deel van de bevolking aanzien als een puta (vooroordelen...), maar daar valt nu eenmaal niks aan te veranderen. Learn to live with it.



Wade
Artikels: 0
Berichten: 1016
Lid geworden op: za mei 05, 2007 23:16
Locatie: Bélgica

Bericht door Wade » wo apr 08, 2009 22:02

maxx schreef:wade een tip in jericoacoara is misschien pousada capitao thomaz die is schitterend gelegen aan het strand alle kamers grenzen aan elkaar in een mooie tuin en er zijn twee suites met een groot ligbad met jets en een aparte grote inloop douche een aparte grote zithoek,een kingsize bed die liggen pal op het strand als je de deur opentrekt sta je bij wijze van spreken al met één voet op het strand, met 8 mensen neem ik aan dat je vier kamers nodig hebt dan kan je de 2 suites nemen en 2 kamers net het hoekje om bij de suites of je kan in de tuin 4 kamers naast mekaar nemen de prijzen zijn er ok en als je buiten het seizoen er naar toe gaat kan je onderhandelen over de prijs ik heb verleden jaar nog een suite voor 120rs gekregen. er is ook een website van even googelen
Bedankt voor de tip alvast! Ik zal het eens checken...



Jonesy
Artikels: 0
Berichten: 320
Lid geworden op: ma jul 09, 2007 22:38

Bericht door Jonesy » wo apr 08, 2009 22:04

hai wade ik heb zelf ook eens in het verleden een villa in cumbuco gehuurd gehad voor 3 dagen dacht ik het was aan het strand en prive zwembad een mooie villa groot 6 slaap en badkamers lag een villa naast met zwembad ongeveer op het strand mooi mocht je ook allemaal gebruik van maken plus kon je ontbijten( niet dat ik dat red hahaha)ik heb hiervoor toen 80 euro de dag betaald totaal maar dit was omdat ik erna ook in altavista een appartement had voor 3 weken dit was bij villacumbuco villa was super maar erna nare ervaringen gehad op alta vista waaronder diefstal enz tevens riep ik de hulp in van hun en onstonden er vreemde taferelen waardoor het hierna ook eens maar nooit meer was.ik huurde toendertijd ook altijd bij rene van doorn altijd naar volle tevredenheid en die was toen bezet vandaar deze switch....


Laugh Now,Cry Later !!!!!!

Paul
Artikels: 0
Berichten: 423
Lid geworden op: vr dec 07, 2007 19:36
Locatie: Tilburg

Bericht door Paul » wo apr 08, 2009 22:45

''En volgens mij wordt ieder (normaal) meisje dat daar in Fortaleza hand in hand loopt met een gringo door een (groot) deel van de bevolking aanzien als een puta (vooroordelen...), maar daar valt nu eenmaal niks aan te veranderen. Learn to live with it. ''

Ze zijn juist aangenaam verrast dat vrouwen, waar geen enkele Braziliaan meer voor te vinden is, toch nog een Europeaan gevonden heeft die er blij mee is! Iedereen tevreden dus!



Gebruikersavatar
dorus
Satehut-specialist
Artikels: 0
Berichten: 1736
Lid geworden op: ma sep 17, 2007 16:40
Locatie: Oisterwijk

Bericht door dorus » do apr 09, 2009 00:25

Hey Jonsey, zet eens wat komma's, ik heb het drie keer moeten lezen..

Wade, je hebt gelijk, prijs-kwaliteit is belangrijk, wat iedereen er ook van vindt. Ik ook huur al vanaf 2001 een appartement van Rene van Doorn en ben nog nooit teleurgesteld, en ik ben sindsdien toch al een keer of 25 geweest. Het is jammer dat Mona Lisa niet meer in zijn pakket zit, maar ik ben benieuwd naar Firenze, ik zit daar er de hele maand Mei.
Ik heb sinds 2001 vele Nederlandse appartementverhuurders ontmoet en ik heb met allemaal een goede band, ondanks dat ik er nog nooit een appartement van gehuurd heb. Ze zullen tegen mij nooit proberen om hun eigen appartement aan te bieden om mij ( ons ) over te halen om te switchen.
Dit zegt in mijn ogen wel iets over Rene van Doorn, want wat goed is goed.


Sinds 2001

Paul
Artikels: 0
Berichten: 423
Lid geworden op: vr dec 07, 2007 19:36
Locatie: Tilburg

Bericht door Paul » do apr 09, 2009 01:01

Ik heb jou vorige week nog een appartement aangeboden!



Rene van Doorn
Artikels: 0
Berichten: 174
Lid geworden op: ma mar 05, 2007 15:53
Locatie: Ridderkerk
Contacteer:

Bericht door Rene van Doorn » do apr 09, 2009 09:41

Nou nou, wat een complimenten, zit met rode koontjes achter de PC.
Ik heb ze gekocht en ingericht, maar mijn schoonzus houdt alles bij en
zorgt dat alles netjes blijft en maakt ze ook schoon.
En na al die jaren gaat dat nog steeds goed !

@ Wade
Volgend jaar is mijn agenda nog leeg :D


hand in hand kameraden

Jonesy
Artikels: 0
Berichten: 320
Lid geworden op: ma jul 09, 2007 22:38

Bericht door Jonesy » do apr 09, 2009 09:49

hey dorus......ja mona lisa is uit het pakket(altijd goed appartement gevonden maar alleen toch wel erg groot),maar firenze is echt super appartement,mooi luxe alles nieuw,zelfde locatie als mona lisa en je hebt een veranda,wat bij mona lisa niet is.dus je gaat erop vooruit dat zeker.het zal je zeer zeker 100% meevallen.hele maand mei zei je,dan komen we ons daar wel tegen :).
De komma`s en punten staan natuurlijk weer helemaal verkeerd :( hahahah maar het gaat erom wat er staat..groetjes e


Laugh Now,Cry Later !!!!!!


Gebruikersavatar
Ferry
Artikels: 0
Berichten: 547
Lid geworden op: di nov 13, 2007 18:51

Bericht door Ferry » do apr 09, 2009 18:14

Het is jammer dat de meeste appartementen te groot zijn voor ze tween, vandaar dat ik nu bij een brasiliaan terecht ben gekomen, maar kwa prijs maakt het niet zoveel uit. Gaat mij meer om de ligging, dus wil ik op de Beira Mar zitten, aan de voorkant. Nou Jonesy, zal jou ook vast en zeker wel weer tegen komen in mei, in een of ander gehucht, gaat je maat ook weer mee ?



Jonesy
Artikels: 0
Berichten: 320
Lid geworden op: ma jul 09, 2007 22:38

Bericht door Jonesy » do apr 09, 2009 21:26

hey ferry nee hij is mee geweest in februarie dus nu slaat ie ff over,kunnen we misschien weer zo een knalfuif als de laatste keer meemaken hahahaha THE nightlife of paraibaba :) ik spreek luciano nog geregeld via msn trouwens.groetjes E


Laugh Now,Cry Later !!!!!!

Gebruikersavatar
dorus
Satehut-specialist
Artikels: 0
Berichten: 1736
Lid geworden op: ma sep 17, 2007 16:40
Locatie: Oisterwijk

Bericht door dorus » do apr 09, 2009 22:55

Laat die maat vooraan maar thuis, goeie gozer maar geen Fortaleza ganger, zelden iemand tegengekomen die op vakantie was die zo
negatief ingesteld was, alles was verkeerd, niks klopte, zelfs toen we in Canoa waren was er geen land mee te bezeilen, Jonsey, ik zie je in Mei, we drinken er een paar....


Sinds 2001

Jonesy
Artikels: 0
Berichten: 320
Lid geworden op: ma jul 09, 2007 22:38

Bericht door Jonesy » do apr 09, 2009 23:01

hahaha dorus nee niet die maat ik denk dat je iemand anders voor hebt.maar inderdaad die wat jij bedoelt is extreem negatief tja sommige mensen zijn niet zo happy in hun life,ik gelukkig wel ;) in mei word het druk boeltje daar.groetjes......


Laugh Now,Cry Later !!!!!!

Gebruikersavatar
Ferry
Artikels: 0
Berichten: 547
Lid geworden op: di nov 13, 2007 18:51

Bericht door Ferry » do apr 09, 2009 23:35

Ja Jonesey, Luciano vertelde mij het al, dat hij je nog weleens spreekt, zal hem eens een keer op gaan zoeken in RIO. Blijf je weer al die tijd in Canoa, ik ga in het weekend van 16 mei daar weer ff kijken, tchau, ate maio.



Plaats reactie