Brazilie Nieuws: Leiderspositie PT in het gedrang

Plaats hier nieuwsberichten over Brazilie!
Post Reply
User avatar
Redactie
Articles: 1303
Posts: 1686
Joined: Tue Nov 14, 2017 16:18
Contact:

Brazilie Nieuws: Leiderspositie PT in het gedrang

Post by Redactie » Wed Jan 15, 2020 14:50

Brazilie Nieuws: Leiderspositie PT in het gedrang
by Redactie


Image
In het vorige stukje werd het corrupte verleden van de arbeiderspartij opgerakeld. Het ganse verhaal hierover is, in stukjes, te vinden op de website van het tijdschrift Veja, inclusief de relatie tussen de PT en het bedrijf Odebrecht met de neergang van de rijkste vrouw in Afrika, Isabel dos Santos, dochter van de voormalige president van Angola, José Eduardo dos Santos die het land leidde...

Read moreborsjea
Articles: 0
Posts: 1012
Joined: Tue Jan 20, 2015 19:25
Location: Curitiba - PR

Re: Brazilie Nieuws: Leiderspositie PT in het gedrang

Post by borsjea » Sun Jan 19, 2020 18:24

Keer op keer lezen we over een noodzakelijke vernieuwing bij de PT en dat die uitblijft is voor niemand onbekend. Links lijkt door dit uitblijven steeds meer uiteen te vallen en het is afwachten hoelang bepaalde kopstukken hun partij nog trouw blijven.
Waar komt die blijvende steun aan de grote leider nu toch vandaan? Het moet toch duidelijk zijn dat de groep mensen die in de onschuld van Lula geloven steeds kleiner wordt. Demonstraties en steunverklaringen tijdens zijn hechtenis bleken vaak niet meer dan een klein groepje mensen ter been te brengen waarvan ongetwijfeld een deel betaalde beroeps demonstranten waren.
Zijn het de bewering van justitie dat Lula de grote drijvende kracht in de corruptie molen was en zo ook over alle informatie beschikt wat hem op de been houd? Ook hier is wel eens gesuggereerd dat een overlijden van Lula bij vele wellicht een jubelstemming zal opleveren.
Nog een paar maanden en dan beginnen de campagnes voor de gemeentelijke verkiezingen en zullen er weer regelmatig peilingen plaats vinden, benieuwd waar de PT denkt dat ze op af stormen, verwachten werkelijk binnen de partij dat deze beter zullen zijn dan 4 jaar geleden, dat men het verlies van vier jaar geleden kan herstellen? Velen zullen niet verbaasd zijn als straks de uitslagen op tafel liggen dit een enorme genadeklap voor de partij zal zijn, of er nog noemenswaardige gemeentes zijn waar de PT een burgemeester aan mag leveren.Post Reply