Brazilie Nieuws: Lucky Hucky

Plaats hier nieuwsberichten over Brazilie!
Post Reply
User avatar
Redactie
Articles: 918
Posts: 1276
Joined: Tue Nov 14, 2017 16:18
Contact:

Brazilie Nieuws: Lucky Hucky

Post by Redactie » Fri Aug 16, 2019 14:50

Brazilie Nieuws: Lucky Hucky
by Redactie


Image
Luciano Huck liet merken dat hij nog steeds andere ambities heeft naast zijn werk als TV-presentator. Op een voordracht voor 300 jongeren in Vila Velha (Espírito Santo) zei hij eergisteren: “Er zijn mensen die zeggen dat er geen honger meer bestaat in Brazilië, maar daar heb ik nog niets van gemerkt”, en, “Jair Bolsonaro is nog maar eens een vergissing van de Brazilianen”.
...
Read moreborsjea
Articles: 0
Posts: 714
Joined: Tue Jan 20, 2015 19:25
Location: Praia Grande - SP

Re: Brazilie Nieuws: Lucky Hucky

Post by borsjea » Fri Aug 16, 2019 15:38

Het zou mij niets verbazen dat straks de BNDES schandalen die van Lavo Jato overstijgen. Veel zaken zullen wel volgens de regels zijn gegaan maar zouden beter anders zijn gegaan. Daar waar kleine en startende ondernemers die werkgelegenheid zouden kunnen verschaffen en nee kregen ging er veel geld naar andere zaken en het buitenland. Het is triest dat je ziet dat er in het buitenland projecten zijn gefinancierd die in eigen land nog harder nodig was. Het feit dat er ooit eens een veto is gebruikt om een onderzoek naar de BNDES onmogelijk te maken maakt de boel al verdacht.User avatar
Progresso
Articles: 34
Posts: 2276
Joined: Wed Mar 07, 2012 01:56
Location: Fortim
Contact:

Re: Brazilie Nieuws: Lucky Hucky

Post by Progresso » Fri Aug 16, 2019 15:47

3%.


Ja, dan wordt het inderdaad wel tijd dat BNDES de boeken openlegt.indien waar, dan is dit wel een heel bijzondere regeling.User avatar
Baiano
Articles: 0
Posts: 288
Joined: Tue Mar 20, 2018 22:48

Re: Brazilie Nieuws: Lucky Hucky

Post by Baiano » Fri Aug 16, 2019 23:35

Volgens een artikeltje op onderstaande link (UOL), zou Luciano Huck maandelijks R$ 1,3 miljoen opstrijken, collega Faustão zelfs 4 miljoen. Huck haalt dikke kijkcijfers op zaterdagnamiddag, Faustão op zondagavond. Dezelfde bedragen zijn ook terug te vinden op andere websites.

Deze beroemdheden zijn meestal geen gewone werknemers, maar hebben een vennootschapje en maken facturen op, uiteraard met het oog op de fiscus (ook goed voor hun werkgever). Luciano en co. betalen hierdoor slechts 11% aan sociale bijdrages & pensioenen. Zij keren zichzelf dividenden uit en die zijn vooralsnog belastingvrij in Brazilië.

In die omstandigheden kan er wel een privé vliegtuigje vanaf, zeker als je maar 3% intresten moet betalen op een termijn van 9,5 jaren. En blijkbaar slaag je daar enkel maar in als je goede vriendjes hebt in hogere sferen. De BNDES werd in 1952 in het leven geroepen tijdens de tweede regering van president Getúlio Vargas om de economie te stimuleren door financieringen toe te kennen aan belangrijke projecten, aan lage intresten. In het Portugees heet dat “fomentar a economia” (de economie voeden). Ik zie niet meteen in hoe een privé jet van een populaire TV-presentator "de Braziliaanse economie voedt". En wat is "het belangrijk project" in deze?

De populariteit hoort erbij (zeker als het medium waar je voor werkt je toelaat om de kerstman uit te hangen op hun kosten), en die bekendheid laat dan weer toe om in de politiek te stappen (als dat je ambitie is), een pak stemmen gegarandeerd. Een gewone politicus kan hier enkel maar van dromen.

En dan maar lullen over ongelijkheid en armoede...

https://contigo.uol.com.br/noticias/ult ... huck.phtmlborsjea
Articles: 0
Posts: 714
Joined: Tue Jan 20, 2015 19:25
Location: Praia Grande - SP

Re: Brazilie Nieuws: Lucky Hucky

Post by borsjea » Mon Aug 19, 2019 21:49

Het lijkt er op dat Bolso zijn beloftes niet nakomt, bezoek de hele dag mat regelmaat de nieuwssites in tot op heden nog geen spectaculaire informatie gepubliceerd.Post Reply