Aanmelden:


Statistieken

Wie is er online:
Geregistreerde gebruikers: Cunha, Dilma

Aantal leden 522
Ons nieuwste lid is Simon Veldman

Blog

Brazilie Nieuws: Als Lula wint, komt Bolsonaro terug in 2026

door Redactie



Minister van Economie, Paulo Guedes, zei vandaag dat een eventuele overwinning van Bolsonaro komende zondag, garandeert dat het dispuut van 2026 vredig zal verlopen, dit omdat Lula waarschijnlijk niet meer zal meedoen, en omdat de huidige president geen derde mandaat kan uitoefenen.

Guedes suggereerde dat Bolsonaro medeverantwoordelijk is voor de polarisatie van het land, en dat, indien Lula zondag wint, Bolsonaro in 2026 zal terugkeren, hiermee het risico verhogend op een nieuwe polarisatie.

De minister zei dit alles na een vraag over de nieuwe samenstelling van het parlement. Hij wees erop dat centrum-rechts de meeste zetels binnen haalde, wat neerkomt op “minder geschreeuw, minder lawaai”.

“Indien Bolsonaro wint, dan gaat Lula met pensioen. Bolsonaro zal niet opnieuw verkozen worden omdat hij dan al twee mandaten vervulde. De volgende verkiezingen wordt er dan eentje van het centrum, in vrede. Dat kan dan gaan over Tarcísio (de Freitas), Ratinho Junior of Romeu Zema, aldus een komaf makende met de polarisatie in Brazilië”.

Vervolgens, aldus de minister, indien de PT-leider wint, zal hij met een meerderheid van centrum-rechts in het parlement moeten regeren, wat moeilijkheden met zich meebrengt: “En dan komt Bolsonaro terug om opnieuw de strijd aan te gaan met Lula. Wie op zijn gemak wil zijn, wie vrede wenst, moet nu links achter zich laten”.

Guedes nam de toon aan van de campagne tijdens het interview (bij het YouTube kanaal van Suno Research), loofde zijn eigen beleid en viel de tegenstrever aan. Hij omschreef een eventuele overwinning van Lula als een “perverse hypothese” en zei dat, indien hij zou winnen, hij de weg van de welvaart zoals geplaveid door de huidige regering, voor jaren achter zich zou laten.

Bron

Foto: Fotos Públicas - Marcelo Camargo/Agência Brasil

Source: https://brazilienieuws.com/2022/10/27/als-lula-wint-komt-bolsonaro-terug-in-2026/