Aanmelden:


Statistieken

Wie is er online:
Geregistreerde gebruikers: Cunha, Dilma, Holambra, Progresso

Aantal leden 522
Ons nieuwste lid is Simon Veldman

Blog

Brazilie Nieuws: Berouw komt na de zonden

door Redactie



De verklaringen van president Bolsonaro in de voorbije dagen geven te kennen dat hij er zich van bewust is dat hij de verkiezingen gaat verliezen. Het gezicht dat hij trekt bij dergelijke verklaringen legt ook de angst bloot voor wat er kan gebeuren, eenmaal nadat hij weer een gewone burger wordt, zonder de bescherming van zijn ambt die een gerechtelijke vervolging zo goed als onmogelijk maakt. De inhoud van het boek “O Negócio do Jair: A história proibida do clã Bolsonaro” (‘De zaken van Jair: de verboden geschiedenis van de clan Bolsonaro’, geschreven door onderzoeksjournaliste Juliana Dal Piva) is bovendien bezwaarlijk genoeg om een doodsteek te geven aan zijn kansen om te winnen. Het boek zal hier weldra besproken worden.

De lijst van, al dan niet dodelijke, incidenten in de aanloop van de verkiezingen, geeft ook de verwarring weer bij zijn aanhangers die niet goed meer weten van welk hout pijlen te maken en ongeremd hun agressiviteit loslaten op iedereen die het waagt om hun kapitein, zijn houding en gedrag, in twijfel te trekken.

Vera Magalhaes

Journaliste Vera Magalhães (TV Cultura – foto) is een gerespecteerde professional met ervaring. Onlangs werd ze live aangevallen door de kapitein, tijdens het eerste debat tussen de voornaamste presidentskandidaten, bij TV Bandeirantes. Bolsonaro verweet haar een “schande te zijn voor het journalisme” nadat ze een vraag “durfde” te stellen over de vaccinatie van de bevolking tijdens de covid-19 pandemie. Gisteren werd zij opnieuw het slachtoffer van agressiviteit.

Provincieraadslid Douglas Garcia (Republicanos) werd tegengehouden door veiligheidsmensen na de afloop van een debat tussen kandidaten voor de regering van de staat São Paulo, nadat hij verbaal tekeer ging tegen Vera Magalhães.

Garcia is nu kandidaat federaal volksvertegenwoordiger en maakt deel uit van de groep politici rond kandidaat gouverneur Tarcísio de Freitas (Republicanos). Tarcísio was minister van Infrastructuur in de regering Bolsonaro.

Douglas Garcia zat naast de journaliste en vroeg haar, alles opnemend met zijn smartphone, of zij betaald werd om kwaad te spreken over de regering Bolsonaro. Daarop herhaalde hij de uitspraak van de president en zei dat zij een “schande vormt voor het journalisme”.

Op het moment van de verwarring kwam Leão Serva, de presentator van het debat, tussen, greep de smartphone van Gárcio en gooide hem ver weg. Douglas regaarde verontwaardigd: “Waarom deed je dat?”, trok zich scheldend terug en riep “jornazistas!”.

Vera Magalhães, zwaar onder de indruk, werd weggeleid door veiligheidsmensen en verklaarde dat ze een aanklacht zou indienen bij de politie.

Tarcísio de Freitas verontschuldigde zich later via de sociale media en zei dat dit onaanvaardbaar was. Uiteraard is hij er zich wel van bewust hoeveel schade dergelijke incidenten kunnen toebrengen aan zijn kandidatuur.

Het gedrag van sommige bolsonaristen is niet van aard om het imago van de president in een beter daglicht te stellen, ingendeel. Berouw komt na de zonden, ook die van anderen in dit geval.

Bron

Foto: Reproductie TV Cultura

Source: https://brazilienieuws.wordpress.com/2022/09/14/berouw-komt-na-de-zonden/