Aanmelden:


Statistieken

Wie is er online:
Geregistreerde gebruikers: Cunha, Dilma, lovebrasil

Aantal leden 522
Ons nieuwste lid is Simon Veldman

Blog

Brazilie Nieuws: Bolsonaro: Niemand lijdt honger in Brazilië

door Redactie



Niet iedereen zal het eens zijn met de uitspraak van president Bolsonaro, vanmorgen tijdens een ontbijt in het gezelschap van buitenlandse journalisten. Nadat een van hen vroeg wat de regering doet in de strijd tegen de verhoging van de honger in Brazilië zei hij: “Zeggen dat er honger geleden wordt in Brazilië is een grote leugen”.



“Dat sommigen zich niet goed voelen, of verkeerd eten, daar kan ik het mee eens zijn. Echter, honger lijden, neen. Hier ziet men geen mensen, zelfs arme mensen, als een skelet over de straat lopen, zoals in sommige andere landen van de wereld wel te zien is”, zo bevestigde hij. Snel daarna gaf hij kritiek op de vorige regeringen en op de schepping van allerlei ‘bolsas’ (steunuitkeringen zoals de Bolsa Família): “Brazilië is het land van de ‘bolsas’, maar wat de mensen echt uit de miserie haalt, is kennis”. Bolsonaro omschreef de maatregelen van vorige regeringen als populistisch, om de sympathie van de bevolking te winnen: “Wat wij moeten doen, de uitvoerende en de wetgevende macht, waar de een afhankelijk is van de andere, is het leven vergemakkelijken van de ondernemer, van hen die willen produceren, en niet de uitleg aanhouden waardoor de massa zich aangesproken voelt”, zo vulde hij aan.

De samenkomst met de journalisten werd live uitgezonden via Facebook. Een verslag van de Verenigde Naties, eerder deze week gepubliceerd, onthult dat 1 op 10 mensen op onze planeet, vorig jaar honger leed, een totaal van 821 miljoen mensen op aarde.

Honger in Brazilië



Ondanks de uitspraken van de president, kan niet gezegd worden dat de honger in Brazilië volledig uitgeroeid werd. Het land is enorm groot en heeft een groot potentieel op het vlak van de landbouw. Problemen als sociale ongelijkheid en landconcentratie zorgen ervoor dat een deel van de Brazilianen onvoldoende te eten heeft, ook al is de hoeveelheid van het beschikbare voedsel ruim voldoende voor iedereen. Ondanks de geboekte vooruitgang in de strijd tegen de honger, wees een onderzoek van het instituut IBGE uit dat 7 miljoen Brazilianen (van een bevolking van meer dan 200 miljoen) nog steeds honger lijdt, en dat anderen te weinig etenswaren ter beschikking hebben. De strijd tegen de honger kreeg speciale aandacht tijdens de regering Lula, via het sociale programma “Zero Fome” en de schepping van de uitkering Bolsa Família, op zoek naar een betere verdeling van de inkomens. Brazilië verdween voor het eerst van de kaart van de honger, van de Verenigde Naties, in 2014.

Bron: Correio Braziliense – Wikipedia

Foto's: Jo Lorib - Wikimedia Commons / Facebook

Source: https://brazilienieuws.online/2019/07/19/bolsonaro-niemand-lijdt-honger-in-brazilie/