Aanmelden:


Statistieken

Wie is er online:
Geregistreerde gebruikers: Canoa Quebrada, Cunha, Dilma, quasimodo

Aantal leden 522
Ons nieuwste lid is Simon Veldman

Blog

Brazilie Nieuws: Bolsonaro over Oekraïne: “Ik ga dat oplossen”

door Redactie



Tijdens een interview vandaag, bevestigde president Jair Bolsonaro dat hij de oplossing kent om de oorlog in Oekraïne te beëindigen, en dat hij binnenkort gaat praten met de president van dat land, Volodomyr Zelenski. Hij zei ook dat het initiatief voor een ontmoeting vertrok van de regering van Oekraïne.

“Ik zal mijn mening geven en zeggen wat ik ervan vind, de oplossing voor de oorlog in Oekraïne. Maar ik ga hier niet voorop lopen op de zaken. De oplossing van die kwestie… Hoe eindigde de oorlog tussen Argentinië en het Verenigd Koningrijk in 1982 over de Falklandeilanden? Het is ongeveer zo. Het spijt ons. De waarheid kwetst, doet pijn, maar er moet begrip opgebracht worden. Het was hij (Zelensky) die met ons wil praten. Ik heb meteen toegezegd. Hij heeft een groot land om te leiden. Alles wat besproken werd met president Putin, werd uitgevoerd. Zowel van mijn kant als van de zijne. Ik ga uitgebreid met hem (Zelensky) praten. Hij is een leider en ik ga hem mijn mening zeggen. Deze oorlog veroorzaakte veel verwarring, niet alleen voor Brazilië, zelfs minder voor Brazilië. Veel meer voor Europa”.

Bolsonaro ontmoette de Russische president in februari van dit jaar en vroeg hem toen om de zending van kunstmeststoffen naar Brazilië niet te onderbreken.

Vorige maand betreurde hij de oorlog bij de Amerikaanse president Joe Biden, maar zei dat hij een land te leiden had: “Wij wensen vrede en zullen alles doen om dat te bewerkstelligen. We betreuren de conflicten, maar ik heb een land dat moet geleid worden. En door de afhankelijkheid (van die meststoffen) moeten we voorzichtig blijven”.

Bron

Foto: Alan Santos/PR

Source: https://brnieuws.com/2022/07/14/bolsonaro-over-oekraine-ik-ga-dat-oplossen/