Aanmelden:


Statistieken

Wie is er online:
Geregistreerde gebruikers: Cunha, Dilma, Holambra, Progresso, quasimodo

Aantal leden 522
Ons nieuwste lid is Simon Veldman

Blog

Brazilie Nieuws: Brazilië mag niet stoppen

door Redactie



De federale regering lanceerde een publicitaire campagne met als titel “O Brasil não pode parar” (Brazilië mag niet stoppen) om het sociale isolement te doorbreken. Het initiatief maakt deel uit van de strategie van het Palácio do Planalto om maatregelen in de strijd tegen het coronavirus bekend te maken, naast de regels die president Bolsonaro nodig acht om de economie weer op gang te krijgen. De campagne zal gepaard gaan met video’s met de nodige uitleg. De regering zegt niet hoeveel geld er besteed wordt aan deze campagne.

Via het officiële account van de regering bij Instagram wordt gezegd: “Het aantal overlijdens, veroorzaakt door het coronavirus, is erg klein bij jongeren en volwassenen, in gans de wereld. De meeste slachtoffers vallen bij de ouderen. Het is dus nodig om extra bescherming te bieden aan deze groep, aan iedereen die thuishoort in een risicogroep, met alle zorg en respect. Zij moeten geïsoleerd worden. Voor alle anderen: afstand houden, de oplettendheid verdubbelen en verantwoordelijkheid opnemen. Met de nodige zorg en bewustzijn, kunnen we terugkeren naar het normale leven”.

De president zei gisteren dat de negatieve reacties via het internet op zijn toespraak van dinsdagavond, 70% uitmaakten van de commentaren. Hij zei erbij dat hij dit zal omkeren en aantonen dat de bevolking “in de maling werd genomen” omtrent de toelichtingen over het coronavirus.

De regeringen van de deelstaten Mato Grosso, Rondônia en Santa Catarina volgen inmiddels Bolsonaro en laten toe dat de handel weer hernomen wordt. Enkel zestigplussers en andere risicogroepen moeten geïsoleerd blijven, de zogenaamde “verticale isolatie” zoals verdedigd door Bolsonaro.

Burgemeester ACM Neto (Salvador – Bahia) kondigde gisteren aan dat de kleinhandel weer open mag, mits hun verkoopsoppervlakte niet groter is dan 200 m2; iedere winkel die groter is, moet dicht blijven. Op deze manier wil hij de kleine zelfstandigen hulp verlenen om te overleven.

Gouverneur João Doria, die in het begin van de week een hevige botsing had met Bolsonaro tijdens een videoconferentie, omdat hij erg strenge maatregelen nam in zijn staat (São Paulo), werd inmiddels met de dood bedreigd door onbekenden. Doria deed aangifte van de dreiging bij de politie en liet zijn persoonlijke bewaking versterken. Een studie van de universiteit van Brasília toont aan dat São Paulo en randsteden minstens 357 doden en 38.583 geïnfecteerden zal hebben in twee maanden tijd, indien er geen sociaal isolement zou opgelegd worden.

Velen vinden dat de president zich isoleerde binnen zijn eigen regering. Geruchten worden bekend waarbij gezegd wordt dat hij zelfs niet meer luistert naar enkele van zijn belangrijkste ministers die wensen dat de aanbevelingen van specialisten ter zake gehoord en gerespecteerd worden. Hij blijft echter volharden en zegt dat het de bevolking is die moet zorgen voor de ouderen, niet de regering. Tijdens een interview, voor de ingang van het Palácio do Planalto gisteren, ging hij nog verder:

“Ik denk niet dat het hier zo ver komt als in de Verenigde Staten, meer, ik denk zelfs dat er een studie moet komen over de Brazilianen. Zij zijn blijkbaar immuun voor dergelijke zaken. Ik zag een kerel in de modder duiken, afvalwater, ok? En er gebeurt niets met hem. Enkele burgemeesters en gouverneurs overdrijven met hun maatregelen, en dat wordt een ramp. Het toerisme stuikt helemaal in elkaar, resultaat nul. Niemand gaat nog op reis. De hotels werken op 10% van hun capaciteit. Zie eens wat een drama dit is. Dagloners bestaan niet meer, geen manicure, ook Uber is stilgevallen. Begrijpt men dan niet dat dit veel erger is dan die ziekte?”

De jongste cijfers in Brazilië: 77 doden en 2.915 bevestigde besmettingen, de meesten daarvan in São Paulo waar ook het grootste aantal (1.218) mensen opgenomen werd in ziekenhuizen met ademhalingsproblemen, allemaal met griepsymptomen.

Bron: Estadão – UOL Notícias

Foto: Marcos Corrêa - PR

Source: https://brazilienieuws.online/2020/03/27/brazilie-mag-niet-stoppen/