Aanmelden:


Statistieken

Wie is er online:
Geregistreerde gebruikers: Cunha

Aantal leden 521
Ons nieuwste lid is Simon Veldman

Blog

Brazilie Nieuws: Braziliaanse inspectieploeg naar China

door RedactieHet controleorgaan voor geneesmiddelen Anvisa (Agência Nacional de Vigilância Sanitária) liet gisteren weten dat er een “inspectieploeg” naar China gestuurd wordt om te activiteiten van Sinovac ter plaatse te beoordelen. Sinovac is het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van het Coronavac-vaccin, en de gebruikte basisstoffen, i.s.m. het instituut Butantan en Wuxi Biologics Co – de producent van de grondstoffen voor het AstraZeneca vaccin, gebruikt door Fiocruz – Bio-Manquinhos.

Anvisa meldt op haar website: “Een inspectiebezoek aan China werd gepland door Anvisa, met het oog op het naleven van de correcte fabricatiemethodes in de installaties van de bedrijven Sinovac Life Sciences Co. en Wuxi Biologics Co.”

Volgens Anvisa zal dat bezoek plaatsvinden van 30 november tot 4 december, in het geval van Sinovac (in Peking) en van 7 tot 11 december bij Wuxi Biologics (in Wuxi).

“De certificering van de juiste praktijken in de productie is een onmisbare vereiste voor de uiteindelijke goedkeuring en registratie van de vaccins tegen Covid-19 met grondstoffen die in deze faciliteiten worden geproduceerd”, zo zegt de nota verder nog.

Anvisa laat verder weten dat de inspecteurs, als gevolg van de vereiste om te voldoen aan de quarantaine die opgelegd wordt aan alle reizigers die in China aankomen, vandaag vertrekken, en zondag aankomen in China.

Het controle orgaan gaf toestemming om de testen te hervatten na dat die werden stopgezet na de melding van “ernstige bijwerkingen” – het overlijden van een vrijwilliger. De regering van São Paulo stelt dat het overlijden geen enkel verband houdt met het onderzoek.

Waarschuwing tweede golf

BBC Brasil publiceert vandaag een artikel waarin medici van een hospitaal in São Paulo waarschuwen dat er mogelijk een tweede golf van besmettingen op komst is. In de voorbije dagen steeg het aantal consultaties door patiënten met symptomen van covid-19 in privé-hospitalen. Het bekende hospitaal Sírio-Libanês informeerde dat er in de voorbije dagen 120 mensen werden opgenomen, een aantal dat vergelijkbaar is met dat op het hoogtepunt van de pandemie, enkele maanden geleden. De stijging van het aantal consultaties werd ook gemeld door de krant Folha de São Paulo.

De situatie van de particuliere zorginstellingen doet denken aan die van maart, aan het begin van de pandemie. De privé instellingen waren de eersten die overbelast werden met besmette covid-19 patienten, al snel gevolgd door de publieke hospitalen na het volzetten van alle beschikbare bedden en met diverse structurele moeilijkheden door de snelheid waarmee het virus verspreid werd.

Meer over de huidige situatie in São Paulo leest u hier.

Bron

Foto: Fotos Públicas - Secom BA

Bron: https://brazilienieuws.online/2020/11/13/braziliaanse-inspectieploeg-naar-china/