Aanmelden:


Statistieken

Wie is er online:
Geregistreerde gebruikers: Cunha, Dilma

Aantal leden 522
Ons nieuwste lid is Simon Veldman

Blog

Brazilie Nieuws: Chinese artefacten gericht op Manaus

door Redactie



Presidentskandidaat Ciro Gomes (PDT) ontmoette gisteren een groep ondernemers bij Fiesp (Federação da Indústrias de São Paulo – foto). Hij had het er niet alleen over zijn voorstellen om de industrie te steunen, maar verrastte de aanwezigen ook met ernstige beschuldigingen over Chinese militaire activiteiten in buurland Venezuela.

Volgens Gomes vormt Manaus, de hoofdstad van de staat Amazonas, het doelwit van “militaire artefacten”, uitrustingen die “efficiënter zijn dan eender welk Braziliaans afschrikmiddel voor defensie”. De Chinezen kozen de stad Manaus als doelwit, volgens de presidentskandidaat, omdat zij “de gekke kuren van de Braziliaanse regering beginnen te wantrouwen”.

“Waarom won Bolsonaro de verkiezingen in het Amazonegebied? Omdat hij het commando en controle in het gebied volledig verwoestte. Hij maakte een komaf met ICMBio, met Funai, met Ibama, en haalde er het leger uit elkaar, de federale politie, de marine, niemand kan er nog iets doen… Dat is roekeloos omdat de mensheid in werkelijkheid zich ernstige zorgen maakt over over de klimaatswijzigingen, en er bestaat een protectionisme dat een milieuargument steunt om de Braziliaanse export van proteïnen te beperken. Dat is tegen de Chinese belangen. China is erg bezorgd omwille van de Braziliaanse buitenlandse politiek, met de dingen die Bolsonaro uithaalt. Ik lees hun documenten. Zij kondigen een autonomie aan met betrekking tot plantaardige proteïnen in een periode van vijf jaar. Ze maken plannen en voeren die ook uit. Ze leren nu aan Angola om soja te planten, plaatsten militaire artefacten in Venezuela, vlak naast ons, uitrustingen die efficiënter zijn dan eender welk Braziliaans afschrikmiddel voor defensie, gericht op Manaus, dit omdat ze de zotte kuren van onze regering beginnen te wantrouwen”, aldus Gomes.

Bron

Foto: Twitter - Ciro Gomes

Bron: https://brnieuws.com/2022/07/22/chinese-artefacten-gericht-op-manaus/