Aanmelden:


Statistieken

Wie is er online:
Geregistreerde gebruikers: Canoa Quebrada, Cunha, Dilma, Holambra

Aantal leden 522
Ons nieuwste lid is Simon Veldman

Blog

Brazilie Nieuws: De plannen van Magno Malta

door Redactie



Bolsonarist en verkozen senator (na 4 jaar afwezigheid in het parlement) Magno Malta (foto), stuurt signalen uit dat hij een heftige oppositie gaat voeren tegen het Supremo Tribunal Federal, en belooft te werken aan een parlementaire onderzoekscommissie om de activiteiten van de ministers van het hof onder de loep te leggen.

“Er bestaan geen drie machten. Er bestaat een gerechtelijk activisme dat bevelen uitvaardigt of intrekt met één pennetrek, zonder enige basis daarvoor in de grondwet. Dat gerechtelijk activisme moet afgestopt worden, met name door de Senaat”, aldus de senator.

Magno Malta, verkozen voor de partij PL in Espírito Santo, herhaalt de theorieën van president Jair Bolsonaro over de gerechtelijke macht, inclusief de beschuldiging, zonder bewijzen, dat het elektronische kiessysteem van het kiestribunaal TSE onbetrouwbaar is.

Voor de verkozen senator bestaan er harde feiten om een onderzoekscommissie op te starten, om het door hem genoemde gerechtelijk activisme van de ministers te onderzoeken.

Malta zegt dat de focus niet alleen gericht is op minister Alexandre de Moraes, die door vrijwel alle bolsonaristen als een vijand beschouwd wordt: “Dat moet uitgemaakt worden door de Senaat, maar volgens mij bestaan er voldoende feiten om ook andere ministers te onderzoeken”.

Impeachment

Moraes wordt sinds vorig jaar bedreigd met afzettingsprocedures. In augustus 2021 verwierp de voorzitter van de Senaat, Rodrigo Pacheco, een verzoek tot impeachment, ingediend door president Bolsonaro.

De bolsonaristen geloven, door de versterkte basis in het parlement vanaf 2023, dat een offensief aan kracht zal winnen, onafgezien of Bolsonaro nu opnieuw verkozen wordt of niet.



Vicepresident Hamilton Mourão, naast minister Dias Toffoli, t.g.v. de opening van het gerechtelijke ambtsjaar bij het STF, in 2019.

De huidige vice-president van de republiek, Hamilton Mourão, die verkozen werd als senator voor de partij Republicanos in Rio Grande do Sul, is een andere verdediger van een dergelijk objectief.

Bron

Foto: Alan Santos/PR - Romério Cunha/VPR

Source: https://brazilienieuws.com/2022/10/28/de-plannen-van-magno-malta/