Aanmelden:


Statistieken

Wie is er online:
Geregistreerde gebruikers: Cunha, Dilma, Holambra, Progresso

Aantal leden 522
Ons nieuwste lid is Simon Veldman

Blog

Brazilie Nieuws: De seksfabels van Damares Alves

door Redactie



Zowat een jaar geleden verschenen berichten in de Nederlandse pers over vroegere uitspraken van Damares Alves, een evangelische prediker die minister van Vrouwen, Familie en Mensenrechten werd in de regering Bolsonaro. Het gaat om uitspraken die zij deed in 2013: “In Nederland delen ze een boekje uit aan ouders waarin hen wordt geleerd hoe ze hun kinderen seksueel moeten masseren. Specialisten in Nederland, mannen die heel geleerd zijn en die ik weet niet hoeveel studies hebben afgerond, zeggen dat een jongetje vanaf zeven maanden oud seksueel bevredigd moet worden. Zodat hij als volwassene een seksueel gezonde man kan zijn. En dat de vagina van een meisje van jongs af aan gestimuleerd moet worden, zodat zij als volwassene genot kan ervaren”.

Damares Alves wilde toen onder meer waarschuwen voor de in haar ogen desastreuze gevolgen van het regeringsbeleid van de linkse arbeiderspartij, die van 2003 tot 2016 aan de macht was in Brazilië. De partij zou onderwijs willen laten geven over erecties en masturbatie bij baby’s, onder invloed van een groep specialisten uit Nederland. De oerconservatieve minister zei in het verleden dat religie weer een grotere rol moet krijgen op scholen. Ook zei ze: “De evangelische kerk heeft terrein verloren in de geschiedenis. We verloren een plek in de wetenschap toen we de evolutietheorie op school toelieten, toen we er geen vraagtekens bij plaatsten”.

Vorige week bereikte ze een nieuw hoogtepunt in haar, reeds bekende reeks bizarre uitspraken. De regering Bolsonaro bereidt een campagne voor om de start van het seksuele leven van jongeren tussen 10 en 18 jaar uit te stellen, dit om zwangerschappen bij adolescenten te voorkomen. Damares zei hierover: “Het argument waar ik naar zoek is dit: een meisje van 12 jaar is niet klaar om genomen te worden. Indien jullie mij op een wetenschappelijke manier kunnen bewijzen dat een vagina van een twaalfjarig meisje klaar is om alle dagen door een man genomen te worden, dan hou ik mijn mond”, zo zei zij in een interview met de krant Folha de São Paulo. Ze voegde eraan toe dat ze ook zou zwijgen “indien men haar een petitie zou overhandigen met 1 miljoen handtekeningen van de ouders van adolescenten tegen het voorstel” ( de campagne).

Tegen de krant Correio Braziliense zei Damares “dat er een risico bestaat in Brazilië om pedofilie te legaliseren”, en dat de campagne een poging is om dat te vermijden: “Unicef presenteerde een rapport over de gemiddelde leeftijd van jongeren die met seks beginnen. Meisjes doen dat gemiddeld op 13,9 jaar, jongens op 12,4 jaar. De Braziliaanse strafwetgeving zegt dat seks met een kind dat jonger is dan 14 jaar, een verkrachting is. Ik verliet de Senaat in 2018. Diverse raadgevers in de Senaat spraken toen over de mogelijkheid om een amendement in te dienen om die minimumleeftijd te verlagen naar 10 jaar. Hoe moet ik hierop reageren? Dan legaliseer ik de pedofilie. Ik ben dus wel verplicht om te reageren”, zo betoogde de minister die in een twee uur durende interview onthulde dat ze constant bedreigingen kreeg van groepen die in verband gebracht worden met seksuele uitbuiting en drugshandel.

Ondanks (of dankzij?) de controverses die Damares regelmatig uitlokt, is zij, na Sérgio Moro, de populairste minister van de regering. Haar reactie hierop: “Knap hé? Moro kan beter uitkijken, ik ben in aantocht. Maar laat het me uitleggen: het gaat niet om mijn persoon, het gaat om het onderwerp, mijn ministerie. Daar werd vroeger weinig aandacht aan geschonken. Maar de meest spectaculaire onderwerpen van de Esplanada (de groep van ministeries in de hoofdstad Brasília) worden hier behandeld. Het is de manier waarop wij die uitleggen aan de bevolking. Wij spreken vanuit het hart, met moeders, grootouders, kinderen, de jeugd. Het is de manier waarop wij er mee omgaan. Velen hadden geen idee van het bijzondere karakter van dit ministerie”, aldus Damares.

Bron

Foto: Valter Campanato - Agência Brasil

Source: https://brazilienieuws.online/2020/01/27/de-seksfabels-van-damares-alves/