Aanmelden:


Statistieken

Wie is er online:
Geregistreerde gebruikers: Cunha, Dilma

Aantal leden 521
Ons nieuwste lid is Simon Veldman

Blog

Brazilie Nieuws: Democratische Staatsburgers

door RedactieHet is nog maar 1 dag geleden dat Brazilië Nieuws melding maakte van het potentieel waar ex-rechter en ex-minister van Justitie Sérgio Moro over beschikt bij de kiezers. Een aantal ondernemers uit de zuidelijke regio van Brazilië hebben daar niet op gewacht om een nieuwe beweging uit de grond te stampen, onder de noemer “Democratische Staatsburgers”. Volgens de initiatiefnemers bestaat het idee erin om de beweging om te vormen tot een politieke partij voor de verkiezingen van 2022, met Moro als kandidaat. Het nieuws werd gemeld door columniste Mônica Bergamo (Folha de São Paulo).

Een van de idealisten van het project heet Fábio Aguayo, directeur van Abrabar (Associação Brasileira de Casas Noturnas – de beroepsvereniging van nachtclubs). Roseangela Moro, de echtgenote van de ex-minister, trad in 2018 al op als advocate voor Abrabar om “specifieke gevallen” te verdedigen, aldus Aguayo.

“Hij (Sérgio Moro) wordt ons symbool, van een wettelijke staat die correct handelt”, zo zegt Aguayo die benadrukt dat de beweging niet werd opgericht, louter om Moro te lanceren als kandidaat zonder meer. Het initiële idee bestaat erin om “vrienden, volgers, fans en sympathisanten te verenigen”.

“Wij zijn niet zijn woordvoerders. Maar als hij op een dag besluit om in dit avontuur te stappen, zal hij kunnen beschikken over een echte basis, niet besmet door reeds bestaande politieke partijen”, zo zei hij.

Volgens de ondernemer staat de beweging “Democratische Burgers” recht tegenover Aliança Pelo Brasil, de nieuwe partij van Jair Bolsonaro en zijn geallieerden (nog altijd in de fase van oprichting en nog niet goedgekeurd door het kiestribunaal).

“Met de tendens van militaire tussenkomsten, de afwijzing van het hooggerechtshof STF en andere anti-democratische uitbarstingen, wensen wij de bestaande instellingen te steunen. Die zijn mogelijk niet perfect, maar zonder hen kunnen we niet leven”, zo legt Aguayo uit.

Volgens hem wordt de groep begeleid door specialisten op het vlak van kiesrecht en evalueert de beweging wanneer de procedure voor het verzamelen van de nodige handtekeningen kan opgestart worden.

Bron

Foto: Carolina Antunes - PR

Bron: https://brazilienieuws.online/2020/06/24/democratische-staatsburgers/