Aanmelden:


Statistieken

Wie is er online:
Geregistreerde gebruikers: Canoa Quebrada, Cunha, Dilma, Progresso

Aantal leden 521
Ons nieuwste lid is Simon Veldman

Blog

Brazilie Nieuws: Flávio Bolsonaro officieel aangeklaagd

door RedactieNa meer dan twee jaar onderzoek door het openbaar ministerie van Rio de Janeiro, wordt senator en ex-raadslid Flávio Bolsonaro officieel aangeklaagd voor onrechtmatige toe-eigening, witwassen van gelden en bendevorming. De aanklacht is de volgende stap in de zaak Fabrício Queiroz, ook bekend als de affaire van de ‘rachadinhas’, een praktijk die verondersteldelijk werd toegepast door de zoon van de president in de wetgevende raad van Rio de Janeiro. Naast Flávio werd ook de ex-adviseur Fabrício Queiroz aangeklaagd, en 15 andere ex-raadgevers.

Indien de aanklacht aanvaard wordt door het gerecht, dan worden Flávio en zijn ex-raadgevers beklaagden. De zaak kwam voor het eerst aan het licht in december van 2018, nadat een verslag van het financiële controleorgaan Coaf atypische verrichtingen vaststelde op de bankrekening van Fabrício Queiroz voor een totaalbedrag van R$ 1,2 miljoen, gedurende een jaar.

Queiroz staat momenteel onder huisarrest. Hij verbleef een maand lang in de gevangenis van Bangu – Rio de Janeiro, maar slaagde erin om naar huis te mogen gaan na een habeas corpus verzoek. De ex-adviseur werd aangetroffen in een woning van Frederick Wassef, ex-advocaat van Flávio Bolsonaro, in Atibaia – São Paulo. Hierdoor, en ook door de boodschappen die onderschept werden door het openbaar ministerie, werd afgeleid dat de groep zich probeerde weg te stoppen voor het onderzoek.

In de aanklacht werd alle informatie, bekomen tijdens het onderzoek, ingesloten. De kern van de zaak bestaat erin dat de zoon van president Bolsonaro onrechtmatig een deel van de vergoedingen van zijn raadgevers incasseerde, om nadien het geld wit te wassen via een criminele organisatie. De onderzoekers ontdekten dat Flávio het geld zuiverde door de aankoop van immobiliën, en via een franchise van de keten Kopenhagen (chocolade winkels).

Al vanaf het begin van dit jaar liepen er geruchten dat de affaire zou uitmonden in een officiële aanklacht, gezien het aantal bewijzen dat het openbaar ministerie wist te verzamelen in het onderzoek. Een reeks gerechtelijke hindernissen, veroorzaakt door de status van de senator, zorgde voor vertragingen.

Meer details over deze affaire kan u hier lezen:

Wonderbaarlijke vermenigvuldiging
Fabrício Queiroz aangehouden
Geen engeltjes
Wassef: Queiroz verkeert in levensgevaar
Waarom kreeg de first lady geld van de voormalige adviseur van Flávio?
Fabrício Queiroz terug in de cel

Bron

Foto: Carolina Antunes - PR

Source: https://brazilienieuws.online/2020/11/04/flavio-bolsonaro-officieel-aangeklaagd/